Wke

Hur snowboard

Snowboarding är en rolig, spännande sport som åtnjuts varje år av tusentals människor runt om i världen. Läs dessa steg för att lära sig grunderna i hur man snowboard.

Steg

Hur snowboard. Kontrollera allt för passform.
Hur snowboard. Kontrollera allt för passform.

Innan du går

 1. 1
  Klänning för snowboard. Kort sagt, du behöver kläder som håller dig varm och torr, ett par snowboard stövlar, och en del skyddsutrustning.
  • Den fullständiga genomgång av snowboard utrustning som finns tillgänglig är en lång lista, men dessa är grunderna varje snowboardåkare bör ha:
   • En snowboard koppel, för att undvika skenande brädor
   • Snö byxor eller en snö haklapp, vilket egentligen är ett par snö overaller
   • En snow päls, inte för löst passar
   • Snowboard boots, som är speciellt konstruerade för att remmen lätt in i snowboard
   • En hjälm för att skydda huvudet
   • Termiska skikt, såsom långkalsonger och strumpor ull
   • Snö handskar med Gauntlet manschetter
   • Skidor eller snowboard goggles, för att minska bländning och skydda dina ögon från partiklar.
 2. 2
  Kontrollera allt för passform. Framför allt bära din hjälm och stövlar ordentligt. Hjälmen ska inte flytta runt på huvudet, eller rida lite på dina ögon. Det bör vara sträckt men inte för hårt. Stövlar ska vara stram men bekväm.
  • Om dina stövlar är för stora, kan du hamna över-dra åt dem och förlora cirkulationen i fötterna.
  • Tjocka strumpor som kommer upp förbi på dina stövlar att förhindra stövlar (eller dina byxor) från skav runt anklarna.
 3. 3
  Överväga att få en stomp pad. Detta är ett grepp pad som går på din snowboard, strax ovanför den bindande för den bakre foten. Det ger dig en plats att sätta din rygg fot tillfälligt, för tillfällen då du behöver flytta lite sätt men du har inte bunden båda fötterna på bordet ännu.
 4. 4
  Välj en snowboard stil. De flesta snowboards är konstruerade för allmänt bruk, men om du är mer intresserad av en eller annan särskild aspekt av sporten, det finns specialiserade styrelser som kan maximera din upplevelse.
  • All-mountain eller freeride All-mountain> styrelser är de vanliga snowboards Du ser överallt på berget. De är bra för snabbhet och carving (svarvning) i en nerförsbacke, men ändå kort och tillräckligt bred för att utmärka sig på tricks, snurrar, och fånga stora luft, liksom.
  • Freestyle eller tekniska styrelser är lite kortare och bredare än all-mountain-modeller. De är mer flexibel också, vilket ger dem överlägsen kontroll för exakta rörelser. Freestyle brädor föredras för ridning rör och tekniska kurser, men är också ett bra val för många nybörjare på grund av deras lyhördhet.
  • Alpine eller tälja Alpine> brädor är längre, tunnare och mindre flexibel än de andra två typerna. De är byggda för hög hastighet och smidig snida längs sidan av berget. Om en snabb downhill upplevelse är vad du är ute efter, överväga en alpin ombord.
 5. 5
  Kontrollera din längd och vikt. Ännu viktigare än den typ av styrelsen du köper är passformen av styrelsen att din kropp. Som en allmän tumregel bör din styrelse kommit fram till ungefär höjden på hakan eller näsan när stod på slutet. Någon nedre kan vara för kort, längre är förmodligen för lång. Den typ av styrelsen du väljer kommer att ha någon liten effekt på detta.
  • Om du är på den tunga sidan, välja en styrelse som är styvare och mindre flexibel för att bättre fördela din vikt. Lättare snowboardåkare bör välja en mer flexibel styrelsen att maximera mängden av kontroll de har över det.
 6. 6
  Kontrollera bredden på brädan. Den enda riktigt viktig fråga för styrelsen bredd är att hålla fötterna helt på bordet. Var noga med att styrelsen du väljer är tillräckligt bred att fötterna inte sticker ut på sidorna av brädet. Även en bit av hälen sticker ut kunde fånga på snön och förstöra din resa.
 7. 7
  Granska andra överväganden. Som en början inackordering, är priset förmodligen ett stort bekymmer för dig. Lita på att även om det finns tydliga skillnader i prestanda mellan en top-of-the-line styrelse och något grundläggande, kan du lära dig lika bra på en som du kan på den andra.
  • För att spara extra pengar, överväga att köpa en lätt-använd snowboard på en swap, eller köpa ett föregående års modell av brädet som du vill. Dessa är i princip lika bra som deras nuvarande motsvarigheter och kan ofta fås för ett mycket lägre pris.
  • Tänk på vad grafik, om någon, du vill ha på undersidan av din styrelse. Om det är något du bryr dig om, att välja rätt design kan hjälpa dig att göra en rolig personligt uttalande på sluttningarna.
 8. 8
  Bestäm din bly fot. Du ska veta vilken fot du ska leda med innan du beger dig till backarna. Detta hjälper dig att veta hur man ställer in bindningar när du snowboard. Ett enkelt sätt att kontrollera din bly fot är att springa och glida över ett väldigt slätt golv, såsom polerad betong eller lövträd. Oavsett vilken fot hamnar sticker ut framför dig är din bly fot. Ett annat sätt att hitta din bly fot är att stå med fötterna i kvadrat och har en vän pressa dig bakifrån. Foten du kliver fram med första bör vara din ledande fot.
  • Gissa inte. Din bly fot kommer inte nödvändigtvis stämmer med den sida av kroppen du föredrar för något annat. Att rätt-eller vänsterhänt, eller glida in i botten med en viss fot i baseball, betyder inte nödvändigtvis din bly foten kommer att följa efter.
  • Oroa dig inte. Om du upptäcker att du föredrar att inte leda med din bly fot, är ingenting som hindrar dig från att göra det. Hitta din bly fot är bara ett bra sätt för de flesta människor att räkna ut vilken väg att stå på brädan. Det är inte skrivet i sten.
 9. 9
  Bestäm vilken typ av bindningar du har. Det finns två vanliga typer, bindningar rem och hastighet bindningar inträde.
  • Strap bindningar är de vanligaste sett snowboard bindningar. De består av en bas för undersidan av stöveln, och en uppsättning av säkra syntetiska banden (vanligen två remmar) som dras åt över stöveln för att låsa den i basen.
  • Hastighet posten (eller bekvämlighet posten) bindningar liknar rem bindningar, förutom baksidan av stöveln bas (kallas "bakkappan") har ett gångjärn som gör att du kan dra ditt fot i snabbt. Gratis inträde bindningar är vanliga, men tenderar att vara lite dyrare än remmen bindningar.
  • Det finns andra, mer ovanliga typer av bindningar som finns, men dessa är inte ofta sett utom på high-end kort och särskilda märken.
 10. 10
  Passa dina bindningar. Sätt ditt bly foten i främre bindningen. Fäst dina bindningar tätt och vara säker på basen av bindningen passar din boot tätt, sedan upprepa för din andra foten. Flytta och studsa runt lite för att få en känsla för styrelsen.
  • Om styrelsen verkar vara på bakåt när du tittar ner på det, kan du behöva ha bindningarna vände för att matcha din hållning. Om du ska köpa en ny styrelse kommer butiken vara nog lyckliga att göra detta för dig gratis.
  • Om du känner dig instabil, kan dina bindningar vara för tätt eller för långt ifrån varandra. Kontrollera för att vara säker på fötterna är ungefär axelbrett isär för att säkerställa en korrekt hållning.
  • Kontrollera vinkeln för ledningen bindande. Det bör vara minst 15 grader utanför din siktlinje som du står på bordet, för att minska risken att vricka din fotled när du faller.

På berget

 1. 1
  Få på din snowboard. Säkra din bly foten på plats, men lämnar den bakre foten gratis för nu. När din bly foten är ordentligt bunden till din bräda, sätta på din snowboard koppel för att hålla din snowboard från att fly nerför en backe när du kliver ut ur den. Koppel finns i varierande längder, den vanligaste typen är tillräckligt lång för att remmen nedanför knäet.
  • Säkra koppel till din snowboard, om det inte redan är integrerade i bindningen.
  • Svep kopplet runt underbenet och fäst det tätt. För korta tråd koppel, fäst den andra änden till din boot spetsar istället.
  • Var noga med din koppel syns tydligt. Många orter kommer inte att tillåta dig att snowboard utan en synlig koppel.
 2. 2
  Ride skidliften upp. Skjut bort snön med bakre foten att glida fram på bordet som en skateboard, och låt hiss stol synkronisera med dig för att få på det smidigt.
  • Din snowboard kommer att dingla lite från din bly fot som du rida upp. Detta är bra.
 3. 3
  Kliv av liften. När du når toppen av hissen, glida av stolen på brädan. Du kommer att vara på en liten kulle där du kan slå och gör din väg till den större backen. Rida ner till den plana ytan.
  • Om du har din bräda med en stomp pad, borde det vara lätt för dig att hålla balansen för denna del.
 4. 4
  Strap upp. Gå till kanten av kullen och sitta ner med din styrelse vinkelrätt mot lutningen. Detta gör din styrelse fungera som en extra "broms" för att hålla dig från att glida.
  • Sätt ditt bakre bagageutrymmet i sin bindning. Se till att bindningarna är ombonad och trygg.
   • Om du kan flytta foten medan bindningen, eller dra hälen upp från basen, det är för lös.
  • Dubbelkolla din lead fot och koppel, och se till att de är säkra samt.
 5. 5
  Head nedförsbacke. Nu när du är fastspänd i, är du redo att rida. Stå upp och förvandla din snowboard så att den främre änden av brädan pekar ner för backen och i lite för att din leda foten för att uppmuntra styrelsen att gå framåt. Gravity ska ta hand om resten.
  • För att korrekt utöva påtryckning, låtsas att du krossa en bugg i din bly foten. Det finns ingen anledning att luta sig framåt med din kropp.
  • Håll knäna lätt böjda och ryggen rak för att hålla balansen när du samlar fart.
 6. 6
  Öva svarvning. Det är viktigt att veta hur man ska kontrollera din hastighet, och svarvning är det enda sättet att göra detta när du är på sluttningen. Dessutom kan du inte riktigt ha kul på en snowboard tills du kan slå på den.
  • Luta kroppen in i sidan av backen att lägga vikt på ena kanten av din snowboard. Kanten fötterna pekar mot är den "tå kanten," kanten bakom dem är det "hälkanten."
   • Prova både häl och tå varv kant. De flesta människor har en preferens för en typ över andra, men så småningom kommer du lära dig att använda dem båda.
  • Omfördela din vikt när du svänger. Använd dina armar och överkropp för att ytterligare kontrollera vikten du använder för att förvandla din bräda. Behåll en rak rygg och böjda knän när du gör detta, av säkerhetsskäl.
 7. 7
  Kom till ett stopp. Kom till en nära-stopp, om du föredrar, det viktiga är att veta hur man gör det. Att kunna stoppa och starta om är nyckeln till att vistas säkert på sluttningarna.
  • Förvandla din snowboard så att du är vinkelrätt mot sluttningen av berget. Var säker på att ingen bär ner på din position från ytterligare uppför kullen.
  • Luta dig tillbaka i sluttningen av kullen så långt du kan utan att falla över. Detta kommer att sätta nästan hela din tyngd på ena kanten av styrelsen, tvingar den att sakta snabbt.
  • När du lutar dig in i backen, luta dig tillbaka på din bakre foten samtidigt. Detta minskar ytterligare den effektiva ytan av kortet. Ju mer du lutar dig tillbaka, desto snabbare kommer du sluta.
   • Luta dig inte framåt på din ledande fot, om du tappar balansen i detta läge, kommer fallet bli betydligt mer besvärande än om det händer på bakre foten.
  • När du är redo att fortsätta, helt enkelt blanda styrelsen så att den pekar något nedåt och pressa din bly fot igen.

Tips

 • Chansen är stor, kommer du att falla många gånger. Alltid luta och falla mot toppen av berget för att minimera risken för skador.
 • Ge inte upp! Det tar tid att få kläm på snowboard. Den första dagen är alltid den tuffaste.
 • Köp en lektion om du kan. Inget belopp av behandlingen kan matcha effektiviteten av en verkligt levande lektion från en erfaren snowboardåkare.

Varningar

 • Alltid ta med en vän eller partner när du snowboard. Om du inte kan, låta någon ansvarig veta ditt schema, åtminstone, så att de vet om något har hänt dig.
 • Fall inte på dina händer, om du kan möjligen hjälpa det, eftersom du kommer att skada dina handleder. Ju mer yta kroppen träffar marken med, desto mer effekt kommer att distribueras, och mindre skada du tar. Använd hela armarna åtminstone, om du kan låta din kropp rulla på inverkan har det.
 • Om något verkar fel någonstans på berget, varna lämpliga myndigheter så snart du kan nå dem.