Wke

Hur att simma en 50 yard freestyle


Simning är inte en promenad i parken. Det är ett intensivt träningspass som tar år att perfekt. Om du är intresserad av konkurrenskraftig simning, liksom 50 yard (eller FINA Meters) freestyle, följ stegen nedan för att förbättra din stroke teknik och stroke strategier. Den 50 yard (eller meter) simma är den snabbaste och kortaste konkurrenskraftig simning händelse. Små detaljer kommer majorly påverka det totala resultatet, och konkurrensen i detta fall är kanske den mest obevekliga. Även denna händelse simmade som 50 meter i många ligor i Europa, internationellt, som på uppdrag av FINA, är händelsen 50 meter.

Steg

Hur att simma en 50 yard freestyle. Hoppa från startblocket snart börjar "pip" släcks.
Hur att simma en 50 yard freestyle. Hoppa från startblocket snart börjar "pip" släcks.
 1. 1
  Hoppa från startblocket snart börjar "pip" släcks. Var noga med att hoppa utåt mot flaggorna och vara i en strömlinjeformad ställning innan vattnet. Se till att du inte bara släppa i vattnet 2 fot från startblocket. Öva och fullända en racing dyk kan vara avgörande för att sänka tider. Var noga med att täcka de mest horisontella avståndet möjligt under dykning.
 2. 2
  Använd en kraftfull delfin kick off startgroparna. Fortsätta detta för cirka 5 varv / meter eller längre om så önskas. Överskrid inte 15 varv / meter.
 3. 3
  Rulla in på sidan (så att denna arm är vänd nedåt mot botten) som kommer att dra först. Var noga med att vara i ström linje position genom detta steg. Andas inte på första eller andra slaget från början.
 4. 4
  Ta armen mot botten av strömlinjeformad position och dra den rakt bakåt i en kraftfull rörelse. Genom att göra detta kommer det att leda resten av kroppen för att rotera till den andra sidan.
 5. 5
  Återställa armen som just har dragit över vattnet snabbt i en böjd men avslappnad position. Vid denna punkt, denna arm som inte har kommit in i vattnet ännu.
 6. 6
  Engage den arm som inte har dragit i en något böjd position ca 6 - 8 inches under ytan.
 7. 7
  Thrust arm i vattnet så att den är helt rak och är ca 4 - 6 inches under ytan. Vid denna punkt, ska armen vara något utanför axlarna bredd.
 8. 8
  Dra armen rakt bakåt kraftfullt. Var noga med att engagera höfterna innan du drar för att maximera effekten.
 9. 9
  Upprepa steg 4 - 6 (inklusive båda delarna) tills simmaren är cirka två meter bort från väggen.
 10. 10
  Med den slutliga arm-pull i väggen, når och börjar rulla in en flip leder med armen och efter med huvudet. Dyk inte under vattenytan, vända på ytan!
 11. 11
  Ta med båda fötterna över vattnet snabbt och placera dem ca 10 - 12 inches under ytan av vattnet och på väggen. För att öka hastigheten på flip-tur leda kroppen med huvudet och fokusera på en stram flip, tuck knäna, med benen rör sig väldigt snabbt när ovanför ytan.
 12. 12
  Skjut bort från väggen - och när du vänt på ryggen, vrid för att rotera till rätt position samtidigt som du trycker. Använd en kraftfull delfin kick att snabbt skynda till ca 5 - 10 varv / meter.
 13. 13
  Upprepa stegen 3 - 6 tills du trycker på väggen på ett slutligt slag vid målgång i din simma.
 14. 14
  Vid efterbehandling, fokusera på vidrör väggen samtidigt gå så fort som möjligt, andas inte in de sista 5 varv / meter så att du kan fokusera på hastighet inte på att få din nästa andetag. Peka med återhämtningen armen, så att handen är ovanför ytan, så att den rör sig snabbast och är synlig.

Tips

 • Sparka konstant under hela loppet för att få den snabbaste tiden.
 • Ha bekväma skyddsglasögon.
 • Håll din upphetsning, motivation och koncentration genom att alltid försöka förbättra din tid och teknik.
 • Den 50M simma kräver en full satsning för att vara simmat ordentligt. Koncentrera dig på att kasta kroppen framåt och spilla all din energi, eftersom det är en mycket kort lopp.
 • Alltid bära en badmössa för att minska motståndet.
 • Se till att du gör flip svängar, eftersom de är det snabbaste sättet att få bort en vägg.
 • Simma mer på höfterna. Deras kantiga formen är mer strömlinjeformad än magen (tror motorbåt form vs bogserbåt form undertill)
 • Andas ca 1 - 3 gånger i loppet. Andas inte innan en flip sväng eller när målgång. Andas genom att synkronisera huvudet med resten av kroppen då den roterar åt sidan. Ta varje andetag snabbt och vrid sedan huvudet tillbaka i vattnet i en bekväm ställning. Endast en goggle bör komma upp ur vattnet.
 • En motståndare kan inspirera dig att tävla snabbare, men låt inte den andra personen att spela eller bryta din koncentration. Det finns en tid för att spela: efteråt.
 • Det är ganska svårt att göra de första gångerna, men ökar din hastighet om du lär dig hur man gör det på rätt sätt. Ditt huvud är tänkt att vara nere och i linje med ryggraden under distans simning.

Varningar

 • Inte cirkel simma på varv. Detta lägger tid på en simmare race. Istället gör en.
 • Följ alla steg som förklaras i syfte att minska skador.

Saker du behöver

 • Racing kostym
 • Goggles
 • Startblock
 • En assistent tid din insats