Wke

Hur bli av utslag Poison Ivy

Och dess pestilent kusiner gift ek och gift sumak, kan ge dig en usel utslag om du är allergisk. Här är hur man tar hand om det själv.

Steg

Hur bli av utslag Poison Ivy. Skölj området med kallt vatten.
Hur bli av utslag Poison Ivy. Skölj området med kallt vatten.
 1. 1
  Skölj området med kallt vatten. Så snart du kan, köra kallt vatten över utslag. Inte bara kommer det att rengöra området, bör det lindra klåda och sveda.
  • Blötlägg i ett svalt bad för maximal komfort. Om du kan göra det till en havremjöl bad, det är ännu bättre.
  • Inte handduk torka området - de små fibrerna kommer bara att göra utslag kliar igen. Istället, låt det lufttorka.
 2. 2
  Gör svala kompresser. Ta det lugn känsla av ett bad med dig genom att göra en kompress ur tvätta kläder och kallt vatten. Lämna det på området tills trasan torkar eller känns varm, sedan fukta den igen med kallt vatten. Upprepa så ofta som du behöver.
  • Använd inte varmt vatten, vilket öppnar porerna i huden och gör den irriterande oljan att sjunka in mer.
 3. 3
  Ta ett antihistamin. Eftersom en Poison Ivy utslag är en allergisk reaktion, ta en allergi piller ska hjälpa lite. Piller som innehåller difenhydramin (såsom Benadryl) kan köpas över disk och lindra klåda nog för dig att få lite sömn.
  • Ta inte Benadryl första sak på morgonen, eftersom det gör de flesta människor dåsig. Försök med en annan behandling under dagen, och förlita sig på piller på natten så att du kan vila utan kliande distraktioner.
 4. 4
  Applicera en kortikosteroid kräm. Du kan köpa steroid krämer över disk på apoteket, och de bör hjälpa till att lindra den allergiska reaktionen som orsakar utslag. Applicera den några gånger om dagen under de första dagarna, sedan mindre ofta som utslag bleknar.
 5. 5
  Använd kylbalsam. Om klåda är outhärdlig, bryta ut den rosa goo! Kylbalsam är FDA-rekommenderas för utslag Poison Ivy, och kan appliceras på nytt ett par gånger om dagen.
  • Om du har gråt eller sipprar blåsor, definitivt använda kalamin. Det är en mild antiseptisk som kan hjälpa till att stoppa infektionen.
 6. 6
  Använd diskmaskin tvål (overifierade). Urushiol är oljan i dessa giftiga växter som orsakar den allergiska reaktionen och dess åtföljande klåda, sveda, gråt, och sprickbildning i huden. Diskmaskiner vätskor kan bidra till att undanröja den olja som orsakar den allergiska reaktionen. Löddra upp det med lite vatten och gnid över utslag. Låt det sitta i 5 till 10 minuter innan du sköljer av.
 7. 7
  Förhindra din nästa utslag. Läs på nätet om hur man identifierar Poison Ivy och undvika det. Medan du ändå håller på, kolla in informationen om gift ek och gift sumak.

Tips

 • Poison Ivy sprider inte när repad! När poison ivy gnuggar på huden, kommer det gnugga mitten av framtiden "utslag" hårdast, vilket de flesta olja i mitten. Utsidan kommer också få olja, men inte lika mycket. Ju mer olja, desto snabbare kommer i. När någon börjar repa den, folk tror att det sprider sig. Det är inte! Resten av utslag är bara kommer i. Även om det kommer att spridas när du skrapar med oljan fortfarande på dig.
 • Ta Benadryl och tvätta med kallt vatten.

Varningar

 • Räkna ut om du behöver träffa en läkare. De flesta Poison Ivy utslag kan behandlas hemma, och oddsen är att du kommer att bli bra med huskurer. Men ett fåtal extrema fall behöver läkarvård. Om du upplever något av följande, boka tid hos din vårdcentral eller husläkare:
  • Utslag i ansiktet eller i underlivet
  • Blåsor som sipprar pus
  • Feber över 100 ° F (eller 38 ° C)
  • Ett utslag som kvarstår i mer än 2 veckor