Wke

Hur att träna mindfulness (buddhism)

Mindfulness är förmågan att se saker som de verkligen är, utan moln av känslor, fördomar, eller ens humör.

Mindfulness är en del av den åttafaldiga vägen för buddhismen och kan vara en viktig del av meditation.

Det används också i den västerländska kulturen som en terapeutisk teknik för att minska stress, smärta, och även hjälpa till med depression. Den kan användas för att finna och upprätthålla en känsla av tacksamhet till livet, eller ens att!

Steg

Hur att träna mindfulness (buddhism). Läs mer om mindfulness.
Hur att träna mindfulness (buddhism). Läs mer om mindfulness.
 1. 1
  Läs mer om mindfulness. Du behöver inte praktisera buddhism eller ens meditera för att öva mindfulness, men att lära sig mer om sina rötter och användningsområden kan hjälpa dig att förstå hur man kan praktisera det bättre i ditt eget liv.
  • Rätt Mindfulness är den sjunde delen av den åttafaldiga vägen av buddhismen, och anhängare får lära sig att "ständigt hålla sina sinnen vakna för företeelser som påverkar kropp och själ".
  • Mindfulness Meditation uppmuntrar utövare att göra mycket med.
  • Mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR), Mindfulness-baserad kognitiv terapi (MBCR), och andra metoder tillämpas mindfulness till västerländska psykologiska terapier. I dessa är det mer ofta vara en medvetenhet och acceptans för detta.
 2. 2
  Börja din egen mindful meditation. Hitta en lugn plats, sedan fokusera ditt sinne på nuet. Tänk inte på andra saker, men sitta i tystnad. Börja med tio minuter och meditera dagligen. Var medveten om dina tankar, men vara beredd att släppa dem och sluta tänka eller fokusera på dem.
 3. 3
  Fokusera på din andning för att hjälpa dig att eliminera distraktioner. När du tittar mot en mindfulness meditation, öva fokus på ingenting... eller överväga att välja ett mantra - din uppriktiga ord eller en fras som destillerar / ingjuter mindful stunder.
 4. 4
  Öva mindfulness utanför meditation. Var medveten om din kropp, är dina känslor och vad som händer i det ögonblicket. Lägg märke sensationer. Identifiera ledtrådar som tar dig tillbaka till din mindfulness - såsom en timsignal - men annars minska störningar och om alla kontakter, och praktik.
 5. 5
  Överväg tacksamhet. När du blir mer medveten om din nuvarande, erkänna de saker omkring dig som du kan ha tagit för givet.

Tips

 • Utmaningen att använda andetag som ankare är att uppmärksamhet kan hålla sig i rörelse med flödet av andningen. Det är nödvändigt att bringa uppmärksamhet på en enda punkt.
  • Öva föra medvetenheten till den punkt i näsborren där du kan känna doften röra näsborrarna.
  • Fokusera på magen rörelser som ett andetag in och ut är en också en kraftfull metod för att väcka uppmärksamhet till nuet.