Wke

Hur att övervinna lust

Känsla oförmögna att motstå frestelsen att lust efter någon eller efter ett par? Att övervinna lust är ett personligt val att göra, det är inte något som kan åläggas dig eller att du helt enkelt stänga. Snarare, måste du arbeta på ett resultat som distraherar, ersätter eller mjukar dina lustfyllda tankar. Här är några metoder som kan fungera för dig.

Steg

Hur att övervinna lust. Tänk på vad lust får du över som och kärlek.
Hur att övervinna lust. Tänk på vad lust får du över som och kärlek.
 1. 1
  Tänk på vad lust får du över som och kärlek. Lust är en flyktig känsla, en som vill vara uppfyllda omedelbart utan en tanke på framtiden. Tycke och älska en person är mer långsiktiga föreställningar, kräver att du itu med engagemang och respekt för den person du är intresserad Vill du merparten av din tid att göra flyktig, ytlig relationer med fantastiska människor eller vill du ta tid att lära känna den andra personen bättre och få kontakt med dem verkligen? Valet är ditt.
 2. 2
  Ha respekt för dig själv. Om du tillåter lust att vara drivkraften i dina dagliga relationer med andra, du ansluter inte fullt ut med dig själv. Du gör dina kroppsliga begär att avgöra vem du är och hur man beter sig, snarare än att låta ditt sinne och personlighet göra en del av tänkandet.
 3. 3
  Ägna mindre tid att titta på bilder som främjar lust. Pornografi, TV som skildrar män och kvinnor som enbart sexuellt attraktiva för varandra, romaner fyllda med grafiska romaner, etc., är alla sätt att öka en känsla av att lust är ett vanligt sätt att förhålla sig när det i verkligheten är det bara en liten del av livet som måste tämjas.
 4. 4
  Ägna dig en verklig passion. Hitta det du älskar att göra och kasta din lust i den istället. Bli en näringsidkare, en healer, en guru, en politiker, oavsett driver dig och vidarekoppla dina lustfyllda energi på att skapa stora meddelanden och energier för att skapa och sprida din passion istället.
 5. 5
  Förankra själv genom att hänga runt med riktiga människor och inte starlets och bimbos. Riktiga människor är lika vacker, bara de inte känner ett behov av att locka blicken och briljera det eftersom de redan är bekväm i sin egen hud.
 6. 6
  Sluta flirta med alla. Flirta med en person du verkligen angelägen om att göra en bättre, långsiktig förbindelse med är bra men låt inte detta hålla en vana med alla och envar. Flirta är inte en metod för vardaglig kommunikation - det kan skrämma några potentiellt bra vänner, anställda, kunder, etc. direkt - tycker om det!
 7. 7
  Vänd dig till din tro. Om du följer en tro, kommer det att finnas gott om vägledning för att bygga på för att övervinna lustfyllda tankar. Hitta de relevanta texterna och tillämpa dessa i ditt liv på en regelbunden basis. Prata med en präst eller rådgivare i din religion om du behöver mer råd och stöd.

Tips

 • Lär fördröjd tillfredsställelse, lust är det motsatta. En person som behärskar fördröjd tillfredsställelse kommer att uppleva fördelar inom alla områden i livet, inklusive ekonomiskt, känslomässigt, karriärmässigt, etc, såväl som i kärlek.