Wke

Hur får man mer gjort på dagarna när du inte är fokuserad

Vi har alla dagar när vi är mer fokuserade och mindre fokuserad. På de dagar då vi är mindre fokuserade, kan det fortfarande vara möjligt att åstadkomma något. Här är några sätt att hjälpa till att rädda några av de mindre fokuserade stunder.

Steg

Hur får man mer gjort på dagarna när du inte är fokuserad. Ta bort yttre distraktioner.
Hur får man mer gjort på dagarna när du inte är fokuserad. Ta bort yttre distraktioner.
 1. 1
  Ta bort yttre distraktioner. Stäng av TV. Stäng eller lägga undan datorer, telefoner eller någon webbläsare eller IM windows som du inte använder. Stäng av all musik som hindrar dig från att koncentrera. Om buller från ett annat rum eller utifrån orsakar ditt sinne att vandra, stänga dörren eller fönstret för att blockera ut.
 2. 2
  Definiera uppgiften eller problemet tydligt. Om du inte vet vad du arbetar med, det är mycket svårt att åstadkomma det. Om du fastnar, prova att formulera exakt hur du har fastnat. Ofta anger tydligt att problemet kommer att leda till möjliga handlingsalternativ:
  • Titta på vad du lägger upp. Vad är den del där du har fastnat? Vad man, specifik sak kan du göra för att göra några framsteg? Kanske ringer någon som vet vad de ska göra. Kanske är det precis har börjat.
 3. 3
  Identifiera ett visst steg du kan ta, och ta den, eller börja. Ett specifikt steg är inte "få alla dina konton för "men något liknande" kolla saldo "för ett konto som du väljer.
  • Bryt ner stora projekt i mindre, mer hanterbara uppgifter.
 4. 4
  Välj enkla eller meningslösa uppgifter. Dra några ogräs, gör det, gör grundläggande pappersarbete, eller rensa ut en skrivbordslåda. Om allt du gör är att ta hand om några enkla uppgifter, åtminstone de kommer att vara ur vägen någon annan dag när du har mer energi och fokus. Ibland kan enkla uppgifter hjälpa till att bygga den drivkraft som får dig igång med andra, svårare uppgifter. Lågt hängande frukt är fortfarande frukt.
  • Välj aktiviteter du tycker om att göra eller som är viktiga för dig. Ofta motivationen att göra något roligt eller givande kommer att öka din energi och entusiasm, och därmed ditt fokus.
 5. 5
  Sätt på. Om det är lämpligt att göra så, kan upbeat musik komma igång, hjälpa överrösta störande bakgrundsbrus, och ger dig lite mer energi.
  • Självklart, använd inte musik om det kommer att distrahera dig från din uppgift eller störa den. Om din uppgift är att ringa telefonsamtal eller att fylla ett språk lektion, lämna musiken till senare.
 6. 6
  Kom igång på något, även om det inte är det viktigaste. Så länge du kan lita på dig att utföra dina viktigare uppgifter på dagarna när du är mer fokuserade, gå vidare och välja en mindre viktig, mindre påfrestande uppgift.
  • Kalla det ett utkast eller ett första försök. Att försöka producera något, även om det inte är rätt ännu, kan få dig att gå, hjälpa dig att upptäcka där du verkligen har fastnat, och hjälpa till med.
 7. 7
  Träna högt. Prata igenom dina planer med en vän, kollega, eller rådgivare. Eller, skriver i en tidskrift eller en separat handling. Ibland kan denna process för att förklara för en annan person eller till din journal hjälpa dig att identifiera rätt tillvägagångssätt. Det kan vara bättre än att låta dåligt formade tankar jaga runt ditt huvud!
 8. 8
  Håll en att göra-lista. Sortera efter sammanhanget. Om du är på jobbet eller i skolan och tänker på saker som egentligen borde göras när du är hemma eller springa ärenden (eller vice versa), krafsa dem ner på ett anteckningsblock, eller i en uppgift management program för telefonen eller datorn. Därefter åtar sig att komma tillbaka till dem när du har möjlighet.
  • onödiga uppgifter från din att göra-listor. Om du har en hel del uppgifter som "skulle vara trevligt, someday" men är inte en prioritet, föra ett separat lista (eller tagg och filtrera dem om du spåra dina uppgifter elektroniskt).
 9. 9
  Håll din flexibel men strukturerad. Försök att hålla regelbundna tider. Om du arbetar eller deltar i undervisning utanför hemmet, kommer en del av ditt schema beslutas för dig. Om inte, skapa några "kontorstid" (eller på annat sätt avsätta uppgift tid) för dig själv, även om det innebär att stiga upp tidigare eller stanna upp senare.
  • Bygga små deadlines in din time management system.
  • Lämna tid i ditt schema för att ha en tillfällig dag med mindre fokus. Detta kan innebära att arbeta vidare lite på dagarna när du är bättre inriktade, eller helt enkelt schemalägga tid för dig själv på helgerna för att koppla av och vila.
 10. 10
  Skapa som sätter grundläggande grejer på autopilot. Annars, dessa saker blir distraktioner. Om du behöver dina nycklar och handväska eller plånbok varje dag, se till att de landar på samma plats varje kväll när du kommer hem.
  • Falla tillbaka på och rutiner. Åtminstone kommer du att hänga med grunderna och, om så behövs, hålla skenet uppe.
 11. 11
  Försök att arbeta snabbare eller långsammare än din vanliga takt. För vissa arbetsuppgifter (särskilt de enkla, repetitiva och kära), prova tävla mot dig själv, så länge du kan göra det på ett säkert sätt och underhålla din kvalitet. För mer komplexa uppgifter, kanske du vill sakta ner och ta det steg för steg.
  • Ibland kan vi övertyga oss om att vi inte behövde eftersom vi anser att det enda sättet att åstadkomma något är att kasta en hel del fart och energi på det. Är av motsatt uppfattning och arbete på uppgiften långsamt och medvetet. Detta frigör dig från att använda en brist på energi som en ursäkt, något uppnådde långsamt är något uppnås.
 12. 12
  Belöna dig själv. När du gör ett telefonsamtal eller fokusera på en viss grad i 15 minuter, ta en snabb paus eller göra något kul.

Tips

 • Få tillräckligt med sömn. Ingenting hindrar produktiviteten eller fokus som att vara trött. Om du kan ta en snabb tupplur, ta en. Om inte, gör en punkt att komma till sängs lite tidigare nästa gång.
 • Var inte för hård mot dig själv. Vi har alla dagar som är bättre eller sämre än andra. Ibland är det bästa du kan göra för att vila och börja om på nytt lite senare.
 • Ditt system behöver inte vara meningsfullt för någon annan än dig själv. Oroa dig inte för mycket om hur man "ska" göra saker. Istället, prova olika metoder och räkna ut vad som fungerar för dig.
 • Ibland kan en brist på fokus framstå som kreativitet. Om du tror att detta kan vara fallet, kanske du vill avsätta dina vanliga aktiviteter tillfälligt och tillåt dig att skapa. Om du inte kan avsätta dina vanliga aktiviteter, försök att krafsa några anteckningar om dina idéer för dig själv för senare.

Varningar

 • Kontrollera ditt arbete. Om du vet att du var ofokuserad igår, ta lite tid idag för att kontrollera ditt arbete för saker du kanske har missat.

Saker du behöver

 • Journal
 • Anteckningar för listor
 • Vän öra för att lyssna