Wke

Hur får man ett lite nyttigare samtidigt vistas lika lata

De flesta av oss skulle vilja stanna så frisk som möjligt. Och en hel del av oss skulle nog vilja göra det utan att behöva göra mycket om det alls! Är det möjligt att få ett lite nyttigare samtidigt vistas lika lata som ni alltid har varit när det gäller hälsa?

Med de enkla knep som beskrivs i den här artikeln, kan det bara vara möjligt för dig att stanna så frisk som möjligt utan att behöva oroa sig alltför mycket om din vanliga lata vanor. Ibland minsta motståndets väg är den bästa vägen!

Steg

Hur får man ett lite nyttigare samtidigt vistas lika lata. Gör dina oundvikliga ärenden och sysslor tidigt.
Hur får man ett lite nyttigare samtidigt vistas lika lata. Gör dina oundvikliga ärenden och sysslor tidigt.
 1. 1
  Hit snooze-knappen. Att få tillräckligt med sömn ökar din, minskar risken för högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Gott om sömn hjälper också till att hålla nere din vikt, och tillräcklig sömn förbättrar ditt dagliga humör, vilket gör att du tar hand om din mentala hälsa också.
  • Var noga med att få en anständig mängd sömn varje natt, åtminstone mellan 6-8 timmar värt. Om du upplever sömnproblem, läs Hur man sover bättre för mer information.
 2. 2
  Gör dina oundvikliga ärenden och sysslor tidigt. Öka din ämnesomsättning tidigt på dagen innebär att det kommer att förbli hög även när du är i vila.
  • Eftersom motion faktiskt ökar din energi nivåer, kan du vara mer benägna att hålla sig i rörelse. Du kanske frestas att rensa upp ditt stökiga rum.
  • Gör knäböj eller utfall när du borstar tänderna. Två gånger om dagen borstning är en bra ursäkt för att utöva. Använd protokollet att smälta bort åska lår genom knäböj och utfall, medan tänderna blir renare av ögonblicket.
 3. 3
  Gå baklänges. Det kan se dumt, men om du går baklänges för en del av din dag, kommer du att bränna upp till 190 procent mer kalorier än att gå framåt på samma avstånd. Detta beror på att det är mycket svårare än att gå framåt och kräver mer koncentration.
 4. 4
  Undvik att vara en människa vakuum vid måltiderna. Glöm vad du fick höra om efterbehandling allt på din tallrik, vara sparsmakad och äter gott istället. Lämna fet, ineffektiva kalori-lastat livsmedel och fokusera på att äta hälsosamt grejer med topp näring för varje kalori istället.
  • Inte svälta dig själv. Munch ett äpple, äta en sallad, eller ha en skål med lågt kaloriinnehåll soppa före huvudrätten. Detta kommer att bidra till att du känner dig bättre, så att du kommer att äta mindre övergripande kalorier.
  • Snack hela dagen. Med snacks varvtal din ämnesomsättning och gör dig mindre benägna att äta för mycket när du sitter ner till en hel måltid.
  • Ät lite av varje livsmedel från varje matgrupp och en hel del från frukt och grönsaker grupp.
 5. 5
  Umgås med vänner. Göra sociala kontakter bidrar till att upprätthålla hjärnans nivåer. Detta förbättrar ditt humör och kan eventuellt även avvärja depression. Och vem annars men vänner kommer att tvinga dig att besöka läkare då och då!
  • Om du inte har några vänner, göra några vänner på nätet. På så sätt behöver du inte lämna ditt hus och utsätter huden för solens skadliga strålar.
  • Om du gör huvudet utomhus med vänner, ha i åtanke att den senaste forskningen på att behöva mer D-vitamin inte motiverar står i solen mitt på dagen att bränna dig, hålla med.
 6. 6
  Få tillbaka i soffan. Slå på en komedi istället för drama - du bränner upp till 20 procent mer kalorier medan du tittar på TV! Ingen ambition behövs!

Tips

 • Kryddstark mat kan hjälpa dig gå ner i vikt genom att höja din ämnesomsättning. Lägga till en matsked hackad chilipeppar till din måltid kommer tillfälligt öka din ämnesomsättning med så mycket som 23 procent.
 • Ät mindre portioner, köpa mindre tallrikar om du behöver. En mindre platta kommer att hjälpa dig att äta mindre och äta mindre portioner kommer att hjälpa dig att inte få "Jag åt för mycket känsla".
 • Om det bara finns lite mat kvar efter att ha ätit en förberedd måltid, lägga den i en behållare eller kasta ut, inte känna att du måste äta det. En mindre resa för en annan platta läggs upp i de kalorier du inte tar i.
 • Det tar 20 minuter att "känna full" så ta din tid att äta. Om du halsduken ner 2 plattor i 10 minuter kan du må illa, ta din tid och äta långsamt. Detta kommer att hjälpa dig att känna full när du är klar.

Varningar

 • Rådgör alltid med din läkare för medicinsk rådgivning och information. Det finns bara så mycket en generaliserad artikeln kan åstadkomma!

Saker du behöver

 • Hälsosam mat
 • Minor träningsplan
 • Ganska bra säng