Wke

Hur göra sig redo för sängen


Har du bott ofta upp alldeles för sent och hamna utmattad följande morgon? Tja, följ dessa enkla steg och du kommer att vara redo för sängen och sover på nolltid.

Steg

Hur göra sig redo för sängen. Om en timme eller så innan du går till sängs, se till att allt är redo för nästa dag så att du inte kommer att behöva gå förvränga för bortglömda artiklar.
Hur göra sig redo för sängen. Om en timme eller så innan du går till sängs, se till att allt är redo för nästa dag så att du inte kommer att behöva gå förvränga för bortglömda artiklar.
 1. 1
  Om en timme eller så innan du går till sängs, se till att allt är redo för nästa dag så att du inte kommer att behöva gå förvränga för bortglömda artiklar. Det är bäst att ha en planerare se till att du hålla koll på alla förfallna tilldelningar eller saker som behövs för skolan. Fråga dig själv frågor som:
  • Är din väska packad helt och klar?
  • Är dina skoluppgifter / projekt avslutats?
  • Har du ställt in väckarklockan att väcka dig vid rätt tidpunkt?
   • Kontrollera att larmet är satt för 06:00 och inte 06:00 för detta är ett vanligt misstag!
  • Har du packat din lunch?
  • Är dina kläder fastställs för nästa dag?
 2. 2
  Om du bär kontaktlinser, ta bort dem direkt samtidigt komma ihåg att följa alla steg - Inklusive tvätta händerna mycket väl före hantering av kontaktlinser. Lämnar i kontaktlinser för länge kan orsaka ögoninfektioner.
  • Om du planerar att ta en dusch, ta bort dina linser innan du kliver in i duschen. Varmvatten och även varmt vatten kan orsaka att linserna håller sig till ögonen, vilket gör kontakterna tuffa att ta bort efteråt.
 3. 3
  Ungefär en halvtimme till en timme innan läggdags, ta en fin, lång dusch för att slappna av din kropp och ger dig en fräsch känsla. Detta kommer också att få dig att känna lite sömnig och redo att hoppa i säng. Men, kom ihåg att använda ljummet vatten - inte varmt eller kallt vatten.
  • Försök att ta din dusch på natten i stället för på morgonen.
 4. 4
  Borsta tänderna efter att du tagit din dusch. Se till att få insidan av tänderna, utsidorna av dina tänder, de bästa tänder, och de nedre tänder tills munnen känns fräsch. Detta bör ta ca en minut. Borsta tungan också, följ med tandtråd och använda munvatten. Skölj munnen och har en liten drink vatten.
  • Undvik att dricka för många vätskor innan läggdags eller du kanske upptäcker att du måste gå under natten.
  • Skölj munnen efter att ha använt munvatten endast om viss typ av munvatten tillåter det. Vissa munvatten kräver att du inte tar i några vätskor eller fasta ämnen för en viss tid för att låta munvatten arbete.
  • Du kan också fylla i det här steget innan du tar din dusch så att du inte behöver oroa sig för det senare. Se till att du tandtråd samt om du har tid.
 5. 5
  Tvätta ansiktet, med en ansiktsrengöring och tvätta halsen också. Se till att håret är uppsatt så att det inte blir i vägen - en slarvig knut eller en tillfällig hästsvans kommer att göra. Se till att din cleanser innehåller ingen tvål och - om möjligt - ingen alkohol eller kemikalier.
  • Om du är för trött för att rengöra ditt ansikte, kan du använda rengöringsdukar, men detta rekommenderas inte för att de inte kommer att fullständigt rensa smuts från dina porer eller hjälpa till att läka dina finnar. Beroende på din hudtyp, kan dukarna orsaka en massiv breakout på ditt ansikte! Därför är det starkt rekommenderat att du alltid tvätta ansiktet varje kväll oavsett vad, även om du är för trött och vill floppen i säng.
 6. 6
  Nästa, efter sköljning av rengöringsmedel av med ljummet vatten, applicera en toner som passar din hudtyp. Toner är viktigt för det stänger och stramar porerna och ger ditt ansikte en fräsch, fuktig känsla. Men akta dig för att tillämpa för mycket toner.
 7. 7
  När tonern har tillämpats, använd fuktkräm i ansiktet. Se till att du försiktigt gnugga tillräckligt för att se till att ditt ansikte är helt återfuktad samtidigt vara försiktig med over-fuktgivande eller under-fuktgivande.
 8. 8
  Du kan också använda en ansiktsmask två till tre gånger i veckan, lämnar den på i tio minuter, och använda en kräm natten ansikte för att förbättra din hy. Se dock till att de produkter du använder är helt naturliga och har inga starka kemikalier eller ingredienser som kommer att skada din hudtyp.
 9. 9
  Föna håret om det behövs. Dock är det rekommenderat att du undvika att använda värme på håret om möjligt eftersom föning håret för ofta kan orsaka att den blir torr, tråkig och livlös. Det kan också orsaka kluvna toppar för värme är ditt hår värsta fiende! Försök att boka om din dusch till en tidigare tidpunkt för att ditt hår att ha tillräckligt med tid för att torka naturligt. På så sätt kan du undvika slag hårtork och även spara el och tid.
 10. 10
  När du har tvättat upp, glida in i din pyjamas. Dina pyjamas kan vara vilken typ du vill, men se till att de är bra för säsongen. Grundtanken är att vara bekväm eftersom du försöker somna utan problem. Du vill inte vara för kallt eller varmt under natten!
  • Om det är vinter, bära långa byxor, långa ärmar, etc.
  • Om det är sommar, shorts, linnen, t-shirts, etc.
 11. 11
  Ta bort eventuella tovor eller knop från ditt hår med en borste eller en kam passar din hårtyp. Detta kommer att säkerställa att tovor inte kommer att bli värre på morgonen eftersom du ska gungade och vrida omedvetet hela natten. Dessutom, ska sova med mjuka, trasselfri hår har en fin känsla.
  • Om du vill, kan du forma håret på morgonen (ex: curl ditt hår eller räta ut det), men tänk på att stilen skulle vara förstört under natten när du sover i den. För att undvika att stöka upp det, är det bäst att du bär en duschmössa till sängs eller du kan vänta till morgonen innan styla det.
 12. 12
  Applicera några medicinska krämer och / eller ta några piller som du behöver för att fatta. Detta steg är mycket viktigt om du behöver använda medicinska krämer och / eller piller för att du inte vill glömma.
 13. 13
  Se till att din säng är beredd i viss ordning som du vill ha det (ex: kuddar på en viss sida) och att din madrass är bekväm. Du vill inte krypa in i en rörig, obekväm säng eftersom det blir svårare att somna.
 14. 14
  Öppna fönstren en spricka om det är för varmt. Lägg mer täcker om det är för kallt. Försök inte justera aggregatet eller luftkonditioneringen inte om det är nödvändigt för att spara pengar och minska elräkningar.
 15. 15
  Innan du krypa i säng, använda toaletten. Detta steg är viktigt för det är bättre att gå innan du sover än att behöva gå upp mitt i natten för att gå. Dessutom kommer det att eliminera risken för att du råkar blöta sängen. Gå på toaletten även om du känner dig som om du inte behöver gå för man vet aldrig. Men inte tvinga dig själv att gå om du redan har försökt att gå och inte kan.
 16. 16
  Slå på alla värmeljus som du har. Stäng sedan alla lampor till mörkare ditt rum. Men håll ett mycket svagt ljus bredvid sängen så att du kan fortfarande läsa och göra några aktiviteter i din säng innan du somnar.
 17. 17
  Krypa in i din säng och dra täcket över dig, men inte somna ännu. Använda dim ljus kvar på bredvid sängen, läsa en tidning eller en bok, men inte titta på någon form av skärm (ex: television, telefon eller dator) för det kan påverka din sömn. Studier visar att när man tittar på en skärm, är det frestande att fortsätta spela på det eller titta på det. Det kommer att göra det svårare för dig att somna.
  • Stäng av alla elektriska apparater om du tycker att frestelsen är för stor för att vända ner. Dessutom, om du har en tv i ditt rum, koppla ur den. Detta sätt, om du glömmer och försök att slå på den, kommer det faktum att det inte fungerar påminna dig om att du inte tänkt att titta på skärmarna.
 18. 18
  Om så önskas, lämna lugnande musik spelas på radion på en medium-låg volym. Kontrollera att du har tillgång till radion från din säng utan att behöva gå upp eller flytta. Samma sak gäller för alla lampor som du lämnar på. På det sättet, när du fånga dig själv slumra, kommer du inte att vakna upp dig själv från din sömniga tillstånd att stänga av ljus eller radio.
 19. 19
  Så fort du börjar känna dig trött, satt ner boken eller tidskriften. Tänk på vad du vill drömma om, men inte göra dig alltför aktiv genom detta.
 20. 20
  Stäng av ljus och radio. Ibland, folk glömmer att stänga av dem. Inte bara stör det din sömn, men det leder också till energislöseri.
 21. 21
  Somna!
 22. 22
  Söta drömmar. Njut av din sömn tills väckarklockan väcker dig.

Tips

 • Se till att dina pyjamas är inte tätt och är rätt pyjamas för vädret.
 • Sätt på läppbalsam så att du skulle ha fina släta kanter i morning.Also om du vill sova med öronproppar för att blockera ut varje ljud.
 • Har ett litet glas vatten bredvid dig. Se dock till att det inte är för stort men som du kommer att behöva använda badrummet.
 • Stäng fönster och gardiner / persienner på natten! Du vill inte ha något buggning dig när youre sover!
 • Håll ett anteckningsblock bredvid sängen för att skriva ner saker som du tycker om eller måste komma ihåg, och verkar inte kunna få ut av ditt sinne.
 • Om du vill säga böner, så är det förmodligen en bra idé.
 • Helt slappna av varje muskel och föreställa sig hur tungt kroppen känns (ungefär som det skulle kännas efter mycket fysiskt ansträngande aktiviteter).
 • Försök att minimera konsumtionen av koffein innan du planerar att gå i vila.
 • Inte träna precis innan sova, lämna två till tre timmar i mellan.

Varningar

 • När du gör saker med massor av koncentration såsom en Rubic Cube, kan det vara mycket svårare att somna.