Wke

Hur identifierar insektsbett

Insektsbett kliar, bränner, svullnar eller göra någon kombination av dessa tre saker. Medan många insektsbett slutar irritera huden efter några minuter, några kvar mycket längre. Andra insektsbett kan orsaka allergiska reaktioner, och vissa kan orsaka onormala reaktioner. Av dessa skäl folk borde veta hur man identifierar insektsbett.

Steg

Hur identifierar insektsbett. Undersök bett eller stick webbplats.
Hur identifierar insektsbett. Undersök bett eller stick webbplats.
 1. 1
  Titta på insekten. Om insekten som gjorde den bitande (eller stickande) är fortfarande runt, ta del av hur det ser ut.
  • Ta del av några ovanliga egenskaper. Till exempel, har insekten vingar? Inte flyga den? Vilken färg är dess kropp? Vilken form är vingar - ovaler, droppformade eller något annat?
 2. 2
  Undersök bett eller stick webbplats. Kontrollera om sticksår, svullnad, utslag eller andra avslöjande märken.
  • Vissa egenskaper hos vissa bett och stick, som pustler eller nekrotisk vävnad (vävnad runt bettet som dör bort, vilket är vanligt med många spider bites) kommer inte att ske direkt. Därför är det viktigt att notera hur platsen ser ut direkt efter insekten (eller spindeldjur) bett eller stick, samt hur det ser ut i de timmarna och dagarna efter bett eller stick.
 3. 3
  Var uppmärksam på andra symptom. Inte alla symptom på insektsbett förekommer på platsen för bettet.
  • Letargi, huvudvärk, rastlöshet och hög feber kan allt bli följden av vissa insektsbett. Anteckna något ovanligt.
 4. 4
  Konsultera en lokal kooperativ förlängning tjänsten att identifiera insekt eller spindel. Lokala förlängning kontor vet vilken typ av insekter och spindeldjur finns i lokalsamhället och kan erbjuda vägledning om identifiering av ett insektsbett.
  • Titta i gula sidorna eller söka på Google efter "(ditt län) förlängning kontor."
 5. 5
  Kontrollera med välrenommerade webbplatser för att identifiera den insektsstick eller bett. Mayo Clinic och andra vårdinrättningar har hjälp på nätet för att identifiera insekter och spindel bett och stick.
 6. 6
  Färdigt.

Tips

 • Om en ovanlig insekt eller spindel biter eller sticker dig, använder en digital kamera för att ta sin bild. Alternativt, försök att fånga den eller hämta den döda kroppen. Om en allvarlig reaktion utvecklas, kommer en läkare att kunna lättare identifiera insektsbett eller spindel bita om han har den insekt eller spindel att titta på.
 • Mest insektsbett och stick irriterar huden tillfälligt men generellt effekterna kommer att avklinga. Om inte någon har en allergi mot vissa typer av insektsbett och stick, kommer bara de mest giftiga spindlar och insekter orsaka en märkbar reaktion.
 • En Google-sökning för att identifiera ett insektsbett får inte tillbaka några resultat på spider bites. Spindlar är spindeldjur, inte insekter. Någon misstänka en spindel bett, allmänt betecknad med två små fang märken, bör söka efter "Spider" och "insekt" biter.
 • Webbplatser som erbjuder bilder av insektsbett och stick, medan ovärderligt för att hjälpa människor identifierar insektsbett, visar ofta exempel på allvarliga bett och stick. Förutsätt inte värst när identifierar ett insektsbett.

Varningar

 • Gå till akuten omedelbart om du upplever andfåddhet, svullnad runt halsen eller svårigheter att svälja. Detta kan tyda på en anafylaktisk reaktion.