Wke

Hur öka din IQ

Även om forskning visar intelligens korrelerar 40-80% av din nuvarande IQ, är det inte ett visst antal. Forskning visar också att utbildning och kost bidrar lika eller ännu mer än genetik!

Steg

Hur öka din IQ. Inte överanstränga inte era barn!
Hur öka din IQ. Inte överanstränga inte era barn!
 1. 1
  Sätt upp ett mål. Varför vill du vara intelligent? Vad vill du att din IQ ska? Utan en uppsättning mål, kommer du att ha något klart motiv för ditt program, och du kommer att förlora reda på dina framsteg.
 2. 2
  Lär. Genetik åt sidan, är utbildning en stor bidragande faktor till din IQ. Prova vetenskaper, såsom matematik och fysik. Sciences öka din förståelse av världen, vilket i sin tur förbättrar förståelsen, ordförråd, spatiala och matematiska förmågor, och logik. Du kan prova MIT OpenCourseWare, som erbjuder noter, kursplaner och prov från över 1800 officiella MIT kurser. Försök att läsa för 5 timmar om dygnet. Du kommer att behöva köpa böckerna själv:
 3. 3
  Gör pussel. Wechsler Adult Intelligence Scale och Stanford-Binet mäter inte intelligens i en enda, enkel form. Snarare har de en rad problem som mäter din förmåga att bearbeta saker snabbt, förstår vad du säger, och känner igen sekvenser. Försök öva pussel som involverar minne, snabbhet, eller ordförråd. Dr Kawashima s "Brain Training" på Nintendo DS rekommenderas.
 4. 4
  Bild ström. Bild streaming förbättrar din förmåga att beskriva saker, känna igen mönster, och saker och ting länk (den viktigaste delen av minnet) till relevanta ämnen. Bara blunda, tänka på något slumpmässigt, och beskriva det. Helst bör du ha en person som lyssnar på dig. Om inte, så tala i en bandspelare och lyssna på det senare. Avsätt en timme varje dag för att göra detta.
 5. 5
  Meditera. Meditation har visat sig förbättra blodflödet till hjärnan, tålamod, koncentration och minne. Försök 30 minuter varje dag. Du kan dela upp detta i 15 eller 10 minuters block 2-3 gånger om dagen. Helst när du vaknar när du tränar, och på natten direkt innan du går till sängs (se nedan).
 6. 6
  Motion. Studierna av Win Wenger visar att andas korrelerar till koncentrationsförmåga. Försök under vattnet simmar eller springer. Om inte, skulle någon aerob träning gör. Motionera två gånger om dagen i 45 minuter när du vaknar och innan du går till sängs. Du bör helst par detta med meditation när du tränar (se ovan).
 7. 7
  Äta hälsosamt. Var uppmärksam på matpyramiden, och äta fet fisk minst tre gånger i veckan. Överväga att ta en Omega 3 tillskott. Undvik mat med högt GI. Om du vill ha ett mellanmål, är nötter rekommenderas.

Tips

 • Om du blir uttråkad av de intensiva program ovan, kan du prova dessa aktiviteter istället:
 • Pseudo telekinesi. Visste du att den genomsnittliga uppmärksam utan att tänka på irrelevanta ämnen är ungefär 7-15 sekunder? Denna träning kommer att förbättra din förmåga att koncentrera sig på ett enda ämne. Helt enkelt placera ett mynt på bordet, och fokusera på det hela form. Sedan fokusera på "flytta" kanten av myntet och ändå behålla hela formen av myntet i ditt sinne.
 • Titta i en ordbok! Ibland är det ordförråd vi lär naturligt som ett barn utan att behöva slå upp dem i en ordbok som ges av oss den tekniskt felaktiga / ofullständiga definition. Om du inte förstår ett ord, slå upp det i en ordbok! Annars kommer du förvirrad hopplöst senare i det material som du läser.
 • Eye mönster. Kan du ihåg när du var yngre, och du tryckte dina ögonlock med dina fingertoppar för att se de mönster som kom upp? Detta är ett utmärkt sätt att förbättra rumsuppfattning! Gör detta under högst 10 minuter per session. Notera vilka mönster du ser.

Varningar

 • Inte överanstränga inte era barn! Barn behöver motivation först, och om du pressar dem för hårt och aggressivt utan motivation de behöver, kommer de att hitta någon motivation i ämnet du försöker lära dem, och de kommer att permanent ha svårt att lära sig ämne.
 • Vara trovärdig! Om du överdriva ditt program, kommer du att bli frustrerad och tappa ditt motiv.