Wke

Hur att fiska makrill i New England

Pier fiske kan vara roligt och avkopplande om du fånga en fisk. Låt oss inte lura oss själva om - det är mycket roligare att i den linjen om det är en fisk som väntar i andra änden. Denna guide kommer att peka dig i rätt riktning mot upprullning i hinkar med fisk.

Steg

Hur att fiska makrill i New England. Välj ditt spö och rulle.
Hur att fiska makrill i New England. Välj ditt spö och rulle.
 1. 1
  Välj ditt spö och rulle. Den genomsnittliga makrill väger lite mindre än ett halvt kilo, så du behöver inte en tung stång och rulle kombination. En lätt spinning rulle på en fem fot pol och £ 6. eller £ 8. provfiske linje kommer att möjliggöra god gjutning och kommer att vara robust nog att veva in din fångst.
 2. 2
  Köp dina beten. Min hemlighet att fånga massor av makrill är Sabiki. Sabiki är ett japanskt ord som betyder bete rigg. Den typiska sabiki har en centrumlinje och flera grenar med dekorerade krokar bundna till slutet av varje gren. Ena änden av mittlinjen har en kick på vilken du ska bifoga en liten vikt, diamant jigg eller annan vägt lockbete. Den andra änden har antingen en ögla eller en vridbar, på vilken du kan binda linjen från din metspö. Du kommer förmodligen att förlora minst en eller två riggar under loppet av dagen, så det är bäst att ha tre sabiki riggar och tre jiggar diamant (för vikt) om du planerar att fiska mer än ett par timmar.
 3. 3
  Välj din dag och tid. Makrill är lättast att fånga från slutet av våren till mitten av sommaren, innan den större fisken vandrar norrut och börja jaga dem ut ur hamnen.
 4. 4
  Välj din plats. New England har många hamnar och massor av kust, och fisken kan vara nästan var som helst. Även om du kommer att fiska inom ett par fötter av ytan, kommer du fortfarande vill djupt vatten, så bryggor och pirar fungerar bättre än surf-casting på stranden.
 5. 5
  Bind din sabiki riggen till din linje, och vikt den motsatta änden av sabiki med en liten diamant jigg lockbete.
 6. 6
  Kasta din linje så långt du kan i hamnen, och sedan hjuls din linje i långsamt. Jerk metspö uppåt en gång var tjugo sekunder eller så. Detta kallas "pimpelfiske" och kommer att göra din sabiki rigg verka som en skrämd skola av småfisk - middag för din makrill!
 7. 7
  När du får ett bett, stoppa pimpelfiske och bara veva in din linje på en jämn, stadig takt. Om du veva in för snabbt, kan din fisk bryta sig fri. Makrill gillar att simma sida till sida för att försöka fly, så njut av åkturen medan du reel honom i.
 8. 8
  Bli inte förvånad om du ansluter en annan fisk eller två på din sabiki samtidigt föra in den första fisken. Övriga makrill i skolan kan förväxla din fisk kamp för hoppar av glädje över den goda maten han äter, och vill prova några också! Jag har fört in upp till fyra fiskar på en enda gjuten, och oftare än inte, jag fånga minst två åt gången.
 9. 9
  Om du inte fånga en fisk på första kastet, oroa dig inte! Du kan vara pimpelfiske för en timme eller två innan din första tugga. Ha tålamod, kommer skolan att simma med och se din rigg så småningom.

Tips

 • Be expediten på lokal bete & tackla butik där folk har haft mest lycka sistone.
 • Var noga med att knyta din linje säkert så att du inte förlorar ditt redskap (och fisk) första gången du får ett bett.
 • När pimpelfiske i din linje, rulle i snabb nog att din linje inte sjunker till botten, men inte så snabbt att den rider på ytan. Makrill är vanligtvis fyra till sex meter under ytan.
 • Justera "drag" på din rulle så att det kommer att släppa någon rad om du drar hårt. Detta kommer att hindra din linje från knäppa om du ansluter en stor fisk.
 • Makrill resor i skolor och följ tidvatten, så du har ditt bästa lycka under de två eller tre timmar före och efter högvatten.

Varningar

 • Använd solskyddsmedel och myggmedel, men undvika att få det på händerna, eller tvätta händerna innan du hanterar din linje eller beten. Den starka kemiska lukt kommer att skrämma bort fisken.
 • Alltid vara försiktig hantering krokar och beten, och vara noga med att inte koppla folk nära dig vid gjutning.
 • Fall inte i!

Saker du behöver

 • Metspö med spinner rulle
 • Sabiki bete rigg
 • "Diamond" jigg locka
 • Patience