Wke

Hur man vindsurfa: den waterstart

Trött på att klättra på din styrelse och upp-dragande det stora 'ol segel? Det är dags att få ditt vatten börja på. I modern vindsurfing vattnet start är en grundläggande färdighet. Free Ride brädor, sänken, sup s, longboards, raceboards, oavsett utrustning eller disciplin när det finns tillräckligt med vind för att få dig hyvling vatten startar kommer att spara tid, energi och få dig att se cool. För stora, stora volymer brädor det kommer att hjälpa dig tämja kraftiga vindar. För korta, små små volymer sänken som saknar flotation att uphaul det är det enda sättet att få tillbaka på brädan. Låt oss komma in i den.

Steg

Hur man vindsurfa: den waterstart. Placera styrelsen så att vinden blåser över det.
Hur man vindsurfa: den waterstart. Placera styrelsen så att vinden blåser över det.
 1. 1
  Placera styrelsen så att vinden blåser över det.
 2. 2
  Manövrera seglet så att masten är parallellt med styrelsen över vinden. Masten ska sträcka sig förbi baksidan av kortet, och skothornet av seglet skall peka undanvind.
 3. 3
  Rensa seglet genom att dra masten parallellt med vattnet och in i vinden.
 4. 4
  Placera bakre foten på brädan.
 5. 5
  Sväng masten framåt mot vinden och strömmen upp nära vattnet.
 6. 6
  Styr en bred räckvidd med traditionella ned Vindstyrning.
 7. 7
  När vinden fyller seglet med din vän en bra vindby, plåt in med ryggen handen och låta vinden dra dig upp på din rygg fot. Inte dra med armarna, kommer att dra seglet ner och minska hissen. Istället sträcker du ut armarna så mycket som möjligt och låt vinden dra dig upp.
 8. 8
  När du rullar upp på din styrelse, sparka din främre foten för att ge en extra skjuts.
 9. 9
  Steg försiktigt på mittlinjen av brädet med din främre fot.
 10. 10
  Hook in på selens linjer på bommen.
 11. 11
  Steg tillbaka och in i de fotmanschetter.
 12. 12
  Plan över vattnet som en hoppa sten.

Tips

 • Var noga med att inte böja din främre arm som du rullar upp på din bräda.
 • Håll dina ben och höfter böjda som seglet drar dig upp.
 • Håll din hand grepp ställning på bommen så nära varandra som möjligt.
 • Vattnet börjar kräva minst 15-20 plus knops vind (om du inte är en mästare).
 • Det hjälper verkligen att lära sig att träna manövrera brädan och seglet. Du kan öva detta på grunt vatten där du kan vända dem runt lätt. Lär dig att låta vinden göra jobbet, och räkna ut hur man flyttar seglet från olika positioner i vattnet startläge. Detta kommer att spara massor av tid och energi när du måste göra det på djupt vatten.
 • Hålla i masten med en hand och pumpning framkanten av seglet upp och ner är en användbar spets för att frigöra seglet från vattnet.
 • Helt gratis seglet ur vattnet genom att snabbt föra framkanten kryssen över huvudet, så att bakkanten (blodigel) fånga vattnet och vända bommen ifrån dig, eller vända dig till seglet.
 • Om du blåser en manöver eller övergång som en gipp, hålla fast bommen istället för att låta allt flyga, ofta du kan gå tillbaka till början-till-vatten startläge när du faller i. Detta sparar energi och mer energi betyder mer ridning!
 • Utrustning val kan hjälpa eller skada. I hård vind och hacka (och vågor) en enkel no-cam segel blir snabbare och enklare att vatten start. I lätta vindar en camber induced rigg som är lätt och styvt kan göra vattnet börjar förvånansvärt lätt, de är inte ens så svårt att fritt från vattnet. I över-drivna situationer eller med grov chop eller stora vågor presentera samma segeldesign kan bli överbelastad och kompromisslöst kraftfullt.
 • I starkare vindar, kan du råd att stå ganska långt bak på brädan och har din COG (Centre of Gravity) ytterligare utåt men i lättare vindar, måste du stå upp mycket längre framåt och hålla din COG mer central.
 • Iklädd en boyancy stöd kommer att göra vatten-start mycket svårare eftersom det kommer att skapa extra motstånd i vattnet, men aldrig gå ut utan en boyancy hjälp om du inte är en extremt kompetent vindsurfare!