Wke

Hur frigöra endorfiner

Endorfiner är ett naturligt hormon i kroppen som frigörs när du gör vissa aktiviteter. I sin tur, endorfiner naturligt bekämpa stress.

Steg

Hur frigöra endorfiner. Smile.
Hur frigöra endorfiner. Smile.
 1. 1
  Smile. Leende frigör endorfiner som gör att du mår bra.
 2. 2
  Motion. Du kommer att finna att när du är klar med kraftig motion, du mår bra överallt. Ditt hjärta kommer även känna starkare några timmar efter att du är klar.
 3. 3
  Ät mörk choklad. Bara en bit en dag kommer att göra dig lyckligare, men gillar rött vin, det är bara bra med måtta.
 4. 4
  Var glad. Ja, är det konstigt att bara ha positiva tankar fysiskt kan ändra din kropp, men det kan! Vara optimistisk och inspirerad.
 5. 5
  Ät något kryddig. Du får bråttom när du äter en chilipeppar är att det är så varmt. Detta kan göras med andra kryddstark mat också.
 6. 6
  Skratta. Detta måste vara sant, inte påtvingad skratt. Ju djupare du skrattar, desto bättre. Titta på en slapstick komedi, säger roliga skämt med vänner, gå upp till främlingar på gatan och gör roliga ljud, plocka upp och läsa igenom komikerna avsnitt i en tidning - något som får dig att skratta.
 7. 7
  Dum! Göra narr av dina matvanor! Använd skor på dina händer! Borsta håret med en gaffel! (Bara vara noga med att inte dra någon hår.) Låtsas att du bara har en arm (inget brott att de som bara har en -! Låtsas att du inte har några armar) och dina vänner kommer att gilla dig mer än när du var mindre dumt ( Men försök inte alltför hårt.) alltid vara sann mot sig själv, den naturliga goofster du är!
 8. 8
  Använd din. Vi är så privilegierade att ha de känsel, lukt, hörsel och syn. Använd dem. Gå barfota utanför. Sätt upp en fågelbordet i din trädgård och titta på fåglar äter frukost varje morgon. Lyssna till de fjärran ljud av tåg och flygplan. Andas in doften av en favorit blomma. Vara medvetna om och uppskattar din omgivning.
 9. 9
  Inkludera mer musik i ditt liv! Om du någonsin haft en dålig dag, du vet att du bara vill och njuta av musik på ett tag. Du fokuserar på ljudet av musik, det är allt du kan fokusera på, som avvecklar ner dig. Du kanske inser att när någon lyssnar på musik på bussen, de är bara titta ut genom fönstret, helt avslappnad. Så bara lyssna på några av dina favoritlåtar för en stund, och slappna av!
 10. 10
  Umgås. När du helt enkelt interagera med andra människor, kommer endorfiner att släppas av kroppen. Detta är anledningen till sunda sociala interaktioner är avgörande för en persons hälsa och välbefinnande.

Tips

 • Gör en handling av, istället för att slösa tid på att vara ledsen, att göra något som kan göra din familj stolt. Du kommer att göra själv, tillsammans med alla andra, må bra för en stund.
 • Det finns ingen gräns för hur lycklig man kan vara. Du skulle bli förvånad. Bara hålla leende.
 • Försök att gå ut till ett rikt restaurang och behandla dig själv med.

Varningar

 • Undvik att gå överbord och overexerting själv - inte tränar för hårt, inte överbelasta dig med kryddstark mat, och inte försöka vara alltför fysiskt spontan.