Wke

Hur ansöker krigskonsten i idrott

Konkurrens är en given i varje idrott, från det enkla till det mest sofistikerade av sport. Om du observerar noga, kommer du att märka att många sporter är inte mycket annorlunda från krigföring i denna styrka, strategi, och segern spelar viktiga delar i resultatet. Och titta på de strategier och lärdomar av krigföring kan tillämpas på idrotten, i synnerhet de sätt på vilka det är möjligt att vinna genom att överlista motståndarna.

Denna artikel fokuserar på att tillämpa The Art of War, en bok skriven av den urgamla kinesiska militära strategen Sun Tzu, till sport situationer. Det specifika syftet med denna bok var att hjälpa läsarna i... vinna. Boken innehåller strategier i en serie av tretton kapitel som kan tillämpas, tillsammans med ett öppet sinne, för att hjälpa dig att lyckas i någon sport match, lek, tävling eller annan sport strävan att du är en del av. Med varje kapitel för sig, är här några av de lärdomar man kan lära sig för din idrottsliga framgångar.

Observera att de hänvisningar i denna artikel till "lag" avses både lag och individuella idrotter, trots allt, även i individuella idrotter har du ett team av supportrar som en tränare, utbildare, informatörer, och de som tar hand om din hälsa och andra behov.

Steg

Hur ansöker krigskonsten i idrott. Kapitel I, lägger planerna.
Hur ansöker krigskonsten i idrott. Kapitel I, lägger planerna.
 1. 1
  Kapitel I, lägger planerna. Planera för och tillämpa tre faktorer för bättre sport teamsmanship och för att uppnå höga höjder snarare än medelmåttighet.... I krig, som i athletic konkurrens, finns det tre konstanta faktorer som kan avgöra vem som kommer att vara mer sannolikt att vinna. Dessa är: Den moraliska lagen (lydnad), The Commander (kapten), Metod och (den allmänna disposition och organisation). Vid tillämpningen av dessa till laget situationen för en sport, tänka på följande:
  • Ansök och förväntar anslutning till den moraliska lagen att vinna respekt hos dina medarbetare eller lagkamrater, och att vinna deras förtroende.
  • Ta dina Commander förmågor till nästa nivå genom att praktisera de fem dygderna:, uppriktighet, välvilja, mod och stränghet. Oavsett om du är kapten eller en gruppmedlem, tillämpa alla dessa dygder kommer att hjälpa din effektivitet.
  • Förbättra den metod och disciplin genom att tydligt definierar varje lag medlemmens roller och ansvarsområden, inklusive din egen. För större professionella team, omfattar detta varje person veta deras rang och vara tillräckligt belönas. Dessutom bör säkerhetskopior och andra som får eller inte får föras in i matchen eller evenemanget hållas i slingan av allt som händer, oavsett om deras chanser att bli delaktiga, eftersom de kan vara din största resurs när du minst anar och det säkerställer också att de inte defekten inte.
 2. 2
  Kapitel II, föra krig. "I krig, då, låt din stora objekt bli seger, inte långa kampanjer". Sun Tzu klokt rådde i det här kapitlet för att besegra dina motståndare snabbt, så att du inte blir trött och du kommer inte förlora din. Detta innebär att sätta fram alla dina bästa för att besegra dina motståndare, så att de tappar lusten eller styrka för att vinna. Om du fokuserar ditt främsta mål på att slå din motståndare, mer än något annat, kan du ha en ultimat, rättskraft segern.
 3. 3
  Kapitel III, attack genom list. Konsten att behärska i idrott och förmåga som du måste öva, är en av utan strid. Det är: du ska vinna utan att behöva gå till stora problem att få en seger, eller att behöva bryta din motståndares vilja att vinna. Hur? Du kan göra detta med gott förberedelser i förväg, och med hjälp av rätt strategi, som tränar då indirekta metoder kommer att bli mer effektiva och mindre energi-dränerande än direkta metoder. Detta innebär att veta din sport ordentligt, lära sig om taktiken stora spelare eller deltagare i din idrott har använts under åren, ibland årtionden, innan din tid i sporten, och alltid lära genom att observera under träningar, under spel och evenemang, och efter ditt deltagande. Leta efter de strategier som visat störst nytta genom att använda din och bara ren kroppslighet.
 4. 4
  Kapitel IV, taktiska dispositioner. "Känn din fiende och känner dig själv", varnar Sun Tzu. Om du gör det, då du kommer att vinna ett hundra av hundra slag, lovar Sun Tzu. I samband med idrott, har detta exakt samma syfte - detaljerat om din motståndare gör att du vet deras vanor, deras sårbarhet, och deras begränsningar. Men för att inte ha samma taktik tillämpats på dig effektivt, måste du lära dig att brottas med dina egna svagheter och vet dina egna begränsningar och hur man arbetar med dem, inte mot dem. På så sätt gör du själv osårbar till motståndarens taktiska positionering och försök att få bort dig från att lyckas. Och att veta dina begränsningar innebär också att vara flexibel, kunna ändra taktik när det är klart att din vanliga tillvägagångssätt misslyckas - Sun Tzu sammanfattade detta som: "Den som kan ändra sin taktik i förhållande till sin motståndare och därmed lyckas vinna, kan vara kallas en heaven-född kapten ".
 5. 5
  Kapitel V, energi. I krig, gäller detta rikta av armén för att kraftsamla i de mest kreativa sätt och i tid. Inom idrotten är det bruket av visualisering och pacing själv. Ur synvinkel av visualisering, är detta en kraftfull sport teknik som kan driva dig till en vinst genom mental beslutsamhet och en på vad du vet att du verkligen kan. När det gäller pacing själv, det handlar om att lära sig när man ska sprint och när man ska hålla tillbaka så att din energi klokt bevaras. Dessutom är det ur ett team perspektiv, vet en tränare eller lag tränare att uppmuntra kombinerad energi från alla i teamet så att ingen enskild medlem i teamet är sliten. Det bästa laget är en där alla spelare förbinder sig att deras styrkor i hela spelet, som erkänns och uppmuntras av tränare eller tränare i avgift.
 6. 6
  Kapitel VI, svaga punkter och starka: "Slå den svaga och undvika starka", klokt ger råd oss Sun Tzu. Återigen, måste du veta din fiende väl för att upptäcka sina svaga punkter, och sedan attackera dem. Eller som Tzu säger, imitera de floder, som rinner nackdelen med de tomma platserna. Dessutom, att vara först att attackera sätter dig i en starkare ställning eftersom du vägen beroende på hur du har valt (och därmed införa ditt), och för din motståndare, som på bakre foten är mycket svårare att återhämta sig från.
 7. 7
  Kapitel VII, manövrering. Manöver med intelligens. Du kan leda en armé av 1000 soldater på samma sätt som en av 10 - det är bara en fråga om skyltar och kommunikation. Inrätta ett gemensamt språk mellan dig och dina lagkamrater och coach eller tränare. Genomföra god kommunikation och i ditt team. Kom ihåg att grunden för en sammanhållen och kooperativa laget är klart, konstant kommunikation och ömsesidigt stöd.
 8. 8
  Kapitel VIII, variation i taktik. Denna punkt är mycket lätt att förstå - variera din taktik, och du vinner. Som redan nämnts ovan, kom ihåg att det finns två attack metoder: direkta och indirekta. Den direkta metoden kan användas för att göra enskilda punkter, men indirekta metoder för att säkra segern eftersom de är oförutsedd, oväntad och lätt kasta av din motståndare. Var noga med att dölja dina intentioner så bra som möjligt, för att undvika upptäckt när du håller på att variera din inställning.
 9. 9
  Kapitel IX, armén på marsch. Eftersom armén fortskrider, gör också idrottare som spelet eller matchen pågår. Kom ihåg att hålla alla dina mål på att vinna hela spelet. Försök att förstå din motståndares strategi och förstöra den, och ha i åtanke hela tiden att: "Den smarta fighter ställer sin vilja på fienden, men tillåter inte fiendens vilja att åläggas honom". Vid denna punkt, inte slappna av din uppmärksamhet utan att vara på klockan för motståndarens förändringar i taktik och motattacker.
 10. 10
  Kapitlen X och XI, de nio situationer och terräng. Använd det bästa läget och taktik i förhållande till miljön och din motståndare. Hotar din motståndares återstående värdefulla strategier och positionering för att hindra dem från att ansluta sin svaghet med sina styrkor. Vet hur man kör din motståndare i en position där deras svagare jaget är allt de har kvar att lita på. Om det är uppenbart att din motståndare har misslyckats med att på lämpligt sätt förbereda sig för situationen, strejken snabbt om de lät öppna en dörr och attack snabbt.
 11. 11
  Kapitel XII, attacken elden. Attackera dina motståndare med glöd, särskilt när spelet eller händelsen är avgörande. Vara "snabbt som vinden" och som "orubbliga" som skogen. Det innebär att din attack måste vara väldigt snabb, men ditt spel och positionering bör förbli mycket konsekvent. Kom ihåg att armén som vinner är den som delar samma anda i alla sina led, håller sanna och resterande.
 12. 12
  Kapitel xiii, användning av spioner. Att ha förkunskaper om din motståndare är mycket användbar, såsom redan framhållits tidigare. När du har möjlighet, fråga om din motståndares typ av spel, svagheter och från människor i en ställning att veta bäst, naturligtvis, med tillkomsten av videouppspelning och publicering av både statistik och kommentarer, har du lyxen att granska detta informationen i bekvämligheten av ditt hem eller klubb för många sporter, gjorde något Sun Tzu har ej tillgänglig! Gör det mesta av dina informationskällor för att lära dig allt du kan om din motståndare. Hemligheten med stora furstar och krigare som ansågs var i själva verket huvudsakligen endast förkunskaper, noterade flitigt och väl tillämpas.

Tips

 • Kom ihåg att krig är detsamma som sport i de flesta aspekter.
 • Alltid dela samma mål mellan dina lagkamrater, så att alla dina ansträngningar har samma syfte.

Varningar

 • Denna sammanfattning gör inte anspråk på att vara en exakt kopia av Sun Tzu Art of War, men det bevarar sina integrerade egenskaper. Med tanke på den tämligen kryptiska karaktär The Art of War, är det rekommenderat att du läser den från pärm till pärm för dig själv och göra upp en egen tanke om hur det gäller din egen sport upplevelse.

Saker du behöver

 • Verktyg för att observera och lära sig om dina motståndare såsom videouppspelning, TV, internet, etc.
 • Kopia av The Art of War, att läsa en kopia av The Art of War online, se Wikipedias komplett lista med länkar till källor och citat: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Art_of_War.