Wke

Hur ansöker en triangel choke från öppen guard i mixed martial arts

Triangeln choke är en av de vanligaste och mest effektiva choke håller i sporten Mixed Martial Arts idag. Det är ett drag ofta görs i sporten Jiu Jitsu att tjäna poäng eller att vinna matcher. Denna instruktions demonstration kommer att förklara hur man utför triangel choke från öppen guard.

Steg

Hur ansöker en triangel choke från öppen guard i mixed martial arts. Börja med att lägga på rygg med benen isär.
Hur ansöker en triangel choke från öppen guard i mixed martial arts. Börja med att lägga på rygg med benen isär.
 1. 1
  Börja med att lägga på rygg med benen isär. Din motståndarens överkropp är i mellan benen. Detta kallas öppen vakten som hans rörelse begränsas något av benen men inte lika mycket som det skulle vara om benen var virad runt hans överkropp eller i "stängd" guard.
  • Nu när din motståndare är fångade i din vakt han kommer vanligtvis att försöka kasta slag eller armbågar i ansiktet för att göra skada medan letar efter ett sätt att fly. Nyckeln för att börja ställa in din triangel choke är att ta en av hans armar när han försöker slå dig och att avleda den så den rör sig bredvid ditt huvud istället för att slå det. Du vill också att försöka hålla ett tag i hans arm i processen.
 2. 2
  Börja placera dig själv. När din motståndares attack har böjts och hans andra armen skjuts ur vägen du börjar placera din egen kropp. Du gör detta genom att använda benen för att driva kroppen framåt på marken så att dina motståndare är längre bort från huvudet. Med lite träning bör du kunna placera din egen kropp samtidigt som du skyddar dig själv från angrepp och manövrering av stansarna.
 3. 3
  Pivot höfterna framåt. Efter de tidigare stegen har avslutat din motståndare ska vara ur balans. Du vill då att svänga höfterna framåt för att skicka dina motståndare kroppen längre ner din.
 4. 4
  hitta ett sätt att manövrera din ena benet över armen av din motståndare hitta>.
  • Vid det här laget bör du vara i en position där din motståndare huvudet är nere vid höfterna. Du bör också fortfarande har ett fast grepp om sin ena arm vid din axel. I detta skede du börjar höja benen upp och över din motståndare huvudet.
 5. 5
  börja inslagning ditt ena ben runt din motståndares huvud börjar>.
 6. 6
  Du vill nu att linda knät runt ankeln på din andra foten säkra din motståndare på plats. Du kan ta din smalbenet för att dra benet över din motståndares rygg för att underlätta detta steg, men inte dra på foten eftersom detta kan bryta din vrist.
 7. 7
  tillämpas så mycket tryck som du kan ansöka>. Du kommer att märka att hans egen arm tvingas mot halsen begränsar luftflödet för din motståndare. Du kan använda en av dina händer för att dra ner på din egen fot att gälla ännu mer tryck som sträcker choke.
 8. 8
  Håll choken tills din motståndare antingen knackar ut, eller domaren hopp i att stoppa slagsmål.

Tips

 • Du kan dra ner på motståndarens huvud för att öka effektiviteten i choke.
 • Om allt har gjorts på rätt sätt, kan triangeln choke ske inom loppet av några sekunder.
 • Se till att din motståndares axel ur triangeln, inte i.

Varningar

 • Denna demonstration gjordes av en utbildad professionell i en kontrollerad miljö. Detta är avsett endast avsedda för instruktion och bör endast prövas genom, eller under överinseende av sjukvårdspersonal eller behöriga instruktörer.