Wke

Hur att övervinna otrygghet

Vi alla avtal med osäkerhet någon gång eller annan, är det ett naturligt sätt att försöka bedöma huruvida våra satsningar kommer att lyckas eller att sluta illa för oss. I fallet med att försöka besluta om att hoppa grand canyon på en motorcykel, är detta en mycket bra kvalitet. Men i det dagliga livet, är alltför osäkra för att försöka även små uppgifter som att tala ärligt till vänner eller binda dig till ett nytt projekt begränsar din förmåga att njuta av den tid du har här på jorden. Ofta osäkerhet är obefogad och orsakar mer stress än det förhindrar. Livet förändras ständigt och allt som är stabilt i dag kan vara trasig eller borta imorgon. Men om du gör dig stark, kan du bygga alltid, övervinna, och fortsätta framåt genom din egen vilja, och finna lycka vart du än går.

Steg

Hur att övervinna otrygghet. Öva att vara objektiv.
Hur att övervinna otrygghet. Öva att vara objektiv.
 1. 1
  Öva att vara objektiv. Om du känner att du inte kan åstadkomma något, ta ett steg ut ur dig själv för en stund och tänk att du är en helt annan person.
  • Om du vill bli mer organiserad, skriver följande på en bit papper. Om inte, bara hålla det lugn i ditt sinne. Fråga dig själv vad som gör att du tror att du inte är tillräckligt bra för att njuta av denna erfarenhet-vara noga med att inte ge dig själv guidade frågor
   • ("Varför är du så dålig på det här" är mindre av en fråga och mer om du sätter dig ner. För att hitta källan till din osäkerhet, måste du tänka som en vetenskapsman och gå för sanning, inte för att slå dig själv).
 2. 2
  Bedöma varje svar du ger dig själv och jämför med vad du har fått höra av andra och eventuella erfarenheter i det förflutna som var liknande-inte bara de dåliga!
  • Det är lätt att komma ihåg tider som gick riktigt bra eller riktigt dåligt, men de "medelmåttiga" eller "oskadlig" tider tenderar att halka efter. Kom ihåg dem också.
 3. 3
  Fråga dig själv, "vad är det värsta som kan hända?" Och vara realistisk med ditt svar.
  • Med tillräckligt med fantasi vem som helst kan tillverka ett scenario där köpa en ny jacka leder till att de drabbas av en förlupen jetmotor, men oddsen för att det är befängt, och inte värt att hämma ditt riktiga liv över.
  • Om du inte kan berätta när dina svar sluta vara rimliga och börja vara löjligt, prova att köra det genom någon vars sensibilitet du litar på. De bör kunna berätta för dig om din värsta scenariot är genomförbart eller över tanken.
 4. 4
  Nu frågar dig själv, "vad är det bästa som kunde hända?"
 5. 5
  Hitta saker som är bra om dig själv. Osäkerhet fjädrar ofta från förväntar sig alltför mycket.
  • Genom att bara titta på de negativa saker som skiljer sig om dig själv, du fokusera på dem och försumma dina positiva egenskaper. Om du har varit hård mot dig själv för en lång tid, kan det vara svårt att tänka på något intressant om dig själv först.
  • Det är särskilt svårt att märka negativa self-talk om du har gjort det under en lång tid.
  • En hjälpsam övning för att få dig mer bekväm med positiv self-talk och att tygla din självbefläckelse är att berätta för dig själv två uppriktigt trevliga saker om dig själv för varje negativ sak. De behöver inte vara relaterade.
   • Till exempel om du bränner tungan eftersom du inte vänta länge nog för ditt kaffe för att svalka sig och svär "Idiot! Det var ett dumt drag," på dig själv, måste du då påminna dig själv, "Men jag spela tennis ganska väl, och jag har ganska attraktiva tår ". Det kan verka konstigt, men du flytta din attityd när du berömma dig själv.
 6. 6
  Håll vårda bolaget. Var uppmärksam på de vänner du håller och deras attityder om andra, själva, och dig.
  • Om du börjar märka att de flesta av dina vänner är mycket kritiska, kritisera kläder, kropp, beslut, tal eller beteende på en daglig basis, kan du söka mindre fördömande vänner.
  • Samtidigt ha ett fåtal av dessa är helt bra, om du är omgiven av negativitet, även om den inte är riktad mot dig, du absorberar dess effekter. Även om din vän pekar ut den dumma tittar frisyr på någon annan, om du råkar gilla det frisyr, nu du känner dig som om du hade fel och förlora förtroende för din egen åsikt.
  • Försök i stället att hitta människor som har bra saker att säga om andra och är inte snabb att döma.
 7. 7
  Vara mer förlåtande mot andra. Var inte snabb att döma, själv.
  • Om du hittar dig själv fördöma andras misslyckanden eller beslut, tänka på varför du gör det. Om din första tanke är ", därför att de har fel," tänka lite hårdare. Varför är det fel? I vilket sammanhang? Är det din kulturella bakgrund eller hur du har uppkommit som gör att du tycker så?
  • Skulle någon från ett annat land eller kulturell bakgrund känner likadant? Bara för att någon gör något annorlunda än du skulle eller lever på ett sätt som du inte skulle välja, betyder inte automatiskt att de har fel.
  • Att försöka trycka ner andra kan verka som det väcker dig upp, men egentligen, varje gång du slår någon annan ner, är du också kritiserar en kvalitet du besitter och knackar ner dig själv, också.
  • Istället lyfter andra upp. Inte bara att du har bättre tur att få vänner och att ha meningsfulla relationer, men du kommer också att upphöja sig själv.
 8. 8
  Fråga varför du säger själv nej. Börja säga ja oftare. Säg en avlägsen vän till dig från din musik klass närmar dig och berättar att de vill starta ett band, och de vill att du ska gå.
  • Din automatiska svar kan vara "No way, jag har aldrig varit i ett band och du verkligen inte verkar veta hur man gör en lyckad en-dessutom tror jag inte på mig själv som musiker och jag gör inte ha tid med klasser och... "
  • På detta sätt att tänka, innan något har gått någonstans, har stängt du redan själv ner och förnekade all prospektering potentialen i idén.
  • Istället för att berätta själv alla de skäl är det inte, prova att köra igenom vad som kan hända om du sa ja. Även om alla dina inga svar är sant, skulle ja scenariot leda till nya och oväntade saker.
  • Du kan obligation med vännen och deras vänner, få en intressant upplevelse utöver det, och har en ny historia att berätta. Säga ja och se vart det leder dig.
  • Även om du får lite ont, kan du återhämta sig och du har en ny erfarenhet under bältet än om du hade helt enkelt sagt nej. Om ingenting kommer av det alls, kan du vara glad att tro att du är den typen av positiv och utåtriktad person som är villig att prova nya saker.
 9. 9
  Gör en sak som väcker dig varje dag. Det behöver inte vara farligt bara gå till en del av staden du aldrig varit på egen hand och gå in i en slumpmässig butik. Se vad du hittar där. Försök att prata med expediten.
  • Om du är medveten om din bild, prova att gå till en klädaffär någonstans av normen och försöker på en massa kläder som du vet inte passar din smak.
  • Skratta dig själv på ditt utseende i spegeln. Du kan faktiskt hitta något som oväntat passar dig. Om inte, har du dina egna välbekanta kläder som kan verka lite mindre löjligt nu. Bara prova nya saker så ofta du kan!

Tips

 • Försök att hjälpa andra, även om det är "enkel" på olika sätt -. "Det ger dig en känsla av förtroende och wantedness kommunicera göra / arbeta saker tillsammans ger en känsla av motivation och glädje inuti Gör dig själv ville andra samt själv..
 • Om någon kritiserar dig, ta ett steg tillbaka och tänka objektivt "är vad de säger giltigt? Har de tänkt på detta från ett antal olika vinklar? Har de förstår min sida av saker? De erbjuder mig en lösning eller bara försöker få mig att känna sig underlägsna? "
 • Om du är generad, skratta åt dig själv och försöka vara lycklig. Bli arg eller tyst slå dig själv en lång stund efter att bara förstöra dina chanser att njuta av vad du gör, och kommer att lämna dig ont om hela situationen från och med då. Om du skrattar, kan du gå vidare och fortsätta att försöka ha kul.
 • Plocka upp en hobby eller aktivitet du har intresse för och praktik så ofta som möjligt. Det kan vara något du gör själv eller med en grupp. Även om du inte är väldigt bra i början eller inte känner att du är ett proffs efter ett tag, du ger dig själv en annan egenskap, om med en grupp, att bygga relationer. Regelbundet spela en sport, vandring, stickning, läsning, fotografering, målning spela ett instrument, samla insekter, lära sig ett språk eller datorprogram, eller volontärarbete i ditt samhälle är alla goda exempel.

Varningar

 • Självförtroende tar lång tid att sjuksköterskan tillbaka till hälsa och kommer ofta fluktuerar. Det kan ta år innan du inser att du har förändrats alls. Bara tror att du ändrar och gör ditt bästa.
 • Dåliga saker händer i livet och du kommer att bli sårad, men det är sant oavsett om du omfamnar livet eller springa ifrån det. Du kan inte ändra på det, men du kan ändra din inställning, och därigenom förändra hela ditt liv.