Wke

Hur man dansar för att lindra stress


Stress kan lindras med många saker, och vackra, uttrycksfulla och energigivande sätt är att använda kraften i dansen för att förnya ditt hjärta och själ efter prövande tider. Dans till långsam musik, med ett tempo som är lätt att följa, eller dansa till en snabb takt som gör att du kan låta det hela flödet fram-båda är lika underbart sätt att lindra stressiga tider som du gillar själv. Tillåt dig själv att känna musiken, röra armarna, och gunga din kropp. Njut av rörelser som du sträcker dina armar och din kropp att släppa alla spänningar.

Steg

Hur man dansar för att lindra stress. Plocka några bra låtar, inte för fort eller för långsamt.
Hur man dansar för att lindra stress. Plocka några bra låtar, inte för fort eller för långsamt.
 1. 1
  Välj din metod. Långsam och mild eller snabb och rytmisk. Följ stegen nästa.

Skonsam och långsam

 1. 1
  Plocka några bra låtar, inte för fort eller för långsamt. Lämpliga låtar kommer att ha viss rörelse som gör att du kan följa tempot.
 2. 2
  Bär något bekvämt som gör att du kan böja lätt eller gunga till musiken. Rensa ett lämpligt utrymme fritt från hinder för dans.
 3. 3
  Dämpa belysningen om möjligt, glömma de problem som orsakade stress och bara lyssna på musik och tänka lugnande, renande tankar.
 4. 4
  Använd stretching rörelser med armarna och långsam böjning övningar för att släppa stressen av dagen från alla delar av din kropp. Sakta flytta till musiken.
 5. 5
  Ta några djupa andetag, leende, och glömma allt utom din balans och rör sig i takt med musiken.

Snabb och rytmisk

 1. 1
  Bär något bekvämt.
 2. 2
  Välj musik med en snabb takt. Om kan vara så snabb som du vill förutsatt att du känner att du kan hänga med det.
 3. 3
  Kontrollera att du har gott om plats att dansa på. Du behöver utrymme för sparkar, för hopp, för spinning runt, och för att göra vad tar din fantasi.
 4. 4
  Spela musiken starkt, högt och utan återhållsamhet. Dansa som ditt liv hänger på det. Låt allt ut, släppa ut spänningen, släppa ut ångesten, låt tongångar om det hjälper dig att ta bort stress, spänning, och någon ilska.
 5. 5
  Keep going. Efter en kort tid kommer du att känna energi och ditt fokus kommer att vara på dans, inte på dina problem och personliga missnöje med människor. Du kommer att vara ett med musiken och låter dig njuta av styrkan av snabb, stark och kraftfull dans.
 6. 6
  Sakta ner. Flytta till den första metoden ovan för att lugna ner och sakta lämna dansen. Du rättvist kommer att vara uttömda nu, så får en god drink och följa upp detta med en lugn träning som läsning, tupplur, överväger, eller bara ligga ner och lyssna på lugn musik, eller ljuden omkring dig.

Tips

 • Sätt på en låt som du älskar att lyssna på. Det bör ha några beats, rörelser och förändringar i tempo, så att du kan ändra dina rörelser.
 • Gör detta innan du somnar, med mjuk belysning, och långsam musik. Befria ditt sinne av alla negativitet. och du kan bara somna snabbare.