Wke

Så att sova med en insulinpump

Iklädd en insulinpump 24/7 kan vara en skrämmande upplevelse vid första, och kanske den del som nya pumpers fruktar mest bär det i sängen. Sova med en medicinsk enhet ansluten till dig ger sina utmaningar, särskilt om det finns fler än en av er i sängen, men dessa utmaningar är inte så svårt att övervinna som de först kan synas. Med vetskapen om att de bär en pump rapporterar färre episoder med nattlig hypoglykemi än injektion användare och några bra tips på hur man bär eller placera pumpen i sängen, snart nog kommer du förmodligen hitta dig själv att glömma att du bär en insulinpump alls.

Steg

Så att sova med en insulinpump. Försök att glömma att du bär en insulinpump.
Så att sova med en insulinpump. Försök att glömma att du bär en insulinpump.
 1. 1
  Försök att glömma att du bär en insulinpump. Svårigheten som kommer med att sova iklädd en är främst psykologiskt: om du kan glömma att du bär något alls hela processen kommer att bli mycket enklare. Oroa dig var din pump är hela tiden inte bidrar till god sömn. Att försöka övervinna konstanten "Jag vet att det finns där" känslor eller låta dess närvaro stall somna, försöka distrahera dig själv genom att läsa innan sömn, tänker på annat och med teknik som stöd somna (fler idéer om detta kan hittas i hur att somna). Också, inser att det förmodligen kommer att ta minst ett par nätter innan du känner dig trygg med att sova med pumpen inte kommer att vara en så stor förändring av din vanliga sömn rutin som det kan tyckas inledningsvis.
  • Om du delar säng med dina barn, kan detta vara ett bra tillfälle att få barnen sova i sina egna sängar, åtminstone tills du är van vid att sova med pumpen. En nervösa barn som åtföljs av oroa pumpen kan orsaka en sömnlös natt.
  • Ha tålamod - det tar tid att anpassa sig till något nytt i ditt liv. De flesta pumpar användare berättar inte ens märker av pumpen efter en tid, eftersom det helt enkelt blir en del av din vanliga rutin.
 2. 2
  Var inte rädd för din pump. Chansen att du kommer att slita ditt infusionsset ur huden medan du sover är mycket mindre än vad du tror det är. Många erfarna pumpers bara har upplevt detta ett par gånger, och eftersom du är mest sannolikt sover när det händer, du förmodligen inte ens känna någon smärta. Medan din vakna blodsocker kommer sannolikt att vara hög om det händer, det är inget en enkel korrigeringsbolus inte kan reda ut.
 3. 3
  Få bekväm. Innan oroa din pump när du bosätta sig i sängen, skaffa dig bekväm. Detta gör att du kan bättre utvärdera alternativen för att bära din pump på natten.
 4. 4
  Utvärdera dina alternativ. Olika människor har olika preferenser för att bära en pump i sängen. Alternativen är:
  • Låt den hänga löst. Bara placera din pump bredvid dig på sängen. Detta är det enklaste och oftast mest framgångsrika alternativet. Vissa människor oroar sig för att det är sannolikt att dras ut när de vänder över i natt, men det verkligheten oftast bara följer bäraren runt sängen. Du kanske gillar att placera den i en strumpa för att stoppa den från att bli svettig eller skapa en hud intryck om du ligger på den. Dessutom, om du har en tendens att ändra ställning ofta, det är rekommenderat att du har en pump med längre slang.
  • Placera den under kudden. Om din slang längd gör det, kommer detta att du kan veta exakt var din pump är om du vaknar på natten. Det blir också bli av med problemet för att ljuga om det. Men för dem som har en kortare slang, kanske du upptäcker att denna metod är inte så lätt.
  • Lägg den i en ficka. Om dina nightclothes inte har fickor, kan du sy några på dem, antingen på insidan eller utsidan av bröstet eller runt midjan. Detta alternativ är bra eftersom det håller din pump nära dig, men det kan också vara obehagligt om du ligger på din pump under natten. Det är ett bra alternativ för back sliprar och, beroende på var fickan ligger, för sidan sliprar också.
  • Kläm fast den på linningen. De flesta pumpar kommer med en klämma som kan användas för detta ändamål. Detta kommer med samma fördelar och nackdelar som det tidigare alternativet. Skönheten i ett klipp är att du kan placera den var du är minst benägna att ljuga - framsidan, baksidan eller sidan.
  • Placera den i en uppstoppad leksak. Detta är särskilt bra för yngre barn, och det ger dämpning. Många pumpar företag levererar mjuka leksaker med påsar för detta ändamål, eller du kan förbättra en befintlig mjukdjur om du har rimliga sömnad färdigheter.
  • Häng den runt bedpost. Du kan använda en halsrem för att uppnå detta. Var säker på att din slang är tillräckligt lång, men eftersom detta alternativ inte ger mycket flexibilitet.
  • Bär den runt halsen. Återigen, använd halsrem som kommer med de flesta pumpar. Ett annat alternativ är att klippa den till kragen på nattkläder.
  • Använd den på ett elastiskt midjebälte. Dessa levereras med många pumpar, och ge en säker och bekväm sätt att bära din pump i sängen. De kan lätt vände för att justera läget efter behov.
  • Kvinnor kan finna det bekvämt att bära en väst och stoppa pumpen i klyvning.
 5. 5
  Justera tills du hittar den perfekta kombinationen som fungerar för dig. Även om det är möjligt att föreslå olika sätt att sova med pump, mycket av framgången för dessa förslag kommer att bero på dina personliga sovvanor och vad kan du känner dig mest bekväm. Genom att testa olika metoder, kommer det inte dröja länge innan du hittar en metod eller en kombination av olika sätt som fungerar bäst för dig. Och var inte rädd att prova alternativet att bara låta pumpen lös - många nya användare rapporterar att alltför rädd för att prova detta, men om du försöker det senare, upptäcker att det är det bästa alternativet för alla.
  • Om du behöver få upp en hel del under natten på en regelbunden basis, kan det vara till hjälp att välja alternativ som håller pumpen ansluten till din kropp, såsom midjebältet eller klippt på dina kläder. På så sätt kommer du inte snubbla över den i sömnen tillstånd eller har att rota omkring för det i mörkret.

Tips

 • Om du har en tendens att vakna upp innan du byter positioner i sängen, orolig pumpens position eller bara för att du är en ljus sovhytt, kanske du lider av sömnbrist. Det rekommenderas att du diskuterar detta med din läkare om det orsakar dig sömnproblem.
 • Särskild nattkläder som innehåller pumpar kan köpas, men du kan enkelt förbättra din egen nattkläder med grundläggande sömnad färdigheter, som att lägga fickor eller syr på en liten påse med en bebis socka eller liknande, etc. Om din sömnad färdigheter är inte upp till det Men be en familjemedlem eller vän att hjälpa till - inte bara kommer att skräddarsy dina egna kläder vara billigare, men det är ett visst sätt att få pumpen placeras exakt där det är mest bekvämt för dig.

Varningar

 • Om du har en nyfiken husdjur som delar säng med dig, bara vara försiktig med ditt husdjur intresse tugga eller dra i pumpen.