Wke

Hur Coxswain en rodd sprint

Den steerer, teknik coach, inspiratör och chef, styrman i sporten Rodd är inget lätt jobb. Särskilt i en 2000 meter regatta konkurrens.

Steg

Hur Coxswain en rodd sprint. Förbered din ras planera kvällen innan, granska med din tränare och sedan medlemmarna i båten.
Hur Coxswain en rodd sprint. Förbered din ras planera kvällen innan, granska med din tränare och sedan medlemmarna i båten.
 1. 1
  Förbered din ras planera kvällen innan, granska med din tränare och sedan medlemmarna i båten. Har roddarna tänka på hur båten känns när du ringer ett visst drag eller begär teknisk förändring. Visualisera loppet innan hjälper till att lösa osynliga problem som kan uppstå under loppet och föra roddarna tillbaka till en kraftig mental fokus på loppet till hands.
 2. 2
  Ta en skiftnyckel, din cox box, en flaska vatten (för roddarna efter loppet) och ett par flip flops (det är oftast väldigt lerig vid lanseringen platsen) i förväg
 3. 3
  Samla din båt. Ställ in en tid ca 45 minuter före utsatt tid för att lansera och klargöra att lämna tältet / trailer är förbjudet efter den inställda tiden.
 4. 4
  När instrueras av tränare, har roddarna stå vid båten tills du ger kommandot att plocka upp den.
 5. 5
  Att ha roddarna lyfta båten utanför rack och på sina axlar att säga,
  • "Hands on" (roddare Placera händerna på båten
  • "Upp en tum!"
  • "Och ut!"
  • "Show split. Ready! Och Ner! (Roddare visar delas mittemot deras riggare) # Gå i riktning mot att lansera webbplatsen. Kontrollera att be tjänstemannen / tränaren att sätta i fören eller aktern först. Om du behöver stänga av den, berätta aktern / bow (vad är närmast dig) för att snurra omkring mot "mig". När som helst du har att vänta berätta din besättning att "få ner midjan och ner!" eftersom det är mer bekväm att hålla för en lång tid. Kontrollera att det finns ingen runt omkring dig när du snurrar båten!
 6. 6
  När du är på hamnen skrika "lätt!" och slutligen "Väg nog" att sluta röra vid kajkanten.
 7. 7
  (För att sätta båten i vattnet) Gå till kanten! Upp över huvud redo.... up! Swing det ner till midjan, färdig rulle.
 8. 8
  . Vid de flesta regattor bussarna tar dig årorna. Hämta från bryggan snabbt! Det kommer att finnas andra båtar som väntar på att starta! När redo att säga "Kör åror ute" "En fot i och ned!"
 9. 9
  Så snart stroke (den person som bestämmer takten) är klar, berätta för din båt (genom cox rutan förstås) för att skjuta ifrån eller luta bort och gå ner båten kajen. Förvandla din båt enligt instruktioner på land och huvudet ner kursen.
 10. 10
  Gör varma ups (hård 10 och 20) för att värma upp, börjar praktiken. Förbli lugn, avslappnad och i kontroll.
 11. 11
  Snurra båten enligt anvisningar från tjänstemännen i motorbåtar ställer upp för start, berätta för dina roddare att sitta upp vid halv eller 3/4 bild (startföljden [första fem slag] är olika för varje coach, men det är oftast längs 3/4, 1/2, 3/4, förlänga, FULL) och lyssna för start kommandot. Om din poäng är off säga TOUCH BOW (eller TOUCH 2 SEAT) till lätt övergå till babord eller styrbord. Startmotorn kommer vanligen att ha uppmärksamma.... GO för att meddela loppet.
 12. 12
  12. Under tävlingen, låt roddarna veta hur långt de har gått, där de andra båtarna är, när sprint är, och göra det mycket klart när de är färdiga. Ta makten tiotals på bussarna, kropp gunga tillsammans, allt du kan tänka dig. Kom ihåg att alla båtar annorlunda inspirerad. En bra Coxwain kommer få reda på vad som gör en båt fästing. Det är bra att ta en 5 att ro genom målgång bara för att se.
 13. 13
  Efter loppet, vinner eller förlorar, håll huvudet högt, berättar roddarna att hålla sitt lugn och om det talar, tala om för dem "vi ska diskutera det på land".

Tips

 • Känn din kurs i god tid! Varje detalj hittar du veta!
 • Fråga din stroke sittplats för hjälp
 • Använd din röst för att lugna bilden, eller driva upp trycket. Dess ditt vapen...
 • Om du justerar din kurs, hålla din hand upp för att låta tjänstemännen vet att du inte är redo
 • Det finns riktigt bra hemsidor och röstinspelningar av Coxies på sidor som Coxswaincafe.com, Row2k.com, etc. Google coxie webbplatser för mer!
 • Minns babord och styrbord genom att tänka på brevet slutet: PS = från vänster till höger i den ordningen. Just Incase det var tvetydigt port = Coxies kvar. styrbord = Coxie rätt
 • Känn din båge nummer och händelsetyp exempel (Senior 8, Lätt 4)
 • Ta inte någon inställning. Om det finns talar i båten, påminna dem om att, "Det här är vad du har arbetat för. Vad är problemet, Alex?
 • Stern är den sida med fenan (svart styranordning under vatten) och den sida du sitter i

Varningar

 • Skrapa inte upp den nedre delen av lagets båt. Det är oförskämt
 • Det finns inget sätt att hantera en krasch. Tänk framåt!