Wke

Konsten att njuta av det fallande regnet

Åh, det regnar igen! Drat och dubbla drat? Dags att känna sig nedstämd och trist? Nej! Lär dig att älska det fallande regnet, som vattnen vår värld och bör hålla våra andar.

Steg

Konsten att njuta av det fallande regnet. Öppna fönstret i regnigt väder.
Konsten att njuta av det fallande regnet. Öppna fönstret i regnigt väder.
 1. 1
  Öppna fönstret i regnigt väder. Ligg ner och låt ljudet av regn lugna dig. Om det är läggdags, glida sover till ljudet av regn.
 2. 2
  Håll varm i kallare väder. Öppna inte fönstret om det är uthärdligt, utan krama upp under din favorit täcke eller filtar och lyssna till ljudet av regn på taket. Ja, stänga av TV!
 3. 3
  Fokusera på dina sinnen. Titta på regndropparna som de skapar pölar, lyssna på olika toner, från vitt brus för avlägsen regn till de mer melodiösa stora droppar som drabbade pölar när man kör från taket. Speciellt andas djupt, ta in den friska luften som endast färska regn ger.
 4. 4
  Ta barnen ute i regnet i sina gummistövlar och regnrockar. Låt dem plaska runt i vattenpölar och regn (Medtag egna gummistövlar och gå in om du vill känna sig som ett barn igen). De kan ta sina gummiankor och leksaker bad med dem, eller de kan prova och upptäcka där djuren har gömt från regnet (fåglar, ekorrar, pungråttor etc., oavsett din del av världen har). Om du har en myrstack i närheten, låt dem undersöka vad myrorna gör. Fråga dem om myrorna kommer in i ditt hus tidigare för att varna dig regnet skulle komma?
 5. 5
  Ta ut lite tid från arbete eller spela för att titta på regnet som faller genom ditt fönster. Slappna av och andas djupt. Be andra att uppskatta regnet med dig.
 6. 6
  Laga din favorit måltid som du förknippar med regniga dagar. Det kommer att föra tillbaka minnen och muntra upp dig.
 7. 7
  Göra alla dessa saker du sa att du skulle spara tills en regnig dag. Få ut det gamla pussel och spel, finish som bortglömda sy eller träslöjd projekt, läs den romanen, dansa med din älskade på golvet i vardagsrummet.
 8. 8
  Gå på en inomhus utflykt som på bio eller restaurang. Bortsett från att behöva ta ett paraply eller regnrock, när du är inomhus igen, kommer du glömma om vädret och du kommer inte att ångra slösa solsken.
 9. 9
  Drick varmt te och njuta av SIP med dina nära och kära.

Tips

 • Vissa aktiviteter i regnet är fantastiskt men ofta inte beaktas. Prova på att simma i regnet (varmt väder regn), ridning i regnet (mjukt regn), vandring i regnet i en skog som suger upp allt (varmt väder), Kanot / kajak i regnet på en lugn flod etc. Var kreativ i att hitta sätt att njuta av regnet.
 • Öppna ditt fönster en liten sitta på en stol eller på en del av det fönster där du kan sitta och bara läsa en bra bok. Romaner är bra för this.The Last Song och Dear John av Nicholas Sparks är alltför stora.
 • Du kan prova ett experiment med regnet. Om du är som uttråkad, vara kreativ och komma med ett experiment.
 • Om du ska köra, sakta ner. Din reaktionstid fördubblas i regnet, med nedsatt syn och bromsarna har att arbeta på våt mark. Tillåt för andra som inte har dämpat.
 • Om du är stressad på en regnig dag, är ett sätt att koppla ligga bara ner på en soffa eller soffa och lyssna på regnet slå ner på ditt tak.
 • Konst och hantverk med dina barn är alltid kul. Och om du inte är den konstnärliga typen, har en familj dag. Tillbringa tid med din familj.
 • Om du är ute i regnet utan paraply eller en regnrock, ta skydd i närmaste dörröppning eller butik. Om du inte kan och du får ordentligt blöt, byta kläder så fort du kan. Men du är inte mer skyldig att fånga en förkylning under dessa väderförhållanden, trots vanlig missuppfattning, eftersom förkylningar orsakas av infektion och inte påverkas av vädret.
 • En Family Game Night är ett roligt sätt att njuta av regnet utan att bli dränkt utanför.
 • Ett perfekt tillfälle att tillbringa tid med din familj är en regnig dag! Ha kul med dem!

Varningar

 • Om du simmar i regnet (som föreslagits ovan), komma ut vid det första ljudet av åska. Elektricitet kan färdas långa sträckor genom vattnet, vilket gör blixtnedslag super farligt för simmare.
 • Om du njuter av regnet utanför i varmare väder (vandring, ridning, etc.) blir det normalt mycket fuktigt efter regnet slutar, särskilt i en skog.
 • * Om det är en storm av åska och blixtar, inte stå under träd eller metallföremål (som Park lusthus), eftersom dessa skulle kunna locka blixten till dig. Var inte det högsta objektet i ett fält, antingen! Håll lägre än andra objekt runt omkring dig. Bilar är faktiskt ganska säker på stormar, åtminstone lightning-wise. Försiktig körning krävs fortfarande!