Wke

Hur man överlever ett möte med en struts

Alla som sett Hitchcocks klassiker Fåglarna kan känna sig lite illa till mods runt spetsiga näbbar och knivskarpa talons. En struts attack, dock, är rakt ut i Jurassic park Gillar att filmens velociraptors, strutsar är snabb -. De kan köras på upp till 45 mph - och de har en vass spik på varje av deras fötter som är kapabel att skära en personen öppna med en spark. Till skillnad Velociraptors, dock kan en struts nå mer än nio meter hög och 350 pounds.

Det bästa försvaret? Stanna minst 50-100 meter från strutsar. Om emellertid, du hamnar ansikte mot ansikte med en av dessa fåglar, följ dessa tips.

Steg

Hur man överlever ett möte med en struts. Det bästa försvaret?
Hur man överlever ett möte med en struts. Det bästa försvaret?
 1. 1
  När eller nära strutsar, bör du alltid vara medveten om din omgivning och den närmaste platsen du kan köra på säkerhet. Kom ihåg, kommer du inte att kunna en struts, oavsett avstånd, men om du har ett bra försprång du ska kunna få någonstans säkert om det är tillräckligt nära. Chef för en byggnad, en bil, eller en stor eller träd som du kan skala (strutsar kan inte flyga). I naturen, gå in i en tagg buske om du måste, du kommer att repas upp ganska bra, men en struts kommer inte förfölja dig i törnen.
 2. 2
  Sätt något mellan dig och struts. Om du inte kan göra det i säkerhet, ta en lång stång och håll den framför dig. Eftersom du inte vill ha för att hitta något liknande medan du blir attackerad, är det bäst att bära en anordning med dig när det finns en chans att en struts möte. En stark gren med en kluven ände eller en kratta är bra alternativ, eftersom du kan hålla skurk eller den bredare änden mot struts hals eller bröst. En kvast eller fånga krok kan vara tillgängliga när du arbetar med fångenskap strutsar. En förgrening från ett tagg träd, såsom en akacia, är speciellt effektiv med att avvärja en struts. Kom dock ihåg, att oavsett pol, verktyg, eller gren du väljer måste vara stark och tillräckligt lång för att hålla fågelns ben når dig.
  • Håll struts i schack fungerar bra i situationer där Strutsen är i fångenskap och handlers (det är bäst att ha minst fyra när man försöker hantera en stor struts) kan komma på struts från sidan eller, företrädesvis, bak och dämpa det genom att placera en huva över sin hals och / eller böja sin nacke ner till marken så att den inte kan sparka.
  • Om ditt liv är i fara, och du har en tjock pinne, ett hårt slag mot struts hals brukar krossa nacken och döda djuret. En välplacerad skott i mitten av huvuddelen ("center mass") från en stor kaliber pistol (.44 eller.45 ​​kaliber) stoppar strutsen. En machete slag mot nacken kommer också döda fågeln. Naturligtvis bör avliva djuret vara en sista utväg.
 3. 3
  Spela död. I en 1918 artikel i The Atlantic Magazine, skrev förre Theodore Roosevelt, "Om, när överfallen av strutsen, står man upprätt, är han i stor fara. Men genom att helt enkelt ligga ner, flyr han all fara." Upplevelsen av struts jordbrukare, naturforskare, och äventyrare har till stor del bekräftat Roosevelts observation. Eftersom strutsar sparka framåt och nedåt, är risken för skador mycket lägre om du ligger med ansiktet mot marken och täcka huvudet och halsen med armarna. Din rygg kommer fortfarande att exponeras, men det är mycket säkrare än om din front var öppna för angrepp. Dessutom är strutsen inte kan sparka mycket effektivt på ett föremål på marken, och så småningom kommer det att tappa intresset om du spelar död. Fågeln kommer fortfarande sannolikt stå på dig - det har beskrivits som att dansa med någon som har gått igenom erfarenheten - och det kan till och med sitta på dig ett tag, men det kommer sannolikt inte slita du öppnar om du gör detta motsvarande sticka huvudet i sanden.

Tips

 • Strutsar egentligen inte sticka huvudet i sanden, som tänks ofta. De lägger ibland sina huvuden till marken om de känner fara i fjärran, och när de gör det deras kroppar kan se ut som högar av jord. De gör det så bra, faktiskt, att det ibland är möjligt för dig att komma mycket nära en struts innan du ser det.
 • Strutsar är oftast mycket skygg och kommer om de får chansen. Om du inte försöker att behärska en struts, då har du oftast inga problem. Manlig redo för avel, men tenderar att vara mycket territoriella och kan bli aggressiva. Du kan upptäcka dessa genom den röda färg på framsidan av benen. Förhoppningsvis, men du kommer inte få tillräckligt nära för att se detta utan kikare.
 • I naturen är det ganska lätt att hålla sig borta från en struts väg om du hålla avstånd. På struts gårdar, men skador och dödsfall är vanligare - i själva verket den sena landet sångaren Johnny Cash fick allvarliga skador från en struts angrepp på sin gård. Aldrig försöka hantera en struts utan ordentlig utbildning och backup.
 • Strutsar har hemska färdigheter marken striderna. Om du kan lyckas få bakom en, cinch din arm runt sin hals ordentligt och använda din drivkraft att falla åt sidan. Även på marken och hålla tag i halsen, se till att hugga halsen tills fågeln förlorar medvetandet.
 • Strutsar älskar konstgjorda objekt, speciellt blanka sådana, så innan du går ut på safari eller på en strutsfarm lämna alla dina, bakom och visar inte blanka eller dinglande objekt när nära strutsar. Även den mest milda lugn av strutsar övar undersökande hackning, och picka på ett örhänge eller dina glasögon - eller dina ögon, till exempel, skulle kunna leda till allvarliga personskador.
 • Strutsar kan bara sparka framåt, och sällan, åt sidan, så om du är bakom eller vid sidan av en struts du är ganska säker. Strutsar kan manövrera ganska skickligt, dock så är du bara säker tillfälligt.
 • Yrkesmässigt hanterar och struts jordbrukare håller ibland en styrelse tjock plywood med arm hål framför dem för att skydda sig från struts naglar. Strutsen sparkar, dock kan som utövar mer än 500 pounds av trycket per kvadrattum, kan fortfarande orsaka allvarliga skador även om spiken inte tränger igenom brädet.

Varningar

 • På grund av strutsar "skittishness, och på grund av deras förmåga att orsaka skada, har dessa djur inte särskilt väl studerat. Som med alla vilda, potentiellt farliga djur, kan strutsar vara oförutsägbar, och medan dessa tekniker har räddat liv i det förflutna, de är ingen garanti mot skador eller dödsfall.
 • Strutsar på gårdarna är inte tama. Behandla dem med respekt och försiktighet som vilda djur förtjänar.

Saker du behöver

 • Stick eller andra stora spetsiga föremål för att hålla struts i schack