Wke

Hur man vara smart

Mycket av våra medier ser ner på smarta människor. De gillar att producera berättelser på vackra och berömda människor med problem. Ibland verkar det nästan vara impopulärt att vara smart. En sådan attityd kommer inte klara dig bra i den verkliga världen. Odla din intelligens är en av de viktigaste saker du kan göra för att garantera din lycka och ekonomisk framgång i livet.

Steg

Hur man vara smart. Sikta på att utbilda dig själv.
Hur man vara smart. Sikta på att utbilda dig själv.

Sätt upp mål

 1. 1
  Sätt upp mål en gång i veckan. Gör det viktigaste först. Detta hjälper eftersom du kan behöva göra ett viktigt projekt och du bestämmer dig för att gå och spela fotboll istället. Och natten innan projektet beror du rusar runt och kan inte ens avsluta innan det är dags. Din lärare kommer att kunna berätta två saker, har du rusade det och du har inte lagt någon möda på det.
  • Ordnas. Börja varje dag med planering. Få en notebook eller liten digital planerare att skriva ner dina dagliga hemuppgifter och skriv ner de förfallodagar för tester och papper. Få ett veckovis planerare med din klass schema och planera dina aktiviteter. Få en månatlig kalender att skriva ner födelsedagar och stora evenemang. Skriv ner vilka klasser du har, när du ska göra läxor och vad dina läxor är, datum, när du umgås med vänner, etc. allt i din planerare.
 2. 2
  Sikta på att utbilda dig själv. Tänk på en utbildning är inte det skräp du tvingas göra i skolan för examina, det är en förståelse av världen omkring dig. Människor som är naturligt nyfikna av någon anledning börjar sluta ställa frågor så fort de drabbade skolan. Den verkligt briljanta sinne dock alltid ifrågasätter deras värld och försöker göra känsla av det. Det är hemligheten till "geni". Låt inte de obevekliga order och busywork av skolan som kallas en "utbildning" lura dig. är en potentiell resurs om du njuta av miljön, men på något sätt är de nödvändiga för briljans och ingalunda är de det bästa sättet. Försök lära dig själv. Du kan även lära dig av dina livserfarenheter, som ibland kallas "".

Vidga dina vyer

 1. 1
  Vara öppen och villig att lära sig nya saker. Bara för att du är bra på en sak betyder inte att du måste hålla fast vid det! Försök att rita eller måla, skriva, lära ett instrument eller dansa!
 2. 2
  Odla ett intresse för ämnen som aktuella händelser, intressanta fakta, roliga och inspirerande citat, bra böcker och filmer, vetenskapliga studier och intressanta uppfinningar. Pedagogiska tv är ett bra sätt att lära sig. Kolla in PBS eller History Channel. Människor som har något att prata om annat än sina egna interna problem och bekymmer verkar långt mer intressant och intelligent.
  • Om du kan läsa mycket snabbare än du kan säga, är det mycket mer effektivt att läsa en bok, eller ännu bättre en icke-linjär elektroniskt dokument som en wiki än att titta på en show för alla utom de mest intellektuellt krävande eller video-beroende lärande. Kommersiell tv är särskilt dåligt eftersom dess yttersta syfte är att göra precis tillräckligt för att hålla dig på TV och dess annonser, inte tillfredsställa dig så att du kan göra något annat.
 3. 3
  Arbeta på ditt ordförråd. Läs bra böcker, försöker använda några definitioner från ordboken varje dag, eller prenumerera på en "word-of-the-day" tjänsten on-line. Du kan också ta ordförråd tester i Readers Digest eller köpa en bok om att öka din arbetstid ordförråd. Läs ordboken en bokstav i taget. Detta kommer att ta dig minst ett år men du kommer att växa intellektuellt.
 4. 4
  Läs bra böcker. De kommer att göra dig både synas och bli smartare. Läsning är riktigt kul och ditt sinne kommer att växa. Håll din läsning varierat genom att läsa böcker inom alla genrer inklusive icke-fiktion. Se till att böckerna är intressanta för dig. När du läser mer du kommer snart lära sig att, precis som filmer, vissa böcker är bättre än andra. Om du har glömt vad du läser läsa den igen och kom ihåg att analysera är en nyckel för memorering. Du behöver inte memorera, bara analysera och om du inte kan läsa den igen. Fortsätta söka ut de du tycker är bra. Om inte säker på vad att läsa... be en lärare eller gå till biblioteket. Få ett lånekort.
 5. 5
  Utöva ditt sinne.
  • Lär dig att lösa Rubiks kub. Det är lättare än det verkar, om du lär dig knepen i visualisera kubens geometri. Också ord och matematik pussel Gör inte Sudoku, det är för svårt om du inte är väldigt smart.
  • Lär dig att göra mentala summor eller hastighet matematik. Det finns alla möjliga knep för att göra komplicerade matematik i ditt huvud som kommer att förvåna andra. Plus att det kan potentiellt öka arbetsminnet.
 6. 6
  Försök lära sig ett nytt språk: Du kan säga något smart att du fick reda på spanska, franska, etc. och leta upp det eller lära sig det. Öva det i fem minuter och se om du kan säga det riktigt snabbt och uttala det rätt. Förutom att vara användbara, kan det ge dig i kontakt med nya människor och idéer. Du kan känna mindre av en främling när du besöker en plats och du känner en del av språket. Också, någon gång kommer du att inse att det finns vissa fraser eller begrepp i andra språk som inte har någon direkt översättning till engelska! Detta kan vara en utmanande och rolig övning för sinnet. (Notera, försök att ha tålamod och positiv när man studerar ett språk som det kan ta tid att nå den nivå du önskar.)
 7. 7
  Besök nya platser så mycket du kan. Om möjligt, försök att besöka andra länder också. Besöka städer i ditt land eller i en annan, ger dig ett öppet sinne och lär dig om den värld vi lever i. Du kommer att kunna förstå andra kulturer (hur människor lever på en annan plats, hur de beter sig med varandra, hur de lever och så vidare). Du kommer också att kunna förstå att planeten jorden är enorm och det finns så mycket att se och göra. Du kommer att fascineras av hur det finns så många olika människor och kulturer i världen. Det kommer att göra dig smart och intressant.

Utveckla människor färdigheter

 1. 1
  Förenkla. Att prata om saker som ingen annan kan förstå inte gör dig smart. Genius är förmågan att översätta komplexa till det enkla. Öva förklarar koncept till andra. Se hur enkelt och tydligt att du kan göra dina förklaringar. Om någon inte förstår dig, är det inte deras fel för att vara okunniga, är det ditt fel för att vara oartikulerade.
 2. 2
  Lär dig att lyssna noga på andras åsikter om kontroversiella saker, eller saker som de vet om och du gör inte. Du behöver inte hålla med dem, men kom ihåg alla har något att lära dig. Om en person har en motsatt åsikt de troligen har logiska skäl för detta. Ställa frågor kan tillåta dig att omvärdera dina egna föreställningar, eller påpeka brister i deras. Ha ett öppet sinne. Ju mer intelligent du är desto fler frågor kommer du att ställa dina vänner, lärare och föräldrar.
 3. 3
  Utför anslutningarna. Begrava informationen någonstans djupt i din hjärna är inte användbart, man måste kunna komma åt det i verkliga situationer. Tänk på verkliga situationer i vilka en del av informationen kommer att vara meningsfullt. Sedan dela den med oss, och, och se det växa!.
 4. 4
  Var snäll mot människor. Omsorg om andras välbefinnande. Ibland människor inser inte om en annan person skada eller ledsen. Titta på deras ansikten och i deras ögon när du pratar med dem. Det kommer alltid att vara mobbare. De kan ringa dig namn: en nörd, ett missfoster, en, eller använd en ras sluddra, men i detta fall de verkligen kommer endast att vara avundsjuk och småaktig. Att vara snäll mot alla människor är också ett tecken på mognad, klass och intelligens. Håll det upp och folk kommer att märka.

Tips

 • Försök att själv lära sig saker. Inte allt du lära måste läras ut till dig av en annan individ.
 • Det finns mer än en typ av smart. Det finns book smart, street smart, och så många andra där ute. Ingen är tekniskt "dum" eller "dum" det är bara att alla är smartare på något än någon annan!
 • Vet skillnaden mellan att vara smart och kunnig. Om du är smart, mentalt, fungerar din hjärna mycket väl och är skarp. Till exempel, du har ett stort minne eller du lär dig snabbt. Om du är kunnig, är du väl-utbildade, och du vet mycket. Är ni båda eller bara en?
 • Var uppmärksam på dina känslor, och känslor av andra. Att lära sig om andra, först lära sig om sig själv, sedan komma till insikt är vi alla lika. Då kommer du att ha en lättare andra att förstå.
 • Om någon ställer en fråga som du inte vet svaret på, vara ärliga och berätta för dem att du inte vet. Ta reda på vad svaret är från någon.
 • Meditera. Detta kommer att öppna ditt sinne att tänka på saker, utveckla koncept och lindra stress.
 • Studera ofta. Det kan hjälpa test med kompetens och kommer ofta få dig att minnas saker i större mängder med mindre svårighet.
 • Koppla av. Det kan låta cheesy men studerar, sedan koppla av eller göra något du gillar på samma gång hjälper dig att komma ihåg informationen lätt samt minska graden av stress kan du få från överbelastning själv.

Varningar

 • Låt inte intelligens helt förbruka ditt liv, kom ihåg att du måste njuta av livet till den grad att njuta av det så mycket som att lära.
 • Inte förlita sig för mycket på andra, är det bättre om du gör ditt jobb själv. Det kommer förstora din kunskap och förbättra din intelligens.
 • Vet dina gränser, ta en paus då och då för att ompröva dig själv och sätt helt nå din primära mål.
 • Bli inte en know-it-all, do-it-all, eller argumenterande. Det är vidrig! Det är bättre att vara subtil, inte självklart.
 • Inte bara gå online, forskning ett faktum, och wow folk med det. Välj ett ämne att lära sig om istället.
 • Prova mycket svårt att njuta av att arbeta med andra i projekt. Det säger mycket om dig om du är framgångsrik. Andra människor har värdefulla idéer också. Lyssna på vad andra har att säga.