Wke

Hur kan man undvika myggbett

Ingen bryr sig om myggor, kanske för att de verkar tjäna någon användbar funktion för människor. För de flesta mygga arter, drar kvinnliga mat för hennes utveckling ägg genom att sätta sina snabel i köttet hos ett däggdjur eller reptiler och dra blod. Tyvärr mygga bite tar också längs obehag, smärta, och ibland sjukdom, eller ens en allergisk reaktion i ett växande antal fall. Sjukdomar sprids av myggor är många i vissa områden och omfattar miljontals dödsfall i malaria varje år, liksom de senaste utbrotten av West Nile-virus. Inte alla myggaart överföra sjukdomen till människor, men eftersom de är så små att det är svårt att enkelt se vilka arter som finns i din närhet. Bite förebyggande är det bästa botemedlet, så med andra ord, avskräcka myggan innan den biter dig.

Steg

Hur kan man undvika myggbett. Döda mygga genom att ta tag den ur luften.
Hur kan man undvika myggbett. Döda mygga genom att ta tag den ur luften.

För att förhindra att enskilda myggbett

 1. 1
  Döda mygga genom att ta tag den ur luften. Såvida du tränar detta en hel del, kommer du att finna det svårt att åstadkomma och luften i din rörliga handen ger mygga massor av varning, och kan även blåsa ur ditt grepp.
 2. 2
  Döda mygga med en mygga swatter. Den swatter, oftast gjort av en tjockare metall eller plast, är monterad på änden av en fjädrande tråd, dramatiskt öka dina chanser att träffa en stationär mygga genom att öka tempot i SWAT. Du kan också använda din hand i en liknande vändning rörelse.
 3. 3
  Döda flygande mygga med en dubbel-handed klappa. Med hjälp av två händer är mer effektivt än ett, eftersom luften som kommer från varje hand kommer att blåsa mygga i motståndarlagets handflatan.
 4. 4
  Om mygga landar på din arm, åtdragning armens muskler kan orsaka mygga fastna. På denna punkt kan du bara slå på mygga, eller knyter dina muskler ännu mer. Detta orsakar ibland mygga för att fylla upp med för mycket blod och explodera.
 5. 5
  Om alla dessa tekniker inte fungerar, kanske du vill ge den en annan försök genom att fånga myggor med en genomskinlig kopp. Sakta placera en kopp (helst ett hårt material) över mygga och skjut några papper under denna cup. Detta ger dig kontroll över mygga och kan ge dig en mer pacifistisk strategi, istället för att bara döda myggan.

För att undvika många myggbett

 1. 1
  Bär myggmedel. Använder insektsmedel på otäckta hudytor när utomhus, särskilt under dagen. Vid användning av solskyddsmedel, tillämpa det innan insektsmedel.
  • Avskräckande innehållande 30% till 50% DEET (N, N-dietyl-m-toluamid) rekommenderas för vuxna och barn över 2 månaders ålder och effektiva i flera timmar. Avskräckande med lägre mängder DEET erbjuda kortare sikt skydda och måste tillämpas oftare.
  • Avskräckande innehåller upp till 15% picaridin, som måste tillämpas ofta, finns i USA. Avskräckande med högre koncentrationer av picaridin kan finnas tillgänglig i vissa regioner utanför USA.
  • Skydda spädbarn yngre än 2 månader med hjälp av en transportör draperad med myggnät med en elastisk kant för en tight passform.
  • Experimentera med icke kemiska lösningar såsom Citronella (naturlig växtolja). Som med alla produkter, beror deras effektivitet på situationen, din egen hud kemi, och den exakta typ av mygga du sysslar med. Även tea tree olja och tar vitamin B-tillskott hjälper verkligen.
 2. 2
  Bär löst, långärmade skjortor och långbyxor när de vistas utomhus.
  • Kläder kan också sprutas med myggmedel innehållande permetrin eller annan EPA-registrerade myggmedel för bättre skydd. (Kom ihåg: använd inte permetrin på huden.)
 3. 3
  Undvik områden utsatta för mygga angrepp. Myggor lockas ofta till vatten, särskilt stillastående vatten.
 4. 4
  Slösa inte pengar på en elektrisk hängande bug "Zapper." Dessa har visat att döda många buggar väldigt effektivt men i allmänhet de dödade buggar är de icke-skadliga. Plus, tenderar det buller som de genererar att vara vidrig. Myggor kan mer effektivt dödas av en av de dedikerade maskiner som använder värme och koldioxid för att locka myggor och sedan snärja eller döda dem med nät, containrar eller kemikalier.
 5. 5
  Sov med ett myggnät över din säng, men kontrollera för hål regelbundet.
 6. 6
  Se till att du inte vidrör nätet någonstans medan du sover.
 7. 7
  Undvika att bära tungt, mörka kläder i varmt väder. Myggor dras till varma kroppar, så vistas coolt är ett effektivt sätt att undvika bett.

Tips

 • I Thailand leta efter en citronella växter och bryta en av en kvist. Lukten kan avskräcka dem.
 • Mosquito husockupanter kan komma i många former och storlekar. Varje föremål som gör din arm längre, och därmed din sving snabbare, kommer att räcka även rullas upp tidningar.
 • Om du föredrar bästa sättet är den mygga squatter, överväga att köpa en mer kraftfull version. Den elektriska zapper är formad som en tennisracket med en elektrisk ström, som passerar genom huvuddelen. Detta kommer att hjälpa till att se ditt mål mygga är död, även om man inte riktigt slå den. Få ett laddningsbart en om du planerar att använda den en hel del.

Varningar

 • Myggor tenderar att vara mest aktiva i gryning och skymning - vara extra försiktig under dessa perioder.
 • Om du ska till djungeln områden, forskning malaria förebyggande.
 • Kom alltid ihåg DEET är ett giftigt ämne. Använd sparsamt.
 • Ultraljud mygga enheter avvärja myggor genom att sända ut ett högfrekvent ljud som är tänkt att simulera ljudet av trollslända, mygga naturliga rovdjur. Det finns dock inga vetenskapliga bevis som stöder dessa påståenden.