Wke

Hur du skyddar dina barn från passiv rökning

Om du, eller någon i din familj, röker och du har barn, då är det viktigt att se till att de inte är mottagare av secondhand cigarettrök, som är klassificerat som en känd människa (grupp A) cancerframkallande ämne av US Environmental Protection Agency. Passiv rökning är vetenskapligt korrelerad med en rad sjukdomar från astma till cancer till hjärtsjukdomar, och det är ännu mer skadligt för barn vars och är fortfarande under utveckling. Med tanke på statistiken, den mindre exponering dina barn har, desto bättre.

Steg

Hur du skyddar dina barn från passiv rökning. Be att lysa upp utomhus.
Hur du skyddar dina barn från passiv rökning. Be att lysa upp utomhus.
 1. 1
  Sluta röka. Om du eller någon annan i ditt hem röker, är det mest effektiva sättet att förhindra skador på barnen att sluta (eller övertala bosatt rökaren att sluta ) så snart som möjligt. Det är en svår vana att bryta, men titta på några av de fördelar du får för att stoppa:
  • Friskare barn, mindre respiratorisk sjukdom (och färre medicinska räkningar) för dig och för dem,
  • Ren hemmiljö, inga gulnande lack, inga lukter.
  • Renare, friskare tänder och tandkött, vilket kan rädda dig från att ha arbete hos tandläkaren.
  • Renare klädsel, gardiner, och.
  • Ingen kostnad av cigaretter.
  • Ingen chans att hushållens eld från en cigarett eller av cigarett brännskador.
 2. 2
  Röka utomhus. Gör det till en regel att aldrig röka inne i hemmet, även mitt i vintern. Inomhus rök bygger upp och vem som helst i närheten som röker är ett mål för de cancerframkallande kemikalier och ämnen som irriterar andningsorganen Cigarettrök innehåller. De kemiska partiklar faller även på möbler, klädsel och väggar, och fortsätter att avge potentiellt skadliga kemikalier långt efter cigaretten är släckt, för att inte nämna den unkna lukten av tobaksrök. Men, som står på din uppfart och belysning upp kommer att vara dåligt för människor som passerar, och rök på gården kan lätt gå över murar och staket. Dock är rökning utomhus alltid det bästa valet, eftersom röken kommer naturligtvis att försvinna mycket snabbare utomhus än inomhus. Rökning i hemmet liknar röka i en bil med stängda rutor, förutom att effekterna är mer omedelbar i en bil snarare än mer långsiktigt i ett hem.
 3. 3
  Rök aldrig i bilen. Det är aldrig okej att röka i en bil när man har barn, även när dina barn är inte i bilen med dig, eftersom röken resten lever och avgaser när barnen är i bilen. Rullande ner ett fönster hjälper en del, men kan blåsa röken direkt in i barnens ansikten.
 4. 4
  Be att lysa upp utomhus. Det är ditt hem och du har rätt till en rökfri miljö. Var artig men bestämd och låta gästerna veta att på grund av barnen, det finns en strikt "ingen rökning inomhus" politik på plats.
 5. 5
  Håll barnen borta från offentliga platser där rökning är koncentrerad. Om du inte bor i ett område med lagar som förbjuder rökning på restauranger, hitta restauranger som frivilligt förbjuda rökning när du tar dina barn ut för att äta. Detta gäller även för konserter, shower, nöjeslokaler, och någonstans att rökare känner sig bekväm belysning upp. Var medveten om att även där rökning är förbjuden inomhus, många ställen fortfarande tillåter rökning på uteplatser. Håll barnen borta från borden av rökare eller ta dem inomhus.
 6. 6
  Be barnvakter att inte röka. Detta kan vara svårt, speciellt om du frågar farföräldrar eller vänner att vara barnvakt, men du måste vara fast för den skull era barns hälsa.
 7. 7
  Gör alternativa arrangemang. Om du arbetar eller följer fritidsintressen på en plats som tillåter rökning, och du måste ta ditt barn där för någon tid, se till att ditt barn inte utsätts för röken av andra i denna miljö. Om du inte kan hantera det här, göra alternativa arrangemang.

Tips

 • Kom ihåg vad passiv rökning utsätter barn till. Skulle du låta dina barn att konsumera eller inandas arsenik, bly, kvicksilver, DDT, aceton, ammoniak, formaldehyd, cyanid, eller koloxid? Dessa är de kemikalier som finns i passiv rökning. De får inte vara synliga, men de finns där. Vid inandning även i små mängder på en regelbunden basis, kan de orsaka betydande skador på ett utvecklingsland kropp. Passiv rökning orsakar 3.400 fall av lungcancer varje år och 22.000 till 70.000 hjärtsjukdom hos vuxna icke-rökare i USA varje år (European Lung Association).
 • Om du halkade och rökt i bilen eller inomhus, vakuum grundligt och städa ur bilen eller rummet genom att torka ner möbler, bilsäten, etc. och lämna windows vidöppen för att släppa in frisk luft. Töm alla askkoppar och sätter sopsäck utanför. Mängden extra städning ansträngning kan hjälpa till att övertyga dig om att det är bara lättare att inte röka i första hand.
 • Luftrenare maskera bara doften av cigarettrök - de inte ta bort den. suga upp lukten, men alla skadliga kemikalier kommer fortfarande vara kvardröjande, omätbara men ändå skadligt.
 • Byt ut luftfiltret på din bil om du röker i den. De kommer att innehålla rök lukten och göra det värre när du slår på värmen eller A / C.

Varningar

 • Cigarettrök innehåller cirka 4000 kemikalier, varav ett antal är kända cancerframkallande ämnen.
 • Surgeon General säger att det finns ingen säker nivå för exponering för passiv rökning. Korta exponeringar mot passiv rökning kan orsaka blodplättar blir segare, skada slemhinnan i blodkärlen, minskar coronary reserver flödeshastighet, och minska variabilitet hjärtfrekvens, därigenom öka risken för hjärtinfarkt (European Lung Association).
 • Barn som utsätts för cigarettrök kan få allvarliga bronkial och andra luftvägssjukdomar, och har en ökad exponering för carcinogener, vilket kan utlösa cancer. Unga kroppar är mycket mer sårbara för cell mutation utlöses av passiv rökning eftersom de växer. Men, det innebär inte att vuxna helt immuna mot passiv rökning heller.