Wke

Hur man använder Emotional Freedom Technique (EFT)

EFT är en kraftfull, drogfri, lätt att lära sig och lätt att använda teknik som kan eller smärtsamma känslor förknippade med tankar, tidigare erfarenheter etc.

Enligt traditionell kinesisk medicin, det finns flera punkter på kroppen som knacka försiktigt med fingertopparna på ena sidan, medan upprepa vissa relevanta fraser samtidigt.

Teorin bakom denna teknik innebär att kroppens energifält, eller "meridianer", så heter den urgamla kinesiska. Oavsett om du tror på energifält eller inte, kan du vara nyfiken nog för att prova detta nästa gång du känner negativa känslor - och bli överraskad av resultaten.

Steg

Hur man använder Emotional Freedom Technique (EFT). Definiera negativa känslor (eller frågor) som orsakar dig problem, sedan identifiera dess intensitet genom att tilldela en nivå från 0 till 10.
Hur man använder Emotional Freedom Technique (EFT). Definiera negativa känslor (eller frågor) som orsakar dig problem, sedan identifiera dess intensitet genom att tilldela en nivå från 0 till 10.
 1. 1
  Definiera negativa känslor (eller frågor) som orsakar dig problem, sedan identifiera dess intensitet genom att tilldela en nivå från 0 till 10. 0 skulle vara "obefintlig" och 10 skulle vara det mest allvarliga.
 2. 2
  Klargör dina inställningar fras, som måste vara specifik. Till exempel, "Även om jag känner mig spänd och arg när främlingar tittar på mig, jag helt och fullt älska, förlåta och acceptera mig själv ändå". Eller, "Även om jag flyga in i ett raseri när någon gör narr av mitt gröna hår och tre huvuden, jag helt och fullt älska, förlåta och acceptera mig själv ändå". Eller, "Även om jag känner mig sårad, ledsen och förkrossad att (personens namn) har dumpat mig, jag helt och fullt älska, förlåta och acceptera mig själv ändå". Få idén?
 3. 3
  Upprepa din setup frasen medan du knackar på "Karate Punkten" - Den mjuk fläck på sidan av båda händerna - Precis nedanför lillfingret. Tryck den punkt omkring 7 gånger (även om det finns egentligen ingen anledning att räkna).
 4. 4
  Kom upp med en påminnelse fras. Detta kommer att talas högt medan du knackar de andra meridian punkter (se videon nedan). Påminnelse fraser kommer att vara en kort påminnelse om setup fras, till exempel "främlingar tittar på mig", "hatar att bli tittade på". Eller, "(namnet på personen) dumpade mig", "dumpade mig!", "Känner rensad", etc.
 5. 5
  Tryck igenom alla följande punkter, upprepa din påminnelse fras:
  • Inre ögonbryn, strax ovanför den inre "hörn" av ögat, med ben.
  • Yttre ögat: utanför kanten av ögat, med ben.
  • Under ögat: nedanför mitten av ögat, återigen, med ben.
  • Under näsan, mellan näsan och läppen.
  • På hakan, höger i mitten där vecket är
  • På bröstet. Hitta den "U"-formade ben nedanför halsen, gå ner 2 inches och sedan 2 inches antingen till höger eller vänster.
  • Under armen: där din bh bandet är eller tre inches under veck i armen. Killar, gör en bra gissning.
  • Vissa människor tycker också att knacka sin handled punkter i detta skede: insidan av handlederna mot varandra, knacka lätt på dem tillsammans.
  • Överst på huvudet: I mitten.
 6. 6
  Nu när du har gjort ditt första omgången av knacka, fråga dig själv vilken nivå de känslor / känslan / obehag är på, på en 1 och 10 skala igen.
 7. 7
  Upprepa processen tills i slutet av den sista rundan, när du gradera det på en skala från 1 till 10, det är 2 eller mindre. I det fallet skulle din slutliga inställning frasen vara, "Även om jag fortfarande känner lite ilska / sorg / depression om (namn situation), väljer jag att låta det gå nu eftersom denna känsla / känslor inte längre tjänar mig. "
 8. 8
  Din påminnelse fraser kan då vara "Jag är fri från detta nu", "inte behöver det längre", "jag är stark och självsäker", osv.

Tips

 • Vara långlivade! Om problemet inte åtgärdas, fortsätt knacka tills den gör. Om det fortfarande inte kommer att vika, boka tid för att se en EFT-utövare (en Google-sökning kommer att visa dig utövare i ditt område), som ni kanske har några begränsande övertygelser som du inte är medveten om det hindrar dig från att läka. En läkare kommer att hjälpa dig att upptäcka det och knacka bort, oftast inom en enda session.
 • EFT är en ganska förlåtande teknik och du kanske märker att vissa online video / artiklar i ämnet, kan använda olika sekvenser, vilket inte förneka effekten av EFT, så försök att inte känna sig förvirrad. Stick med vad som känns rätt för dig.
 • Var så specifik som möjligt om problemet. Till exempel, inte bara bara säga "jag är deprimerad." En mer specifik fras skulle vara "Jag känner mig deprimerad över mitt jobb" / liv / ekonomi, etc.

Varningar

 • Du kan inte skada dig själv med hjälp av EFT.
 • EFT är inte avsedd som en ersättning för medicinska experter.