Wke

Hur att övervinna fobi

Vispa allvarligaste rädslan ur kroppen, må bra och positivt. Det borde vara mottot för en person som har fobi. Fobi är faktiskt en utvidgad form av ångest, en känsla av djup rädsla som vår kropp reagerar instinktivt. Denna rädsla kan vara närvarande i en person på grund av en tragisk olycka, arv eller en vuxen ångest med åldern. En person kan ha fobi för höjd, spindlar, nålar, etc precis vad som helst. En fobi som stör en persons beteende och äventyra med hans hälsa måste behandlas av psykolog. De flesta av fobi s kan botas med själv medvetande och ansträngning. Vill du bli en självsäker, fobi fri människa? Här är några strategiska sätt att öka din insats.

Steg

Hur att övervinna fobi. Identifiera din rädsla och gör dig redo att möta det.
Hur att övervinna fobi. Identifiera din rädsla och gör dig redo att möta det.
 1. 1
  Identifiera din rädsla och gör dig redo att möta det.
 2. 2
  Innan du planerar något är det verkligen viktigt att vara beredd att möta slutresultatet.
 3. 3
  Vara fast och positiv mot ditt mål. Att uppnå ett mål verkar omöjligt bara tills vi har nått det.
 4. 4
  Planera en gradvis strategi för ditt problem. Din fobi är inte en ny rädsla eller en gång rädsla. Det har vuxit med dig och kan ta lite tid att få en god effekt på dig.
 5. 5
  Handskas med mindre portioner av din fobi först. Du kan inte sätta dig själv i riskzonen med inför problemet tillsammans. Det vore klokt att möta rädslan i mindre portioner. Liksom, om du har fobi från höjd bör du inte direkt att starta tester med 5: e våningen. Börja med 1: a våningen och se hur länge du kan ta det.
 6. 6
  Sätt dina tankar på ett rött ljus stopp när fruktar börjar växa på ditt sinne avleda dina tankar till andra intressanta saker. Gör dig själv upptagen med att chatta med en kompis eller spelar ett spel på mobilen. Denna teknik fungerar och gör dig mindre medveten om din rädsla.
 7. 7
  Gör det till en vana att möta din fobi på regelbunden basis. Med andra ord inte försöka undvika din rädsla och göra dig stadigvarande att inse det varje dag.
 8. 8
  Tänk på alla möjliga förlängningar av din rädsla när du ställer upp till råna den. Detta skulle ge dig en förhandstitt på vad som ska förberedas för.
 9. 9
  Fira dina framgångar på varje steg och inte bli avskräckt av misslyckanden.
 10. 10
  När du får används för att upprätthålla ens i låg intensitet, kommer ditt mod utvecklas med tiden för att möta din rädsla helt.

Varningar

 • Dessa åtgärder inte stand-in för medicinsk hjälp, kan det göra dig gott i lindriga problem. Vänligen kontakta en läkare för svåra attacker av fobi. Mycket tryck av ångest och stress kan ha skadliga effekter på nervsystemet och blodtryck. Om den inte behandlas i tid, kan din fobi leda till stora problem, social förlägenhet och brist på självförtroende att möta situationer.