Wke

Hur man identifierar ett rådjur bock

Fästingar är parasiter som kräver blod måltider till övergången genom sina olika utvecklingsstadier. Kryssa larver foder och utvecklas till nymfer, eller juvenila fästingar, och därefter mogna till vuxna fästingar efter en annan blodmjöl. Den rådjur fästingen är en typ av fästing som kan överföra Lyme sjukdom och andra sjukdomar till dess värdar. Deer fästingar är också känd som svarta ben fästingar och deras föredragna bytesdjur är vit tailed hjortar eller smågnagare. De bor oftast i skogbevuxna eller brushy områden, eller kanten området mellan skog och fält. Om en fästing biter dig eller fäster på dina kläder, är det viktigt att kunna identifiera om det är ett rådjur bock så att du kan få snabb medicinsk hjälp om det behövs.

Steg

Hur man identifierar ett rådjur bock. Antingen sätta bock i en flaska, eller placera den på en bit vitt papper och använd en bit genomskinlig tejp för att täcka det.
Hur man identifierar ett rådjur bock. Antingen sätta bock i en flaska, eller placera den på en bit vitt papper och använd en bit genomskinlig tejp för att täcka det.
 1. 1
  Ta bort fästingen från bettet platsen noggrant. Se till att huvudet lossnar tillsammans med kroppen och var snäll använd kvistar snarare än fingrarna. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka borrelia.
 2. 2
  Antingen sätta bock i en flaska, eller placera den på en bit vitt papper och använd en bit genomskinlig tejp för att täcka det.
 3. 3
  Använda ett förstoringsglas för att titta på kroppen. Eftersom fästingar är spindeldjur, bör de har åtta ben. De bör också ha en tillplattad, tår-formad kropp. De borde inte ha ögonen på sina huvuden. Om den har ögon ovanför den andra uppsättningen av ben, är det högst sannolikt en hund fästing, inte en hjort fästing.
 4. 4
  Leta efter hårda rygg sköldar. Den dorsala sköld är den hårda sektionen under huvudet. Om det har dessa egenskaper, är det troligen ett rådjur bock, hund fästing, eller Lone Star fästing som är alla hårda arbetsföra fästingar. Det bör finnas en distinkt mun del Ovanför skärmen.
 5. 5
  Titta provet flytta runt i flaskan. Om det är en fästing, kommer den att krypa, men kommer inte att kunna flyga eller hoppa.
 6. 6
  Håll måttbandet eller fastnar bakom fästingen för att fastställa fästingens storlek. Fästingar är mycket små, så du kommer att vilja använda ett måttband eller stick som visar millimeter.
  • Notera den ungefärliga mätningen. Deer fästingar är mindre än sina motsvarigheter, hunden och Lone Star fästingar. Deer tick nymfer är vanligtvis storleken på en vallmofrö, 1 till 2 mm (0,039 till 0,078 inches) i diameter, medan vuxna intervallet 2-3,5 mm (0,078 till 0,137 inches) och är ungefär storleken på en sesamfrö. Vuxen hund fästingar kan vara upp till 5 mm (0,197 inches) lång.
 7. 7
  Undersök sköld och kropp för markeringar. Vuxna manliga hjortfästingar kommer att vara en mörkbrun färg. Honorna har en solid svart rygg sköld och en rödbrun färgad buk. Dog fästingar har fläckiga bruna och vita markeringar på sina sköldar, och Lone Star fästingen har en distinkt vit stjärna-liknande märkning på sin sköld. Du kommer att kunna se de utmärkande markeringarna på skölden även om en bock engorged, När visiret storlek är densamma.
 8. 8
  Visa fästingens mundelar. Deer fästingar har långa mouthparts, som gör Lone Star fästingar, men hund fästingar har mycket kortare mouthparts.
  • Du kan oftast identifiera ett rådjur bock genom att kontrollera sina mouthparts och markeringar sköld.
 9. 9
  Titta på bilder från rådjur och fästingar hund, och jämför din provets mouthpart längd till bilder för att avgöra vilken typ av fästing du hittat. Du kan hitta tick bilder på nätet eller i etymologi böcker.

Tips

 • Du kommer vanligtvis möter vuxna rådjur tick tidigt på våren och på hösten, medan säsongen för nymfer är maj-juli.

Varningar

 • Om du misstänker att du har en bit rådjur bock, se en läkare omedelbart för behandling. Behandling för Lyme sjukdomen är oftast framgångsrik, men ju längre du väntar, desto mer sannolikt är det att du får uppleva komplikationer.

Saker du behöver

 • Tick ​​provet
 • Vial eller genomskinlig tejp
 • Vitt papper eller toalettpapper bit
 • Förstoringsglas
 • Måttband eller stick