Wke

Hur netto en fisk

Kanske inget du gör när du är sätter dig under så mycket press som nettning någon annans fisk, speciellt om du är i en turnering. Om du måste göra flera försök, eller om du råkar göra det möjligt för fisken att fly, kommer du aldrig tillåtas att glömma det. Vet hur man ösa upp Mr Fish innan du går ut.

Steg

Hur netto en fisk. Var beredd att netting för någon annan.
Hur netto en fisk. Var beredd att netting för någon annan.
 1. 1
  Var beredd att netting för någon annan. Merparten av tiden när ett nät krävs, kommer du att nät för någon annan. När din partner får en på, vara redo att släppa vad du gör och få på nätet.
 2. 2
  Reel egen linje så fort du kan. Om du bara in staven ner, du kommer att förlora det.
 3. 3
  Vänta tills du får frågan innan det blir på nätet. Om fiskaren bara vill svänga fisken över relingen, kommer du att vara i vägen om du står där med ett stort nät.
 4. 4
  När fiskaren har begärt nätet, ta tag i det och se till att den är klar. Vissa nät har hopfällbara handtag, så se till att nätet är fullständigt säker och redo för tjänsten.
 5. 5
  När du har bestämt vilken sida av båten fisken kommer till, få på nätet i vattnet. Sänk så mycket av kanten på nätet som du kan, men lämna en del av det så att fiskaren tydligt kan se var han behöver för att få fisken.
 6. 6
  Gör inte jab på fisken med nät. Bara lämna nätet i vattnet och låta fiskaren att leda det i.
 7. 7
  Vänd på nätet så att det ger största möjliga inträde till fisken.
 8. 8
  Så fort fisken är förbi kanten av nätet, lyft ut den med en liten skopa rörelse. Om fisken är stor, inte ösa, snarare hålla handtaget av nätet i en vertikal mode och lyfta nätet ur vattnet.
 9. 9
  Bring nätet i båten. Placera den inte på främre eller bakre däck där fisken kunde komma tillbaka i vattnet med ett enda språng. Den nedre delen av båten är mycket säkrare.

Tips

 • Om killen som fångat fisken inte säga tack, nästa gång låta honom netto sin egen fisk och dito om han inte hjälpa dig genom netting för dig!
 • Om fisken har en crankbait i sin mun, de trekroken kommer antagligen att fastna i nätet. Eller kommer de att fastna i mattan av bas båt. För crankbait fisk, är det förmodligen bättre att bara hänga på nätet handtaget och erbjuder fisk till fiskaren.

Varningar

 • Inte över-nå och faller överbord.
 • Se upp för krokarna!