Wke

Hur du kan maximera din scuba dive

Är du en ny dykare? Eller har du varit hela världen dykning? Här är några steg du kan vidta för att maximera ditt dyk.

Steg

Hur du kan maximera din scuba dive. Simma med bara din *.
Hur du kan maximera din scuba dive. Simma med bara din *.
 1. 1
  Lär dig att andas. Detta är lite av en knepig spets, som en av de viktigaste reglerna för dykning är att aldrig hålla andan.
  • Naturlig andning går som sådan: du andas och nästan omedelbart andas, pausa dig med de flesta av dina lungor tomma. Detta är ineffektivt eftersom luften i dina lungor inte har tillräckligt med tid att utvinna majoriteten av syre.
  • Avancerad andning bör göras...
   • Medan fallande (eller åtminstone när det inte finns någon risk för stigande).
   • Utan att ta en full andedräkt.
   • Samtidigt kontrollera flytkraften med lungvolym.
  • Tekniken använder mer av syret i varje andetag genom att behålla luften i lungorna under en längre tidsperiod. Processen: andas (inte en fullständig andetag), pause (pausen är där din kropp kan absorbera mer syre), andas ut, upprepa. Denna andningsteknik är lite mer stressande eftersom du lär dig det eftersom det inte är helt naturligt, men det kan ge många minuter av extra luft även på större djup.
  • Hålla sig lugn hjälper din kropp kräver mindre syre. En ny dykare kommer att ha svårt att hålla tillräckligt med luft i tanken att stanna nere med en erfaren dykare. Detta är främst på grund av kontroll och den erfarne dykaren återstår mer lugn. Denna andningsteknik kommer att främja en lugn attityd. Precis som människor kommer att säga, "ta ett djupt andetag" för att lugna någon ner, kommer det att få dig att ta många djupa andetag.
  • Det viktigaste att veta när du utför denna teknik är att du inte håller andan (i traditionell bemärkelse) under pausen. Du håller dina lungor mestadels full, men du måste hålla luftvägarna i halsen öppna. Detta gör att eventuellt övertryck för att enkelt lämna din kropp (i fall du stiger).
  • Visa varningar innan denna teknik.
 2. 2
  Använd dykdatorer. Mest certifierade dykare är utbildade använder dyktabeller att övervaka blod-kvävehalter. Detta gör att du får ett värde för att avgöra hur djupt du kan ta dina dyk och för hur länge.
  • Problemet med dyktabeller är att de bygger på din maximala djupet (eller några djup beroende på bordet). Detta är inte särskilt exakt eftersom medan du kan ta 90% av ditt dyk på 40ft. om du går ett par minuter på 70ft., kommer du att använda tabeller som om du var på 70ft. för hela Dyk.
  • Dykdatorer hålla koll på dina djup många gånger varje minut (om inte varje sekund) och beräknar dina blod-kvävehalter mycket mer exakt. Dykdatorer införliva även din säkerhet stopp och din yta tid för att den mest mängd "bottom time".
 3. 3
  Simma med bara din *. Dykare bära fenor inte bara för att kompensera för den extra friktionen av alla slitna utrustningen, men också för att medge simning göras mer effektivt.
  • Effektivitet är nyckeln till att få ut det mesta botten tiden, utövar mindre energi innebär att du andas mindre luft. Rutinerade dykare brukar stoppa eller lägga armarna i kors i en strömlinjeformad mode och bara använda sina vapen för stabilisering eller när man kommer att röra eller ta något.
  • Simma med relativt raka och stela ben att maximera dragkraft. Styr med dina ben och fenor, och använd din lungvolym för att mildra stigande eller fallande.
 4. 4
  Håll dig i form. Dykning är en mycket förlåtande sport, det är skonsamt och inte kräver extrem ansträngning, men kroppsfett hindrar dig på mer sätt än ett.
  • Kroppsfett ökar flytkraft, alltså mer tyngd på dyk bältet behövs. Större kroppar kräver större våtdräkter som är svårare att få en bra passform, och även tillägger flytförmåga.
  • Att vara i form kan du också simma med mindre motstånd och mindre ansträngning (för alla de skäl som nämns i simma med fenor avsnittet. Dessutom kroppsfett, medan mestadels inert, använder syre för att överleva, och slösar syre dina muskler kan vara använder.
  • En stark dykare kommer även ha mindre energi än en svag dykare, vilket kräver mindre syre.
 5. 5
  Förvara väl hydrerad och inte trött. Uttorkning är ett farligt tillstånd att vara i medan dykning. Den filtrerade luften din blåsa från tanken är mycket torr (det måste vara, för att förhindra att tanken från rost), och du utövar en hel del energi när du simmar, i sin tur, är du svettas.
  • Uttorkning kommer att öka mängden luft som krävs för att simma eftersom dina röda blodkroppar inte fungerar till fullo. Dykning medan uttorkad har också visats öka blod-kvävehalter.
  • Dykning samtidigt trött är inte heller en bra idé. Detta kan leda till ännu större trötthet eller utmattning och kan orsaka kramper eller andra allvarliga problem under vattnet. Inte pressa dig själv för hårt, vill du din kropp och själ att vara top notch innan du går i vattnet.
 6. 6
  Vara de första i vattnet. När dyka från en offentlig båt med andra dykare, se till att du och din parkamrat passar upp och redo att bli blöt så fort du får komma i vattnet, försök att vara i vattnet först.
  • Med de tekniker som nämns ovan, kommer du att ha mer botten tid än andra som kan vara dykning, så länge som djupet inte kommer att maxa din blod-kvävehalter, vara i vattnet först låter dig dyka under en längre tidsperiod, utan att göra andra dykare på båten vänta under en extremt lång tidsperiod.
 7. 7
  Kvar så grunt som möjligt utan att missa något. Den grundare du är, desto mindre mängd komprimerat kväve går in i blodet och varje andetag använder en lägre andel av luften från din tank. Detta gör att du kan stanna nere längre på den här tanken, och den minskade kväve kan du hålla ner längre på efterföljande dyk.
  • Missa inte något viktigt eller fantastiskt men. Att kunna stanna under vatten under lång tid utan att se någonting är inte roligt, så se till att du stannar tillräckligt djup för att njuta av skönheten och undrar i havet!
 8. 8
  Använd en snorkel på ytan i stället för regulatorn. Med en snorkel kan redan ta en titt till botten från ytan, i väntan på dina kompisar. Ibland är det nödvändigt att göra en yta dopp innan du går ner. De flesta människor utan en snorkel simma baklänges i det fallet, så länge du inte använder din regulator medan du fortfarande på ytan.

Tips

 • Kontrollera alltid ditt funktionaliteten hos din utrustning före dykning och se till att underhålla dem ordentligt.
 • Dyk med en erfaren kompis, och en som känner teknikerna ovan. Det gör inte dig något bra för dig att ha din kompis gå lite på luft, medan du fortfarande har 20 minuter värt.
 • Om du sjösjuk, kommer att få i vattnet dämpa din illamående (som du kommer att vara under vågorna i stället för att rida på dem). Detta är ännu en anledning att vara de första i vattnet. Om illamående inte avtar gång under ytan (det kan ta några minuter), kan det vara mer än sjösjuka. Tillsynsmyndigheterna är säkra att kräkas igenom, så du behöver inte oroa dig för att förstöra utrustning.
 • Använd en rebreather om du verkligen vill maximera din dyktid. Du behöver inte säga att du behöver ytterligare utbildning innan så sker.
 • De flesta erfarna dykare som använder dykdatorer kommer dyka förbi den punkt att ett dyk tabell säkert skulle tillåta.

Varningar

 • Efter din sista dyket, inte flyga eller gå till värden högre än ett par tusen meter över havet i minst 24 timmar.
 • Hoppa andningen gör att dykaren att behålla CO2, vilket i sin tur leder till huvudvärk, illamående och kommer att pre-disponera dykaren kvävenarkos och (om du använder en gas med hög PPO2) till syretoxicitet.
 • Den andningsteknik nämnts bör endast utföras av avancerade dykare och med de försiktighetsåtgärder som nämns ovan.
 • Det första steget kallas "hoppa andas" och kan vara mycket farligt! Majoriteten av organisationerna dykträning varnar sådana tekniker som det inte bör utföras av den genomsnittliga dykare. Det kommer att avsevärt öka dina chanser att lunga överexpansion skada. Endast utföra denna teknik om du är en avancerad dykare och har utbildats för att använda denna andningsteknik.
 • Dykning kan vara en farlig sport om du inte är ordentligt utbildade eller riktigt beredd att dyka.
 • Kör aldrig din rigg helt ur luften, är den farlig för dig, men det kan också skada regulatorer och linjer bläckfisk.