Wke

Hur att flyta på rygg

Flyta på ryggen är ett bra sätt att få mer bekväm i vattnet och att ha kul avkopplande på ryggen utan full satsning på simning. Att flyta på rygg, måste du placera ditt huvud, överkropp och underkropp korrekt. Inte bara flyter på rygg ett bra trick för att lägga till din simning repertoar, men det är en viktig säkerhets-teknik om du är strandsatta i en kropp av vatten. Om du vill lära dig att flyta på rygg och njuta av din tid i vattnet ännu mer, bara läsa följande steg.

Steg

Hur att flyta på rygg. Vara bekväm i vattnet.
Hur att flyta på rygg. Vara bekväm i vattnet.

Förbered dig på att flyta på rygg

 1. 1
  Vara bekväm i vattnet. För att kunna flyta på rygg utan panik, bör du vara lugn och avslappnad i vattnet, även om du inte är en expert simmare. Du ska lära dig att flyta på rygg i en pool, inte ett hav eller en sjö med vågor. Helst bör du vara någorlunda bekväm i vatten och kan simma från ena änden av en pool till den andra utan att behöva någon hjälp.
  • Om du är flytande på ryggen som ett sätt att lära sig att simma, så ska du ta extra försiktighet och vara med din spotter hela tiden.
 2. 2
  Få en spotter. Försök inte att flyta på ryggen själv för första gången. Även om du har bemästrat andra grundläggande simning tekniker, om det är första gången du försöker att flyta på ryggen, ska du inte bara ha en spotter, men se till att du är på en plats med en badvakt som kan komma till din undsättning om du behöver hjälp.
  • Den spotter kommer att placera sin hand under ryggen och låter dig göra nödvändiga justeringar i din kropp tills du är bekväm att försöka tekniken på egen hand.
 3. 3
  Försök att använda en flytväst. Använda en PFD (flytväst) runt armarna eller mellersta delen kan också göra att du får mer bekväm i vattnet. Om du har arbetat med en spotter men är inte riktigt redo att försöka flyta på rygg på egen hand, försök bär enheten tills du avvänja dig bort av det.
 4. 4
  Anpassa din kropp med ytan av vattnet. Innan du börjar att flyta på rygg på egen hand, måste du anpassa din kropp med vatten - helst bör din kropp börjar i ett läge som är nästan parallell med vattnet eller botten av poolen. Du kan även få på rygg och sparka igång sidan av poolen tills din kropp naturligt glider med vattenytan.
  • När kroppen är i linje med vattenytan och ryggen är relativt parallell med vattnet, det blir mycket lättare att göra justeringar till resten av kroppen.

Justera ditt huvud

 1. 1
  Placera öronen i vattnet. Även om det kanske inte känner sig bekväma att placera dina öron i vattnet först, precis tippa tillbaka huvudet tills dina öron är helt under vatten. Om öronen är ur vattnet, betyder det att din hals blir ansträngande och att din kropp kommer att kunna flyta mindre lätt.
 2. 2
  Lyft hakan. När öronen är nedsänkta, lyft hakan. Du kan lyfta den en aning, bara en tum eller två ur vattnet, eller ens lyfta det mycket mer, så att den pekar upp mot taket eller himlen. Detta kommer att hjälpa dig tippa tillbaka huvudet och kommer att göra hela din kropp mer flytande.
 3. 3
  Se till att vatten linjen är på mid-kind. När du placerar dina öron vattnet och börjar lyfta hakan, se till att vattenledningen är vid mitten av kinden. Det kan vara något lägre om du höjer hakan mer dramatiskt.
 4. 4
  Håll centrerad. Håll huvudet centrerat så att du inte luta åt ena eller andra sidan. Hålla huvudet centrerat kommer att hålla resten av kroppen centrerad.

Ställ din kropp

 1. 1
  Placera armarna korrekt. Det finns några sätt att placera dina armar när du flyter på rygg. Om du är en absolut nybörjare, kan du böja armarna vid armbågarna och placera handflatorna under huvudet som om du gjorde en sit-up, och sedan böja armbågarna tillbaka för att tvinga din kropp att luta uppåt ännu mer. Här är några andra saker att prova när du placerar dina armar:
  • Om du är mer bekväm i vattnet, kan du flytta dina armar rakt bakom huvudet, imitera dykning läge, vilket kommer att förändra ditt centrum flytförmåga och kommer att balansera ut vikten på benen mer.
  • Du kan också flytta armarna rakt ut eller ens hålla dem bara några inches bort från dina sidor.
  • Oavsett vad du gör med dina armar, se till att handflatorna alltid mot taket eller himlen.
 2. 2
  Arch ryggen något. Detta hjälper dig att luta din kropp uppåt. Bara svanka övre tillbaka några inches uppåt.
 3. 3
  Lyft bröstet. När du svanka, lyft upp bröstet mer så det är ur vattnet.
 4. 4
  Lyft din mage. Du bör också aktivt lyfta magen tills din mellersta delen bryter vattenytan.
 5. 5
  Böj knäna. Böj knäna för att öppna upp benen lite. Om dina ben är helt raka, kommer du att vara mer benägna att sjunka.
 6. 6
  Låt benen dinglar ner. När du böjer knäna, låt benen dinglar ner på vardera sidan, med minst ett par fötter utrymme mellan dem. Dina ben kommer inte naturligt flyter ovanpå vattnet. För många vuxna, benen är tyngre än armarna och överkroppen, så benen naturligt kan flyta nedåt. Detta kan vara olika för små barn, som inte har muskulösa ben.
 7. 7
  Sparka benen (om det behövs). Om du känner din kropp flyter nedåt nära benen, bara ta små sparkar med benen för att hålla kroppen flytande. Du kan flyta på rygg och sedan ta de sparkar när du känner din kropp flytta nedåt, eller bara ständigt lätt sparka benen för att undvika nedväxling.
 8. 8
  Gör små justeringar. När du fortsätter att flyta på rygg, lyssna på din kropp och se om det sjunker i någon plats. Fortsätt att sparka fötterna om du sjunka ner nära fötter och ben, och försiktigt röra dina händer och armar i vattnet om du känner att din överkropp är att få ur position. Du kan också prova att lyfta hakan högre eller övergripande ryggen lite mer för att göra din kropp mer flytande.
  • Om du får ut av flytläge, bara anpassa din kropp med vattenytan och försök igen. Att lära sig att flyta på rygg tar tid.

Tips

 • Prova och skjut höfterna upp och hålla upp dem.
 • Försök också och svanka för att hitta en känsla av balans
 • Säg inte den vän som du vill flyta, tänk att du redan är flytande och när din kompis släpper det kommer vara några problem.
 • Se till att du kan simma innan du försöker att flyta. Det kommer att bidra till att förbättra din balans och ger dig självförtroende om du känner dig själv falla.

Varningar

 • Var inte fullt eller nästan fullt när du gör detta.
 • Vet hur man simmar under vattnet först, eftersom du kan sjunka när som helst och praktisera detta i 3 meter om du är högre än 5 meter.
 • Öva med en vuxen nära dig.
 • Om detta är första gången du försöker att flyta, ha en lärare hjälpa dig! Gör det inte ensam!
 • Var försiktig! Gör inte detta i den djupa änden gör det om du studerar och gör det inte utan andra runt för att hjälpa dig.