Wke

Hur man kan behandla en halsont eller laryngit

Du kan berätta när du har ont i halsen. Din hals är torr och knaster och det är smärtsamt att svälja.

Halsont är inte en sjukdom i sig, dock. Istället är det oftast ett tecken på en annalkande sjukdom som en vanlig förkylning eller influensa. Eftersom en halsont är ofta det första tecknet på att du får sjuk, är det viktigt att börja behandla det så snart som möjligt.

Steg

Hur man kan behandla en halsont eller laryngit. Dubbla mängden vätska du dricker.
Hur man kan behandla en halsont eller laryngit. Dubbla mängden vätska du dricker.
 1. 1
  Få massor av vila. Stanna hemma från arbetet eller skolan, och se till att du sover mer än tillräckligt. Tillräcklig vila är oerhört viktigt, speciellt när du känner dig sjuk.
 2. 2
  Dubbla mängden vätska du dricker. Vatten, varmt te med honung, apelsinjuice och mjölk är alla bra saker att dricka när halsen är öm. Extremt kalla eller extremt varma saker känns trevligt att gå ner i halsen. Din dryck kommer också att hålla din slem tunn och lätt att rensa.
 3. 3
  Drick heta ämnen som te, soppa, äppelcider, eller bönsoppa.
 4. 4
  Drick honung och citron. Lägg lite pressad citron och lite honung till varmvatten. Dricka efter vätskan når rumstemperatur. De honung rockar och lugnar halsen, medan citron skär genom slem. Denna beprövade botemedel sägs lindra de flesta av dina halsont - åtminstone tillfälligt.
 5. 5
  Ät eller drick något varmt och lugnande. Grönt te med honung / citron är en beprövad lösning. Varje form av soppa som kyckling Nudel, minestrone, nötkött och korn, grönsaker, etc. är bra för din halsont. Försök undvika soppor med hög natriumhalt eftersom saltet kan irritera eller bränna i halsen.
 6. 6
  Använd pastiller och sprayer svalg. De kommer att erbjuda tillfällig lindring mot din halsont.
 7. 7
  Även om det är äckligt, ta lite hostmedicin. Detta kommer att bidra till att undertrycka en hosta (om man utvecklar), samt lindra halsont.
 8. 8
  Vila din röst. Tala mjukt eller undviker att tala alla tillsammans. Kanske ta en dag ledigt från jobbet eller skolan för att vila. Om att tala är en nödvändighet, hålla från att skrika eller prata högt, eftersom dessa kommer att skada halsen mycket mer än enkla prata. Viska eller prata tyst.
 9. 9
  Ta smärtstillande medel som ibuprofen (Alvedon, Motrin osv.) Eller paracetamol (Tylenol).
 10. 10
  Gurgla varmt saltvatten. Blanda 1/2 tesked salt i ett glas vatten. Detta är en oattraktiv lösning, men det är mycket effektivt. Drick vatten, gurgla det och sedan spotta ut det. Detta kommer att bidra till att lindra smärta och harkla dig av slem.
 11. 11
  Ta en sked honung. Honung fungerar som en lotion att smörja eller belägga halsen och tillfälligt lindra smärta. En tesked honung svalde innan sängen kommer att säkerställa en hosta-fri slummer.
 12. 12
  Ingefära och kamomillte är extremt populärt med halsont.
 13. 13
  Ibland har havregryn kan tillfälligt hjälpa lugna den grova känslan liksom.

Tips

 • Örtte med honung är bra för din hals.
 • Ta en varm dusch. Se till att stänga dörren och / eller lägg en handduk under det att avge ånga, som kan hjälpa lugna halsen.
 • Ät och drick lugnande livsmedel.
 • Få massor av sömn och stanna hemma från skolan / jobbet.
 • Drick vatten rumstemperatur med massor av citron i den. Detta kan också hjälpa till med slem bygga upp i halsen
 • Akta när det kommer till Tylenol-det kan röra med vissa läkemedel, och det sänker dina glutationnivåer.