Wke

Hur kan man förhindra eller överleva en apa attack

Vare sig i de avlägsna skogarna i Bali eller på bakgården av vissa exotiska djur återförsäljare, kan du stöta på en apa. För att undvika kroppsskada till dig själv eller till apan, läs vidare för tips om hur du skyddar dig från alla "oönskade" kontakt. Kom ihåg, apor har en unik muskelstrukturen, och kan besitta upp till fyra gånger starkare än den genomsnittliga mannen på grund av mängden av mjölksyra i blodet.

Steg

Hur kan man förhindra eller överleva en apa attack. Lär dig att oavsett situationen är, aldrig häckla en apa.
Hur kan man förhindra eller överleva en apa attack. Lär dig att oavsett situationen är, aldrig häckla en apa.
 1. 1
  Lär dig att oavsett situationen är, aldrig häckla en apa. De har känslor och blir irriterade, och de är väldigt instinktiv. Så om du ilska eller irritera en apa det kommer att bita, repa eller tillfogar annan kroppsskada på dig.
 2. 2
  Vidta åtgärder, beroende på situationen. Titta runt och tror på dig själv, "Är apan i en säker inhägnad?" Om inte, "Finns det en plats där jag kan säkra mig om apan skulle anfalla?" Undvik verksamheter där apor är på koppel eller knutna till träden.
 3. 3
  Inse att även om apan är i en bur eller låda, måste du hålla ett avstånd från buren. Sätt inte dina händer på buren, heller. Bara titta på avstånd.
 4. 4
  Om du är i en situation där apan är inte i en bur, du spelar en helt annan match. Återigen tänker, "Är apan lös?" "På en kedja eller rep?" "Inom högintressant avstånd?" Om situationen verkar trygg, fortsätt till nästa steg.
 5. 5
  Steg tillbaka och titta på dig själv. Har ni mat, glänsande smycken, glasögon, barn eller leksaker med dig? Om så är fallet, bör du ta bort dessa objekt eller dig själv från situationen. Apor lockas saker som lyser, luktar gott och göra buller, så var medveten om vad du kan dinglande framför sina ansikten.
 6. 6
  Håll dig lugn i den olyckliga och osannolika händelse att du attackeras. Om apan debiterar dig, inte slåss tillbaka. Apan kan springa, hoppa och klättra bättre än dig. Hitta något att komma in mellan dig och apan - en soptunna lock, en bil eller en ståldörr, något du har som fungerar.
 7. 7
  Skydda dig genom att barrikadera sig någonstans - ett badrum eller byggnad av något slag, din bil. Allt trygg och säker bör vara fina. Om du inte har riktigt arg eller irriterad apan, bör det tappar intresset inom några minuter och gå iväg.
 8. 8
  Meddela ägaren först och sedan djur kontroll, men endast om det är absolut nödvändigt.
 9. 9
  Aldrig få inom apans räckhåll.
 10. 10
  Många apor allemansrätten vilda men är ofta i kontakt med människor. Apor som dessa ofta hånade av barn som kastar stenar och andra föremål på dem. En bra taktik för att skrämma bort en apa är att låtsas att kasta något på dem eller för att bära ett par små stenar för att kasta på marken nära monkey fötter. Aldrig kasta sten direkt vid apan såvida du inte är i allvarlig fara.

Tips

 • Var den större primat. Skrik inte, skrika eller sjunga till apan. Att vara aggressiv kommer bara få dig attackerad. Du är människa, du har den frontala cortex, kan du skilja mellan rätt och fel. Så agerar inte som en idiot.
 • Underskatta inte en apa styrka. De är starkare än du tror. Vetenskapen har visat att vissa primater kan vara upp till fyra gånger starkare än den genomsnittlige mannen.
 • Använd sunt förnuft och vara säkra!
 • Var försiktig med piercingar. Nog sagt.
 • Apor in ofta hemmen genom köket på jakt efter mat. Håll ditt kylskåp låst. Och hålla maten under lås och nyckel.
 • Långt hår är farlig. Bind tillbaka den eller sätta upp det när runt apor.
 • Aldrig reta eller provocera en apa / primat, kan de läsa det som aggressivt beteende och agera på det
 • Visa aldrig dina tänder. Till en apa, innebär en stor toothy flin en utmaning. Han kommer definitivt att attackera dig.
 • Undvik ögonkontakt eftersom detta är ett hot också. Försök att fokusera på sina händer eller något annat än ansiktet.
 • Håll avstånd Det tar lång tid för en apa att lita på dig tillräckligt för att låta dig komma nära -. Flera veckor till månader. Såvida du inte är i en kontrollerad situation, gå inte nära den apan.
 • Alltid hålla avstånd, de är vilda djur och måste respekteras. Om du visar respekt de kommer också
 • Vi möter apa attacker väldigt ofta i vårt höghus. Några grannar håller gummi ormar i köket. Andra, när de hittar apor i köket, låsa sin dörr och spela hög trumpet utanför.

Varningar

 • Inse vad calling djurkontroll gör. Den säger, "Vi flippar ut, det är ett farligt djur här." I vissa stater om du rapporterar en lös apa, eller en bit, kommer djurkontroll komma och skjuta apan. Bara för att du arbetar med ett djur som inte kan försvara sig själv betyder inte fria tyglar-om du ringer djurkontroll du bättre vara allvarliga. Så tänka på konsekvenserna.
 • Vissa apor, då i grupper, försvara och anfalla varandra.
 • Apor har varit kända för att slunga sin avföring. Försök att bära skyddsglasögon och lämpliga kläder när i närheten.
 • Apor är vilda djur, de är oförutsägbara.

Saker du behöver

 • En trygg miljö.
 • Någonstans att fly och säkra dig
 • Utrymningsväg i scenariot med en attack.