Wke

Hur undviker munkavle medan borsta tungan

Din tunga är en glad grogrund för bakterier. Studier har visat att bakterier som växer på proteinrika ytan av tungan hamnar i resten av munnen, vilket kan orsaka eller bidra till hjärt-kärlsjukdomar, lunginflammation, för tidig födsel, manlig infertilitet och mer. Här är hur man rengöra den utan munkavle.

Steg

Hur undviker munkavle medan borsta tungan. Prova detta psykologiska trick.
Hur undviker munkavle medan borsta tungan. Prova detta psykologiska trick.
 1. 1
  Prova detta psykologiska trick. Knyta fingrarna på en av dina händer, försiktigt gräva naglarna i handflatan. Din gag reflex ska vara borta - uppenbarligen detta fungerar eftersom din hjärna är distraherad av viss smärta i handen.
 2. 2
  Håll din tandborste vinkelrätt mot tungan, borsta från sidan. Att sätta din tandborste i den långa vägen kommer att göra det lättare att "glida" in i den alltför känslig riskområdet. Det är också mer psykologiskt invasiv - nämligen, gör det du tänker medvetet på munkavle.
 3. 3
  Tryck tungan hårt i den nedre delen av munnen bakom tänderna när du borstar det. Så snart tungan börjar vingla, sluta, ge det en stund att hämta din styrka och försök igen.
 4. 4
  Andas ut genom munnen medan du borsta tungan. Samtidigt, slappna av tungan och musklerna i halsen så mycket som möjligt. Fortsätt att öva tills det blir en normal vana.
 5. 5
  Undvik att använda tandborste för tungan helt och hållet. Det finns goda tunga skrapor som kan köpas på apoteket. Tongue skrapor eller rengöringsmedel kan känna mindre invasiv och mer fokuserade på en snabb ren än din större, bredare yta tandborste. Du kan också prova "tandtråd" tungan: Ta en normal längd på tandtråd och dra den ner över tungan. Detta fungerar bra för personer med en särskilt hög gag reflex.

Tips

 • Undvik att titta på dig själv i spegeln, det är bäst när man inte tänker på det!
 • Tänk på var du borsta, det är inte nödvändigt att gräva djupt in i baksidan av halsen, där du kanske nick din uvula och utlösa en kräkreflex.

Varningar

 • Personer med höga gag reflexer kan kräkas när du borstar sin tunga. Om du kräks överdrivet, avsluta och gå för tungan skrapor istället.

Saker du behöver

 • Ren tandborste
 • Tungskrapa / skrapa (valfritt)
 • Floss (tillval)