Wke

Hur du tränar med din hund

Din hund kompis kan vara ett bra träningspass kompis eller ens en motiverande personlig tränare! Precis som människor kan hundar glatt vända soffpotatis och få för mycket i vikt (uppskattningsvis 45 procent av de europeiska hundar anses vara överviktiga eller feta), så även din hund i din vanliga träning rutin eller träningsprogram kan vara ett bra sätt att hjälpa din pooch hålla pigga och friska. Dessutom kan det vara mycket motiverande för dig, skapa ett schema som din hund litar på dig att vara konsekvent med övningen.

Vid upprättandet av en gemensam övning rutin, vara medveten om att, till skillnad från att träna med en mänsklig vän, kommer din hund pal inte att kunna göra det så tydligt när han fått nog eller finner tempot alltför ansträngande. Så, liksom att veta hur man ska träna med din hund, också lära sig att läsa tecknen på för mycket och följa dem. Denna artikel kommer att hjälpa dig att göra båda.

Steg

Hur du tränar med din hund. Bestäm vad motion du ska göra med din hund-pal.
Hur du tränar med din hund. Bestäm vad motion du ska göra med din hund-pal.
 1. 1
  Bestäm vad motion du ska göra med din hund-pal. Även jogging och promenader tycks vara normen, det finns många andra pass du och din bästa knopp kan göra tillsammans, och vissa av dessa kan användas för att variera träning rutin för att förhindra tristess för någon av er. I själva verket är olika mycket viktigt att se till att din hund inte överanstränga vissa muskler på bekostnad av andra. Några bra träning rutiner för människa och hund är likadana:
  • Jogging, löpning eller promenader. Denna övning kan fungera bra för er båda - observera att vissa arter är bättre lämpade att köra än andra. För att köra, hundar med en mager build, djup bröstkorg och lång nos brukar vara bäst för att köra. Också, inte köra med en hund tills hans skelett är mogen, innan dess, kan skada uppstå.
  • Simning. Speciellt om du har en hund som älskar vatten (t.ex. en irländsk vatten spaniel), simma några varv med din kompis. Håll ett öga på din hund hela simtur för att säkerställa att han inte kämpar eller har problem medan i vattnet - vissa hundar kan behöva en flytväst för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Detta är en bra övning för hundar med ledproblem. Men, kanske du inte kunna göra en hel del varv simning om du behöver hålla ett öga på din hund - ha detta i åtanke när du väljer detta som ett team exercise.If din hund inte känner sig bekväm i vattnet, don 't sätta dem i.
  • Agility utbildning. Gör en hinderbana (häckar, tunnlar, rep, etc.) för din hund. Springa, hoppa och krypa är ett bra sätt att använda olika muskler och gör att din hund att utöva en annan viktig muskel - hans eller hennes hjärna. Under tiden har du en skyldighet att hänga med!
  • Cykling. En långsam cykeltur med din hund vid din sida är ett bra sätt att hjälpa din valp förbruka några uppdämda energi. Håll ett öga på din hund under hela resan. Din hund förbrukar betydligt mer energi än du så leta efter kännetecken som han / hon pooped.Also är se till att ta pauser för din hund, som de behöver för att göra sina branscher
  • Inlines eller rullskridskor. Endast en expert rollerblader / åkare ska försöka göra det här träningspasset med hans / hennes hund. Se också till att din valp har bemästrat förmågan att hälen och är allmänt lydig så han / hon inte drar dig ur vägen.
  • Längdskidåkning. Vintersport kan vara skitkul med din hund. Istället för att ta en rask promenad, bandet på några längdskidor och har din valp vid din sida.
  • Doga. Detta är en korsning mellan yoga och hund - Självklart är det yoga med din hund! Detta kan vara en lugn och behaglig träning upplevelse för er två, leta efter en klass i ditt område. Om det inte finns en klass, kolla videor på nätet och följ instruktionerna med omsorg.
  • Dog spel. Se nedan för en mer ingående beskrivning av använda spel som motion.
 2. 2
  Lär din hund att hälen. Det enda sättet du kommer att kunna uppnå en effektiv träning med din hund är om han är i synk med dina kroppsrörelser. Undervisning din valp grundläggande kunskaper i hälen gör att du kan hålla din hund under kontroll samtidigt på eller av koppel och hjälper er båda att undvika skador.
  • Ha din leashed valp sitta eller stå bredvid din vänstra ben med er båda åt samma håll.
  • Ta en behandla påse innehållande små treats.You kommer att belöna din hund ofta, så du kommer att vilja bryta ner godsaker i små, nageln medelstora bites.
  • Säg din hunds namn, ögonkontakt och gå två steg framåt. Om din valp promenader med dig, belöna honom med en behandling. Om han inte tar i, säkerhetskopiera och upprepa detta steg tills han går med dig.
  • Upprepa två steg rörelsen flera gånger tills det blir en andra natur för din valp att följa dig.
  • Öka hälen rörelsen till fyra och sedan sex steg, belöna din valp längs vägen.
  • Om din hund blir uttråkad eller släpar efter, ta en paus. Men om han fortsätter detta beteende säga "aah-ahh" och hans namn för att få hans uppmärksamhet. Gå tillbaka till de grundläggande stegen och sedan belöna.
  • Öva hälen så ofta som möjligt - två gånger om dagen är perfekt.
 3. 3
  Se till att din hund är ordentligt socialiserade. Vet du hur din hund reagerar när man möter andra hundar? Du vill inte veta för första gången när han bestämmer sig för att alla ut bråk med en annan hund medan du är i din träning växel och långt hemifrån. Var säker på att han kommer att ignorera andra hundar eller beter sig civilrättsligt runt dem när de kommer över dem. Likaså hur känner du när du stöter på andra hundar när du är ute och tränar? Du måste känna sig säker på att du kan hantera situationer med eventuell konfrontation med andra hundar och hantera din hund på rätt sätt.
 4. 4
  Bedöm din hunds kondition och jämnar hälsa. Din hunds förmåga att delta i samma övning som du kommer att vara beroende av sin nuvarande kondition, samt vara i god hälsa. Om han inte är väldigt fit, måste du anpassa din träning för att hjälpa honom att nå bättre kondition. Och om han har hälsoproblem, tala med din veterinär om de frågor som för din hund när du tränar. I själva verket är det starkt rekommenderat att du har din hund fullt undersökas av veterinär innan man börjar någon övning regim.
  • Innan du kör med dig, bör din hund kunna gå 30 till 60 minuter utan att bli trött. En hund kan inte göra detta kräver koncentration på att förbättra sin grundkondition först.
  • En vältränad hund bör så småningom kunna köra ca 5 mil med dig, gradvis bygga upp till 10 kilometer. Utöver detta belopp, prata med din veterinär.
 5. 5
  Välj rätt tid på dagen att träna. Hundar flämta att släppa värme och inte har en effektiv svettning systemet människor har. Som sådan, begränsa tiden för utövandet av de kallare delarna av dagen, antingen tidiga morgnar eller kvällar. Det är också bättre för dig eftersom det håller dig ut av värmen och UV-strålar från solen som hetast och hindrar dig från överhettning också. För många människor, schemaläggning träning vid dessa tider passar väl runt arbete åtaganden också.
  • Alltid vara beredd att titta efter tecken på överhettning eller värmeslag i din hund. Mer information kan hittas.
 6. 6
  Låt din hund att värma upp innan du tränar. Även om vissa hund experter anser att din hund sannolikt inte kommer att behöva en varm upp, överväga din individuella hundens personlighet och kondition. Om din valp bär ett par extra pounds, har ledbesvär eller blir där uppe i år, skadar det inte att ge honom en snabb varm upp medan du sträcka. Här är några enkla warm-up metoder att prova:
  • Spela hämta ett par minuter. Låt din hund att få del av den höga pigg uppdämda svallande energi ut genom att kasta bollen eller frisbeen några gånger och låta honom att sprinta efter det. Men bara göra detta för några minuter så att du inte bära ut honom helt. Observera att en dryg halvtimme omgång frisbee i parken kan fungera som en träning för er båda i sin egen rätt.
  • Prova en långsam, maklig varm upp takten. Arbeta upp till din power walk genom att initialt börjat med en avslappnad promenad. Detta kommer också att ge dig en möjlighet att träna och stärka hälen innan du beger dig ut.
 7. 7
  Upprätta en inledande tempo. Enligt en undersökning från 2006 av Föreningen för Pet Obesity Prevention, visar den genomsnittliga hund-promenadtakt ut att vara ca 22 till 24 minuter per mil. I den här takten kommer du inte ens få din puls ovanför vila. Istället för att låta honom lukta, jaga eller undersöka varje buske eller träd, måste du låta honom veta att du menar allvar. Detta kan ta några dagar att upprätta en rutin för en upptrappad tempo, så ha tålamod.
  • Börja din promenad eller jogga genom initial ögonkontakt och öva häl. Efter en stund kommer han förknippar detta beteende med motion.
  • Börja din träning genom att gå i rask takt. Även en 19 minuters mil i början kommer att få din hund fokuserad på frågan om handen.
  • Håll koppel relativt tight men inte så hårt att hunden har inget svängrum. Du vill ha lite spänning i koppel, men du också vill att din hund att känna sig fri att hålla samma takt utan att dras eller släpas.
  • Efter promenader ungefär hälften av en mil, öka takten för att slutligen jogga eller gå en 15 minuters mil om din hund är i bra form. Tyvärr, om du är intresserad av att köra flera miles på en åtta minuters mil tempo, kanske du behöver lämna din valp hemma och istället göra nedvarvningsperioden miles tillsammans.
  • Överväg att använda "intervall walk". Detta består av omväxlande din promenad med jogging, löpning bakåt och sidan hasa för små tidssteg. Detta varierar tempot, tekniken och är både nyttig på att bygga upp din hunds godkännande av träning rutin och till att göra övningen roligare.
  • Spela dog tag i parken kan vara ett roligt sätt att få i vissa springa och jaga motion samtidigt ha lite kul. Tillåt endast en hund utan koppel där regelverket tillåter men inte hittar platser där detta kan ske, eftersom det är utmärkt träning för din hund att springa fritt.
  • Det rekommenderas att du håller på mjuka ytor när jogging eller löpning, för att skydda din hunds trampdynor.
 8. 8
  Arbeta upp till längre avstånd och en snabbare takt. Om du precis börjat att springa eller gå med din valp, ta det långsamt och gradvis öka din distans och hastighet. Märka när din hund ligger i förhållande till dig. Hundar tenderar att föredra att vara framför dig - om din hund saktar ner och går eller springer bredvid dig eller bakom dig, är det dags att sluta.
  • Börja de första veckorna bara promenader eller långsamt jogga mellan 30 till 40 minuter. Ta gott om vila och vatten raster för hunden och överväga intervallträning. Kanske jogga på en 15 minuters mil tempo i fem minuter och sedan ta intensiteten ner till en avslappnad promenad i 10 minuter i början.
  • Efter ungefär sex veckor av regelbunden motion, kan din hund pal vara redo att gå för gusto och slutföra en timmes fast cardio.
 9. 9
  Förvandla din hunds normala beteende i ett träningspass för dig. Hundar älskar att hämta, jaga, hoppa och springa runt i cirklar. Om du är kreativ nog, kan du förvandla dessa instinktiva beteenden i en workout rutin som matchar din egen. Även hur du går om detta verkligen beror på vilken typ av träning som du gör och hundens reactiveness, här är några förslag:
  • När du gör sit-ups, hålla en hund leksak. Varje gång du sätter dig upp, låtsas att kasta leksaken. Din hund ska tror att det har kastats och försöka jaga efter den. En variant på detta är att få en hel korg med leksaker att kasta, greppa en och faktiskt kasta det varje gång du sträcka upp. Du kan ta några hämtade leksaker tillbaka av din hund varannan sträcka tillbaka upp.
  • När du gör något uppåt sträck, hålla en leksak innan din hund och nå det rätt upp mot himlen, uppmuntra din hund att hoppa för det. Perfekt för din uppåtgående stretching, kul för honom.
  • Placera din vanliga träningsredskap på bakgården när vädret är bra. Se till att utrustningen är med jämna mellanrum - du omvandla detta till en övning kurs för dig och en hinderbana för din hund. Placera din hund i koppel och gå igenom alla de saker som du har satt upp, som att hoppa rep, dansar med din rockring och stretching med din stretch band. Vid varje intervall, har vänta honom för dig eller, om han blir uttråkad, försök att engagera honom på något sätt. Varje gång han springer iväg, se det som en chans att rev upp din träning som du jagar honom tillbaka. En variant på detta är att inkludera hinder agility stil som är gjorda just för din hund. På så sätt får han att göra några speciella workout aktiviteter också.
  • När du kör, kapitalisera på din hunds naturliga benägenhet att stanna och nosa på slumpmässiga intervaller som en möjlighet att förbättra din egen agility. Att kunna stoppa eller vända under en körning på ett ögonblick är en utmärkt färdighet att utvecklas för sport och allmän kondition.
  • Springa upp och ner för trappor tillsammans. Se till att din hund är kopplad.
 10. 10
  Vrid de vanliga hund spel i din faktiska träning. Denna metod är bra om du är den sportiga typen, som du både få en bra allround-träning. Spela hämta, kasta eller dribbla en boll till / med din hund, med en bogserbåt-of-war med din hund och att leka kurragömma med honom kan vara träning material utan alltför stora svårigheter involverade i att sätta upp det.
  • Prova flyball, flygande skiva och freestyle dans som andra roliga alternativ.
  • Retriever / sport raser som labradorer och spaniel är bra för "hämta pass".
  • Terriers älskar tug-of-war, som de älskar att hålla fast saker! Undvik att spela Tug-of-war tills din hund vet hur man ska släppa på kommando men, eller du riskerar alltför spännande hunden (i vilket fall han kan bli aggressiv).
  • Hundar som älskar att besättningen (t.ex. Corgis, collie och sheepdog) kommer att njuta av ett bra spel av fotboll med er.
  • Prova olika spel för att se vilket din hund reagerar på bäst. Du hittar en snart nog!
  • Även om vissa arter kanske föredrar en typ av ett spel över en annan, försök att blanda upp dem för att göra det till en mer varierad upplevelse för er båda.
 11. 11
  Know tecken på överdriven övningen. En hund som njuter själv kommer att synas glad och pigg, inte trött eller grinig. Sittande eller liggande, sjunker bakom dig eller bara stoppa goda indikatorer på att din hund har fått nog. Inte misstolka inte dessa tecken som envishet när det gäller att utöva träning. Dessutom bör alla tecken på hälta tas på allvar och kontrolleras av veterinär så snart som möjligt.
 12. 12
  Hydrate och belöning efter träningen. Hydrate med färskt kallt vatten för dig och din hund. Överväg att erbjuda honom en speciell hälsosam behandla - en som inte kommer att packa på extra pounds men kommer att smaka som en stor belöning efter ett bra träningspass.
  • Frysta bananer eller blåbär. Om din hund har varit ute på en varm dag, belöna honom med en bit fryst banan eller blåbär. Båda har gott om vitaminer och smakar underbart, speciellt när frysta.
  • Se till att din hund har tillräckligt att dricka. Låt honom att dricka så mycket som han vill efter ett träningspass. Din hund kommer att låta dig veta när han känner rehydreras. Lägg några isbitar i din hunds vatten för att hålla det extra coolt eller bara ge honom lite is som godis.
  • Tillåt vilotid. Led din hund till sin favorit plats att vila för en post-workout tupplur. I själva verket, överväga att ta en själv som reparativ sömn är en av de bästa sätten att hålla pounds borta.

Tips

 • Yngre hundar kommer tenderar att vara en mer aktiv övning följeslagare än äldre. Ha detta i åtanke när du sätter ihop övningar.
 • Ta en hopfällbar skål och flaska vatten tillsammans för din hund så att du kan ge honom vatten oavsett var du går. Vet var dricka fontäner och andra säkra vattenkällor.
 • Se till att din hund är lämplig taggade / flisas, har haft alla sina vaccinationer och bär identifikation.
 • Efter att ha tillbringat tid ute på gatorna, i parker, på stranden, etc., kontrollera din hunds tassar för repor, törnar eller andra föremål inklämda i tassen området.
 • Överväg att använda en mild ledare eller en sele för mer kontroll, särskilt om din hund är överdrivet nyfiken eller har inte till fullo behärskar hälen kommandot.
 • Agility träning för din hund kan ge ett fantastiskt teamwork träning för er båda att det är både roligt och nyttigt.
 • Innan du låter din hund utan koppel, vet dina regler stadordinance på koppel lagar och fundera över vad som skulle hända på en upptagen väg, om din hund skulle stöta på andra människor eller andra djur.
 • Få barnen att delta i träningen med din familj hund också. Det är bra för deras hälsa att delta i regelbunden motion och stimulans för att leka med hunden samtidigt kommer att göra det mycket roligare för alla inblandade.
 • Vi rekommenderar att du läser några bra böcker om agility. Dessa kommer att hjälpa dig att planera rätt kurs för din hund. Om du verkligen menar allvar med det, kan det drivas som en sport.

Varningar

 • Är din hund överviktig eller feta? Kontrollera även detta innan uppskjutning i en övning plan eftersom du kan behöva anpassa mängden motion som passar hundens behov viktminskning. För att veta om din hund är överviktig, se här för mer information.
 • Vissa raser är inte gjorda för att göra en hel del övning för att de har svårt att andas lätt, såsom mops-faced hundar eller bostonterrier (brakycefala eller kort inför hundar). Andra kan ha benen för korta för långa promenader eller träning men kan göra kortare skurar. Hundar som taxar och Basset Hounds med en predisposition för ryggproblem kan förvärra dessa problem med för mycket träning, speciellt löpning.
 • Det rekommenderas starkt att du har din veterinär kolla din hund innan delade träningsprogram.
 • Om din hund flåsade tungt, hosta, väsande andning, skumbildning i munnen, visar tecken på slöhet eller dra tillbaka i kopplet, bromsa och / eller sluta. Se till att du låter din hund tid att gå och återfukta innan löpning eller promenader igen.
 • Ta utomhustemperaturer hänsyn - om du känner dig överhettad under träningen, överväga hur din hund måste känna - hundar tenderar att överhettas väldigt snabbt. Undvik ansträngande träning under varma dagar. Dessutom, stanna och gå in för att undvika värmeslag när din hund visar tecken på överhettning. Akta varm asfalt - det kan orsaka paw pad bränna och överhettas din hund snabbt.
 • Om din hund börjar halta eller yelps under träningen, besök din veterinär omedelbart. Halkade knä eller höft lederna är vanligt att vissa raser och behöver läkarvård omedelbart.
 • Det är fullt möjligt att spela hund spel och vara lata dig själv - undvika frestelsen och verkligen engagera sig genom att springa omkring och ändra dina positioner under hela träningspasset.