Wke

Hur att undvika stress under semestern

Även om julen är tänkt att ge glädje och harmoni till alla, kan de många förväntningar som låg bakom säsongens händelser orsakar oss att känna sig överväldigad. Och om du är ansvarig för hosting, underhållande och förbereda en rad evenemang semesterperioden, monterar trycket snart upp. Om semesterperioden har du alla bundna i knop, kasta skulden för att inte hålla jämna steg med alla de förväntningar och börja ta hand om dig själv så att hantera den stress och hitta sätt att verkligen njuta av semesterperioden.

Steg

Hur att undvika stress under semestern. Lägg märke till de fysiska tecken på att du lider av.
Hur att undvika stress under semestern. Lägg märke till de fysiska tecken på att du lider av.
 1. 1
  Lägg märke till de fysiska tecken på att du lider av. Om du försöker soldat på i ansiktet av allt för mycket händer vid denna tid på året, är det viktigt att känna igen tecken så att du kan följa dem. Några av de fysiska tecken att titta efter är:
  • Konsumtion som kan inte fixas med en natts ordentlig. Detta kan vara resultatet av att inte tillräckligt med sömn montera upp under flera månader och slutligen slår dig med en whammy. Du vet att uppgifterna vid uppgifter som du frivilligt för att få konsekvenser, men du kan inte sluta!
  • Brist på energi. Du kan inte möta tanken på att behöva göra julmiddag eller köpa Hanukkah gåvor, utsmyckning för Kwanzaa gör att du vill gå in i en panik. Allt du vill är att vila.
 2. 2
  Lägg märke till de psykiska tecken på att du lider av stress. Bortsett från att ha absolut ingen energi att göra saker som du normalt gör utan att blinka en piska, kanske du känner dig irriterad, pessimistisk, eller depressiv. Dessa mentala tecken du klara av för mycket stress.
  • Irritabilitet. Allt irriterar dig, och du vet inte varför. Tyvärr innebär detta att du har glömt att se charmen i ditt liv, och du har börjat tro att arbetet blir svårare och dina barn mer krävande, glömma glädjen och ser bara krångel.
  • Brist på motståndskraft. Din chef kritiserar en liten detalj i det papper du har spenderat månader att få redo för att frigöra tid för semester. Du faller sönder, snyftande. Hon tittar på dig som om du är från yttre rymden, och du börjar tro att hon har en poäng.
  • Dåligt minne. Du har förlorat en lista över kriskringle namn någonstans, och du kan inte hitta din Santa kostym från förra året. Minnesförlust kan vara upprörande, men det är också skyddande. Det är ett förslag för att bromsa big time.
  • Negativa känslor. Du planerar redan att vara besviken över julbord eller nyårsfest. Vartannat år har varit en washout, så detta kommer att vara för. Åh, varför ens försöka? Man börjar undra. Du ställer dig upp för besvikelse.
  • Känsla ner, känner blues eller deprimerad. En oförmåga att skaka av blues är en varningssignal om att stressfaktorer får till dig. Detta är ett steg bort från negativa känslor, vilket också kommer att följa känslan ner men kan också involverad känsla som att ge upp eller ens självmordstankar. Du behöver omedelbar hjälp.
 3. 3
  Ge dig själv en paus. Den här tiden på året kan fluster även de mest unflappable. Om du är ansvarig för huvuddelen av förberedelser semesterperioden, du är under stor press. Trots de roliga stunder du delar ibland, är det troligt att du är överbelastad. Om du har glömt att ta hand om dina egna behov mitt i denna, är det inte konstigt att du känner dig stressad. Några av de saker du kan dra nytta av är:
  • Blockering ut flera timmar varje några dagar för vila. Detta är er tid och det innebär inte bläddra igenom tidningar planerar jullunch eller nyår cocktails Eve. Det är dags att blunda och lägga upp fötterna. Gör något annat än vad som förväntas av dig.
  • Unna dig en massage eller en spa-besök. Mitt i allt kaos, söka någon lugn. (Män, du får gå till spa, också, även om mani / pedis är helt valfritt.)
  • Att ta time out för att chatta med en vän eller två. Dela dina idéer för att göra det genom semesterperioden med större lätthet. Du kan även hjälpa varandra med barnpassning arrangemang eller dela på arbetsuppgifter.
  • Besök din plats för tillbedjan eller andlig plats oftare än vanligt. Ta dig tid att be, meditera eller sitta i ett tillstånd av lugn och ro. Låt stillheten att skölja över dig och minns den anda av säsongen.
 4. 4
  Återställ din sömn. Det kan vara semesterperioden, men det finns ingen anledning att känna som om du är en Grand Prix förare minus bränslet. Det är en ond cirkel: ju mindre du sover, desto mer sömn du behöver, desto mer sömn du behöver, desto mindre tid har du att göra vad du känner att du behöver göra.
  • Börja gå till sängs vid en tidpunkt som kommer att se till 7-8 timmars oavbruten sömn varje natt. Om saker inte görs, kan de göras i morgon eller inte alls. Försöka jonglera alltför många ansvarsområden kommer så småningom krossa din optimism samt din förmåga att få dem gjort.
  • Fråga din betydande andra om hjälp. Peka din make, maka eller partner för att hjälpa dig, så att du kan fånga mer sömn. Om du ber dem i ett slag, kärleksfulla sätt, du är mer än sannolikt att mötas med iver.
 5. 5
  Ät gott. Inte ödelägga inte din energi nivåer genom att svälta sig själv under semesterperioden. Håll dig borta från socker, fett och ohälsosamma mellanmål som kan ta över platsen för hälsosammare mat. Även om det är bra att skämma bort ibland, inte använda semestern som en ursäkt för att sluta äta bra.
  • Ändra sättet du äter som en reaktion på stress semesterperioden kan verka som ett sätt att få dig att må bättre, men det kan leda till viktökning. Detta kan orsaka mer stress och kasta dig in i en annan ond cirkel.
  • Ät tre hälsosamma måltider om dagen och hålla de flesta av dina snacks friska. Fokusera särskilt på grönsaker och proteiner. Hänge ibland är bra.
  • Att äta mindre? Vissa människor reagerar på stress genom att inte äta helt och hållet. Det är hårt på kroppen också, tömma dig av välbehövlig energi. I själva verket kan du ta in så få kalorier som du inte kan behålla din energi under dagen, vilket inte är bra för din hälsa.
 6. 6
  Titta på ditt alkoholintag. Alkohol är ofta åberopas för att lindra stress under semestern. En eller två drinkar några gånger i veckan kan vara perfekt för detta ändamål. Mer än detta kan öka din stress, få dig att gå upp i vikt och kan moln ditt omdöme, vilket gör saker och ting verkar mer negativt och överväldigande än de faktiskt är.
  • För evenemang som nyårsafton, låt dig ta ett glas eller två av de allra bästa vin eller mousserande drycker i stället för att dricka sig berusade. Du förtjänar mycket bättre upplevelse.
  • Samtidigt, låt dig varva ner efter en hektisk dag. Ha ett glas vin till middagen, eller en varm toddy en timme eller två innan sängen. Om det hjälper dig att varva ner, gå för det.
 7. 7
  Sluta tro att julen handlar om att vara "perfekt". En mycket stress du sätter dig kommer igenom från att försöka matcha den perfekta standard som visas i tidningar, tv och andra fantasifulla medier. Perfektion i bilderna är en konstform som syftar till marknadsföring, inte verklighet.
  • Har stiftet inte din lycka på framgången för din semester. Din lycka bör vara större än bara semester. Var tacksam för den familj som du har, du möjligheter har getts, och framtiden kan du se fram emot. Sätta saker i perspektiv.
  • Med alla medel, strävar efter att fullända vissa arbetsuppgifter och förväntningar, men förvänta dig inte perfektion. Din isbjörn cookies kan vara deformerade, och din kyckling överkokt, men det är tanken som räknas. Och tankar, du har gett gott.
  • Det är där delegering är viktigt (se nedan), delegering innebär delat ansvar för hur allt blir. Söker sig hjälpa vid behov. Detta innebär att släppa en del av din kontroll. (Det är en bra sak.)
 8. 8
  Bekräfta känslor du har om säsongen. Inte alla tycker julhelgen men det är ovanligt för någon att säga det. För de flesta, är sanningen att det finns de ideal bakom semesterperioden, och det är verkligheten, och sällan gör TWAIN möts. Om du kan bekräfta dina bekymmer, oro och känslor om säsongen, är du bättre rustad att ta itu med dem i förväg och att sätta gränser för vad du vill - och won't - tolerera.
  • Tvinga inte dig själv att känna sig lycklig, stark och bekymmerslös när du inte gör det. Det kommer bara att slå tillbaka och orsaka mer stress. Du har rätt att tycka illa aspekter av semesterperioden utan att stressa över dem. Bara inte vara en Scrooge och förstöra andra människors kul.
  • Erkänner känslor betyder inte klaga eller gnälla. Dessa åtgärder stärker bara stressande känslor. Hellre än att klaga, erkänna att vissa saker är inte roligt och sätta gränser för att vara en del av dem, utan att slå dig själv över det.
 9. 9
  Delegera. Delegationen är ett motgift till förbittring och utmattning, som båda lägger till känslor av stress. Fylla på detta motgift och dra nytta av det. Ju mer du avlasta, desto ljusare stress belastning och mer engagerade alla andra blir. Detta inkluderar arbete och hem, träna uppgifter som du kan delegera. Sedan satte igång att fråga berörda personer att göra sin del.
  • Släpp ditt behov av att kontrollera allt. Kanske är du en perfektionist och bara lita på dig själv för att få saker gjorda på det sätt du vill ha dem. I en perfekt värld, skulle du kunna kontrollera allt. Men verkligheten är klibbigt, och det handlar om att lita på andra människor.
  • Saker som kan delegeras hör: matlagning, gåva val, present-förpackning, färdsätt, arbets-fixar och budgetering. Ta upp uppgifter du utmärka sig på och delegera uppgifter som du inte.
 10. 10
  Sluta göra triviala saker som SAP din tid och att du känner dig mer stressad. Sluta skicka ut alla dessa julkort, reducera listan av gåvor du ska ge i år, undvika att spela Martha Stewart när du inreder ditt hus. Om du känner för att delta är om att gå igenom hela proceduren eller ses för att göra det rätta, då du gör det av fel anledning.
  • Ersätt. Istället för att göra som pepparkakshus från grunden, köpa färdiga kit så att allt du behöver göra är att ha roligt att dekorera med dina barn. Istället för att göra gåvor från scratch, besöka en butik gemenskapsstöd som säljer handgjorda föremål från människor i utvecklingsländer som behöver ditt stöd för att leva bättre liv.
 11. 11
  Acceptera att ibland familjen inte kommer att komma överens. Ibland, när du försöker hårt för att komma överens, saker spränga och göra för en förfärlig dag. Förhandla svåra familjeförhållanden under semesterperioden kan orsaka en hel del stress, speciellt om du försöker vara fredsmäklare som inte tillåter dig själv att avreagera. Här är några sätt runt detta:
  • Inbegriper inte själv i andras spats. (Ja, det innebär också att inte skvallra som en liten skolflicka igen.)
  • Engagera besvärliga människor på neutrala ämnen med acceptera villkoren. Ge dem inte skäl att argumentera, inte gå med sina argument när de försöker starta dem.
  • Förstå att en del av de mer besvärliga människor är möjligen stressad, orolig och rädd själva: deras svåra beteende kan vara en manifestation av underliggande stress.
  • Humoring besvärliga människor utan att förminska dem. Vägrar att spela sina vanliga relationsproblem spel genom att förbli bestämd och fristående.
  • Fråga inte familjen bråkstake till din säsongsbetonade evenemang. Inte alla kommer att ha modet att göra detta, men för dem som gör det, det talar volymer. Du kan berätta för den här personen att om de kan lova att inte missköter sig, som tidigare år, kan de räkna sig åter inbjuden men att om de spelar upp igen, kommer du inte tveka att be dem att lämna omedelbart.
 12. 12
  Koncentrera dig på dina prestationer under semesterperioden. Det finns mycket du kan välja att vara negativt om. Varför inte vända detta över att hitta vad det är värt att må bra om? Gör semester känner igen dina prestationer i stället för brister. Fråga dig själv:
  • Vad tycker du om ditt liv det här året? Vad kan du lära av det du lärt dig?
  • Vilka saker tycker du mest om julen? Vad får dig mest upphetsad?
  • Vilka är de saker som du gör här julen att du känner dig riktigt bra om? Hur är du att ge till andra mindre lyckligt lottade än du?

Tips

 • Det är mer än okej att säga "nej" till alltför många bokningar semesterperioden, evenemang och fester. Delta de som du verkligen njuta av eller att du vet betyder mest. Resten - väl, kommer det att finnas gott om andra människor som gör dig till din frånvaro.
 • Ställ en budget och håll dig till det. En hel del av semesterperioden stressen kommer från pengar bekymmer. Om du har en gräns, eliminerar du en hel del av oron. När du når det, sedan leva med de gränser och vara tacksam för det faktum att du har så mycket som du gör. Undvik särskilt impuls inköp eller inköp för att behaga andra, även om du inte har råd med det.
 • Inse att du kan känna sig stressad när du inte är nöjd med ditt liv. Om du vaknar varje dag helt enkelt olycklig över ditt liv och vart det är på väg, kan det vara dags att titta på din stress i allmänhet - det kan ha lite att göra med julhelgen själv och allt att göra med det liv du re leder i allmänhet. Chanserna är goda att du inte kan styra din stress på ett meningsfullt och konsekvent sätt, vilket gör allting verkar mer fruktansvärt än den faktiskt är. Istället för att bara ge upp eller antar att livet bara ska vara på detta sätt, undersöka metoder för att stressa. Att hitta sätt att hantera din stress, kan du börja se den ljusa sidan av livet again.Your hälsa kan lida när du inte är nöjd, som leder dig att isolera dig från dina vänner och familj, som bara kan öka dina nivåer av stress och ångest. Det är en ond cirkel du måste sluta innan det blir ett sätt att leva.
 • Lindra stress när dina känslor är utom kontroll. Människor som är stressade tenderar att ha två olika känslolägen - riktigt glad och verkligen upprörd. Även om detta kanske låter som en generalisering, tycker om den senaste gången du hade något stressande hända dig. Även om du kanske har känt som om det var en normal företeelse, hur du behandlar andra? Hur var du runt din familj? När något gick fel, fick du arg eller fick du skratta bort det? För många människor med höga nivåer av stress, deras känslor blir svårt, om inte omöjligt att styra. Om detta händer, kan de runt omkring dem blir spända, som bara bidrar till stress i rummet. Om du är en person vars börjat se att du inte kan styra hur du interagerar med andra eller om du plötsligt gråta utan anledning, kan det vara dags att hitta sätt att få stressa.

Varningar

 • Om du känner dig blå eller ner mer än två veckor, söka hjälp från din läkare. Du måste vara säker på att du inte lider av en långvarig sjukdom, såsom depression.