Wke

Hur bli av ilska

Arg är en naturlig del av livet, men överdriven ilska kan vara skadligt för välbefinnande oss själva och dem omkring oss. Denna artikel kommer att lära dig hur du lindra din ilska i stundens hetta, hantera kvarvarande ilska från det förflutna, och minska den totala mängden av ilska du känner en dag-till-dag basis.

Steg

Hur bli av ilska. Steg bort från situationen.
Hur bli av ilska. Steg bort från situationen.

Del ett: hantering ilska i stundens hetta

 1. 1
  Steg bort från situationen. Om möjligt, lämna rummet eller kontoret du är i och steg utanför för att få lite frisk luft eller ta en kort promenad. Om du är med andra människor, låt dem veta att du kommer att behöva en stund för att samla sig. Detta ger dig en möjlighet att komponera själv, och hjälper dig att undvika att säga saker som du senare kommer att ångra.
 2. 2
  Ta djupa, långsamma andetag för att slappna av. Om det hjälper, upprepa ett ord eller mantra för dig själv antingen i huvudet eller högt. Försök ord som "relax," "Det är ok", "oroa dig inte," och så vidare. Detta kommer att bidra till att din puls och blodtryck till en normal nivå.
 3. 3
  Tänk på helheten. Ibland får vi mycket arg över triviala frågor som har liten betydelse i det långa loppet. Titta på helheten hjälper dig att sätta händelsen i perspektiv, och kanske även få dig att inse att det som hände är inte riktigt så stor en affär som du först trodde.
 4. 4
  Inte flaskan inte upp din ilska. Om någon gör eller säger något som gör dig arg, sedan berätta för dem. Dämpa negativa känslor kommer bara att få dem att komma tillbaka och hemsöka dig senare i livet. Plus, kan underlåta att låta personen veta få dem att upprepa samma beteende i framtiden.
  • Vänta tills du har lugnat ner innan uttrycka din ilska till någon annan. Skrika eller skrikande kommer bara öka spänningen du redan känner, och kommer inte att lösa någonting.
  • Om du inte är redo att prata med den person du är arg, då anförtro en vän eller nära anhörig.
  • Om ärendet är alltför privat, sedan skriva om det i en journal.
 5. 5
  Fundera över varför du är arg. Ta dig tid att allvarligt överväga denna fråga. Att veta exakt varför du är arg hjälper dig att undvika att placera falska skulden på en person eller händelse.
  • Ibland en händelse utlöser minnet av en tidigare händelse. Försök att identifiera om du verkligen är upprörd över vad som just hänt, eller om du håller på att kvarvarande ilska från det förflutna.
 6. 6
  Försök att göra dig att skratta. Även om detta kan vara svårt, kommer att lära sig att hitta humor i svåra situationer gör livet mycket trevligare och tolerabla. Tillåt dig själv att uppskatta humor eller ironi i situationen.
 7. 7
  Kom ihåg att ilska är en naturlig känsla. Medan ilska kan kännas överväldigande i stundens hetta, kom ihåg att varje människa på jorden upplever det från tid till annan. Acceptera att saker och ting inte alltid kan gå för att gå din väg.

Del två: hantera kvarvarande ilska från en inträffad händelse

 1. 1
  Erkänna ilska du känner. Undertrycka din ilska kommer inte få det att försvinna, om du känner för att gråta eller skrika, så gör det.
 2. 2
  Prata om vad som hände. Prata med andra människor är inte bara en form av katharsis, det hjälper dig att organisera dina tankar, att förstå situationen, och sätta situationen i perspektiv. Dessutom kan andra människor ha vissa insikter som du inte gör det, och kan dela liknande erfarenheter och ge råd.
  • Prata med en vän eller nära anhörig.
  • Överväg att se en terapeut eller gå med i en stödgrupp.
  • Skriv om händelsen i en journal.
 3. 3
  Konfrontera personen / personer som har kränkt dig. Om du håller på ilska mot en viss person, sedan överväga att tala med honom eller henne om det. Du kanske blir förvånad över att denna person har ingen aning om att de har dig upprörd.
  • Om du inte kan eller inte vill prata med personen, sedan skriva ett brev till dem och kasta bort det. Även om de aldrig läst det, kommer att få alla dina tankar på papper kan du gå vidare.
 4. 4
  Tänk på vad evenemanget har lärt dig. Även de svåraste upplevelser lär oss något. Erkänner vad du har lärt dig kommer att hjälpa dig släppa ilska och kan även få dig att vara tacksam för det som hände.
 5. 5
  Acceptera att händelsen är i det förflutna, och ingenting kan göras för att ångra det. Var tacksam att det är över, och kom ihåg att oavsett hur hemskt det var, det alltid kunde ha varit värre.

Del tre: eliminera ilska i det långa loppet

 1. 1
  Practice mindfulness. Om du ständigt känner dig arg, du håller nog på att negativa minnen från det förflutna. Försök att uppskatta nuet. Var uppmärksam på detaljer i din omgivning som du normalt inte skulle märka, som färger, ljud och dofter. Märker lite saker som dessa kommer att hjälpa flytta fokus bort från att ständigt älta det förflutna.
 2. 2
  Smile. Även om du måste fejka det, tvinga dig själv att le mot andra människor. Det kommer att ändra sitt sätt att prata med dig och behandla dig, vilket i sin tur kommer att göra att du känner dig mer positiv mot andra.
 3. 3
  Minns positiva minnen. Även om det är svårt att glömma traumatiska minnen, förbiser vi ofta alla de underbara saker som har hänt oss tidigare. Ta dig tid att minnas de trevliga saker som har hänt dig, som en gång en älskad gjorde något trevligt för dig, eller en tid när du skrattade så hårt att magen ont.
 4. 4
  Var uppmärksam på dina tankar. Om du fångar dig ständigt älta negativa saker, ta en stund att rensa huvudet och sedan flytta dina tankar till mer positiva saker.
  • Att släppa en negativ tanke, blunda och ta djupa, långsamma andetag, fokusera all din uppmärksamhet på din andning.
 5. 5
  Hitta en stress release. Kanalisera din ilska i en sport eller hobbie.
  • Negativa känslor kan fungera som material för konstnärer, och uttrycka din ilska på ett konstnärligt sätt kommer att hjälpa dig att förstå vad som hände och gå vidare.
  • Motion hjälper till att eliminera stress och främja avslappning, och de frigjorda endorfiner kommer att förbättra ditt humör.
 6. 6
  Undvik ämnen som gör att du känner dig mer irriterad. Koffein, alkohol och andra droger kan öka ångest på lång sikt, vilket gör att du känner dig mer fientlig och arg.
 1. 1
  Hitta en plats att koppla av. Gå utanför eller någonstans i ditt rum där du kan koppla av. Din egen utrymme behövs så att du kan klara upp ditt sinne.
 2. 2
  När du har avslappnad lite, tänka på vad som hände. Varför är du arg? Och hur kan du fixa det? Ingen är perfekt, så för att vara fel från vad din gjorde, är bäst att tänka på det.
 3. 3
  Medan din avkopplande och tänker att det är också det bästa att prata med någon som dina föräldrar, vänner, till och med din farbror och faster. Människor nära du kan vara till stor hjälp.
 4. 4
  När du listat ut vad som hände det är det bästa för att lösa det med din familj, vänner eller pojkvän / flickvän. Prata med personen och säga vad du ville säga.
 5. 5
  Förklara för personen att du blev arg, varför du var arg. Den personen kommer sannolikt att förstå och be om ursäkt för att göra dig så arg.
 6. 6
  Ber om ursäkt för att få mycket arg och / eller skriker. Den personen kommer att förlåta dig förr eller senare, och tanken på händelsen kommer att försvinna.
 7. 7
  Har den person som du blev arg förklara varför de gjorde vad det var att göra dig arg. Han / hon kan berätta att han / hon inte menade, och att de menade det annorlunda. Om så är fallet, ber om ursäkt för att få mycket arg efter att ha tagit det på fel sätt. Om han / hon säger att de gjorde något fel och är ledsen, berätta för honom / henne att det är okej, och berätta för honom / henne att du inte är arg på honom / henne.

Tips

 • När du lösa med dina föräldrar, vänner eller pojkvänner / flickvänner, vara säker på att inte över rasa din röst eftersom det kommer att bli krig när det händer. I slutet finns blir bara ledsna ansikten och ingen vill se det.
 • Medan du kopplar av, tänker inte på de negativa punkterna. Hålla i minnet att du måste tänka positivt och att fixa allt.
 • Kom ihåg att gå bort från din ilska är inte det bästa alternativet. Facing det är något du behöver göra själv.
 • Vad är också bra är att be om råd. Du behöver det mest.

Varningar

 • Gör undertrycka inte din ilska. Detta kommer bara att få den att komma upp senare i livet. Snarare ägna tid att sortera det på ett rationellt sätt.
 • Om din kronisk ilska har orsakat dig känslomässigt och / eller fysiskt skada andra, bör du söka professionell hjälp.
 • Se till att alla din ilska är släckt innan du går till en annan person så att du inte blir arg på den personen.
 • Gå inte iväg. Stanna där du är tills problemet är löst.
 • Kom ihåg att hålla din röst normal och inte börja skrika. Din ilska kommer bara komma tillbaka.