Wke

Hur man försvara sig mot en björnkram bakifrån

Om någon fångar dig bakifrån, det finns två sannolika skäl. En är att de känner för att ge dig en kram. Den andra är att de kommer att göra något fruktansvärt. Om så är fallet, måste du lära dig att försvara dig själv, eftersom de kanske försöker hålla dig medan du slår, krossa dig in i en vägg, eller ens tvinga dig in i en bil.

Steg

Hur man försvara sig mot en björnkram bakifrån. Se till att din angripare är en fiende.
Hur man försvara sig mot en björnkram bakifrån. Se till att din angripare är en fiende.
 1. 1
  Se till att din angripare är en fiende. Skada din är en dålig idé. När du inser att din angripare försöker skada dig, gå vidare och slå tillbaka.
 2. 2
  Släpp din vikt under din motståndares tyngdpunkt. Gör detta genom att ange en hukande ställning. När du har åstadkommit detta, kommer det att bli mycket svårare att röra dig runt och du kommer att ha köpt själv lite tid.
 3. 3
  Räkna ut om armarna är fria eller fångas av björn-kram. Om de inte är fria, gå direkt till nästa steg. Om de är, hoppa över nästa och läsa den efter det.
 4. 4
  Attack. Göra något för att få gratis. Några förslag är stampa på fötterna och slå (ej låsning) ljumsken. När armarna är något lös, träffa motståndaren med repetitiva armbågarna till något som du kan nå. Hoppa över de nästa två steg.
 5. 5
  Om armarna är fria, stampa fötterna och armbåge i magen och huvudet. Crotch slapping är mindre effektivt på grund av de relativa positionerna för armarna. Chansen finns, kommer angriparen inte släppa. Om du däremot frigörs, hoppa över nästa steg. Om angriparen inte släppa taget, men då kan du gå vidare till nästa steg. Var försiktig när du gör det, eftersom det kommer att orsaka extrem smärta och bestående skador.
 6. 6
  Träffade baksidan av fiendens hand med de två knogar du vill använda för att peka på en tabell. Den sortiment av svaga ben på baksidan av handen gör det outhärdligt smärtsamt. Nu, ta indexet och fingrar mitten och svänger som du drar dem tillbaka onaturligt. De skulle gå sönder. Nu sparkar medan knuffande fingret tillbaka hårt och behålla ditt avstånd.
 7. 7
  Sluta inte halvvägs. Efter att du har befriat dig, sluta inte. Håll attackera tills din motståndare inte kan slå tillbaka eller hota dig på något sätt. Det enda som är värre än att inte själv försvarar sig dåligt eller halvvägs.

Tips

 • är det viktigaste. Om du saknar det, kommer du att bli klar innan kampen ens startar.
 • Avsluta kampen.
 • Ta inte för lång tid för steg 1. Om du är i en situation där du inte skulle objektivt förvänta sig att vara ett spratt, är du inom dina rättigheter att försvara dig omedelbart. Om någon tycker att det är roligt att göra detta till dig i ett dåligt upplyst gränd mitt i natten, för dåligt för dem.
 • Troligtvis kommer du att veta om det är en angripare med din situation och plats.
 • Ring polisen efter att någon attackerar dig, oavsett vad resultatet blev.

Varningar

 • Var medveten om lagen, med dödligt våld är generellt tillåtet endast när ditt liv är nu hotad.
 • Ta inte tag i grenen. Det kanske ser smärtsamt, men din motståndare kommer att bita dig, vilket är ännu värre.
 • Undvik riktig björn kramar.