Wke

Hur kan man vara lugn

De flesta av oss kunde hitta mer utrymme för lugn i våra liv, för de stunder av att kunna stå tillbaka och utvärdera vad som sker runt omkring oss med ett sinne som är fast, tålmodig, graciös och klok. Lugna människor påverkar andra människor på ett positivt och uppmuntrande sätt, deras förmåga att förbli oberörd och fokuserad under livets prövningar genom att direkta kriser är en källa till förvåning för de flesta av oss, och ofta är vi tacksamma för att vara på den mottagande slutet av en sådan lugn. Och ändå är det inte något som bara ett fåtal har tillgång till - vem som helst kan välja att vara lugn och att främja det som ett förhållningssätt till livet.

Lugn kan nås genom olika vägar, vilka var och en kan vara ur balans i ditt liv just nu. Till exempel kan din kost inte vara tillfredsställande i fråga om god näring eller du kan undvika motion till förmån för halka i några fler timmar av intensivt arbete eller studier. Eller, kanske du inte har upptäckt värdet av att genomföra aktiviteter som syftar till att få lugn i ditt liv direkt, såsom meditation, njuter ensamhet eller med aromaterapi. Alla dessa källor till balans utforskas i den här artikeln som ett sätt att finna lugn.

Steg

Hur kan man vara lugn. Reflektera över din känsla av lugn just nu.
Hur kan man vara lugn. Reflektera över din känsla av lugn just nu.
 1. 1
  Reflektera över din känsla av lugn just nu. Anser du dig vara en lugn person eller någon som alltid fångas upp med ett, ett behov av att vara upptagen hela tiden och en önskan att vara i centrum för allt högt och dramatiskt? Vad innebär att vara lugn för dig? Det är nog en bra idé att skriva ut dina idéer om vad som är en lugn person betyder för dig, eftersom detta är något du kan fortsätta att reflektera över och arbeta mot tiden.
  • Som en del av er, anser de psykologiska problem som du kanske konfronterar regelbundet, såsom panikattacker eller fobier. Dessa kan hindra dig från att nå ett tillstånd av lugn och ändå är behandlingsbara aspekter av din känslomässiga makeup förutsatt att du är villig att ta itu med dem. Prata över möjligheterna med en betrodd terapeut eller läkare.
 2. 2
  Inse att vara lugn är en intern fråga, inte en yttre faktor. Det kan vara frestande att skylla ditt yttre liv för din brist på inre lugn. När allt trafikstockningar, deadlines, saknade strumpor, krävande chefer, påträngande kunder, köer, hålla upp med Jones och många andra aspekter av det moderna livet kan leda dig till känna att trycken skapar avsaknaden av lugn. Ändå ironiskt, trycken är inte källan, det är en kris driven tänkesätt som orsakar bristen på lugn. Genom att vara internt lugn, är trycket lindras, att de inte går bort, men de är alla hanterbar och betydligt mindre störande när du närmar dig livet med ett inre lugn. Känsla lugn och kompetent leder till självförverkligande och lycka. Inuti har vi alla en natur som är djupt, tyst och stabil - ja, är vårt naturliga tillstånd att vara lugn. Men gör vi val om hur man reagerar mycket tidigt i livet och ibland dessa val tillskansa vårt inre lugn, oavsett om det är för att vi väljer att vara drama benägna eller centrum för uppmärksamheten, eller för att uttrycka det "alltid upptagen" själv till andra. Erkänner att dessa val är ett viktigt steg för att återta ditt lugn.
 3. 3
  Var snäll mot dig själv. Vara lugn börjar med att vara (vilket inte betyder att vara självupptagen ). Det är alltför vanligt för oss att ta en negativ ton med oss ​​själva och vara vår egen unkindest kritiker. Lugn kan inte lösa när du känner ingenting men, självförakt och bristande självtillit, om dessa är dina huvudsakliga inre känslor, då är du för upptagen kör internt självironiskt prat om lugn att sjunka! Påminn dig själv ofta att det är okej att älska och lita på dig själv.
  • Prata försiktigt till dig själv. När självironiskt, negativa tal väller upp, påminn dig själv om att du fråga och att du förtjänar respekt och att denna negativa prat har inte fått en plats i ditt liv.
  • Försäkra dig med sådana fraser som "jag kan hantera detta."
  • Vet hur värdefull du är. Påminn dig själv dagligen av de dygder, styrkor och skönhet som du sätta i världen.
  • Var snäll mot dig själv, precis som du är snäll mot andra.
  • Påminn dig själv om att det är mänskligt att fela. Det händer dagligen runt om i världen. Bara påminna dig själv när något går fel: "Jag är mänsklig!"
  • bilden stirrar tillbaka på dig i spegeln. Det är du och du betyder.
 4. 4
  Öva med dig själv och med andra. Att inte kunna förlåta tvingar dig till missnöje och inre krig. Hålla gammal, är bitter och underblåser konstant ilska skapar en inre oro som kedjor du återupplever tidigare svider. Tycker du verkligen släpa den bollen och kedja runt? Värsta fortfarande, är din hälsa påverkas av långlivade missförhållanden och ditt blodtryck, hjärtfrekvens, fysisk och andlig hälsa kommer att drabbas. Det är svårt att leva ett lugnt liv när man ständigt hatar, känner ett behov av att hämnas och se spöken i varje skugga. Förlåtelse ger utrymme för vänlighet och själv frigörelse. Förlåtelse vårdar en känsla av lugn, eftersom du inte längre spendera en stor del av ditt liv motstått andra människor. Påminn dig själv att när du förlåter, du tar bort de giftiga känslor från ditt liv, det handlar inte om att tolerera vad en annan person gjorde, men det är om inte längre låta denna persons handlingar köra din syn på livet.
  • Läs om fler idéer om olika sätt att förlåta och gå vidare. Låt lugnet att sjunka!
 5. 5
  Ha tålamod. Tålamod är begetter av lugn. Otålighet är källan av agitation och turbulens. Otålighet säger "jag vill ha det nu" och när "det" inte visas nu, är du skyldig att tappa humöret och låt stiga blodtrycket. Otålighet är ofta kopplad till orimliga förväntningar om världen och andra människor (du förväntar dig för mycket av både dig själv och andra människor) och är ofta kopplad till, vilket gör det möjligt för inget utrymme för att göra fel eller sakta ner. En lugn person, å andra sidan, är fullt medveten om att fel inträffar ibland och att snabba upp saker är skyldig att sätta på fel, inte lindra dem.
 6. 6
  Sträva efter att vara klok. gör att du vet när det verkligen är okej att oroa. Merparten av tiden, är det inte okej att oroa. Merparten av tiden nyheterna, rykten, negativitet, volatiliteten, de sinnessjuka toppar och dalar av mänskliga system är utan buller. Lyssna på för mycket av det och du sjunka ner i dyn av ekorrhjulet, ständigt igång någonstans utan en tydlig karta framåt. Det kommer att skapa intensiv oro och oro i ditt liv. Den kloka personen vet vad man ska läsa, som att lyssna på och när man ska ignorera rykten (för det mesta). Den kloke ser in i framtiden och planer för den samtidigt som den är förankrad i nuet utan att ta tillvara styrkorna från det förflutna. Den vise personen är lugn eftersom den kloka personen åtkomst kunskap och vet hur man använder det för att åstadkomma förbättringar för livet. Svara på sensationalism och rädsla är "så går" för klok person.
 7. 7
  Vägra vara förhastade. Många människor försöker att skjuta, skjuta, skjuta och göra för exit redan innan dörren är öppen. Tänk alla gånger när ett plan landar och alla rusar för att komma bort, men allt de gör är att hamna stående i ett. Var är elden dom deltar att det är så angeläget att vara först ut genom dörren? Bli påstridig om din önskan att inte vara skyndade såvida det inte är ett liv och död situation, i vilket fall ditt sunda förnuft kommer att informera dig om att det verkligen är dags att flytta!
  • Inse att en hel del att hålla sig lugn återgår till att vara påstridig. Det krävs mod för att stå upp och hävda dina behov att ta saker långsammare och att avböja brådska och jäkt andra. Läs Hur att vara påstridig och försäkra dig om att du kan hävda dig själv när det behövs.
 8. 8
  Hitta vägar att lugna. Förutom att titta inom och upptäcka hur man bättre kan vårda dig själv genom kinder self-talk och öva förlåtelse och tålamod, det finns några mycket påtagliga aktiviteter du kan sätta på plats som kommer att framkalla en känsla av lugn i ditt liv. Och ju mer regelbundet du sätta dessa aktiviteter i ditt liv, desto mer att dina känslor av lugn blir invanda och förväntade. Medan följande vägar är helt enkelt vägledning, om du inte prova några av dem, får du inte veta om de kommer att dra en lugnare dig:
  • Meditation: Det är nummer ett på listan. Meditation är ett kraftfullt medel för att utforska ditt inre jag och stänga ute bullret. Meditation framkallar stillhet och ger dig möjlighet att utforska dig själv och tar dig till ett tillstånd av fred och lugn. Och meditation är bäst sammanfattas som om "att vara" - är snarare än att göra. Meditation kan fungera för någon som det handlar om att lära sig att leva i nuet, ostörd, inte bundna till det förflutna eller framtiden, ditt sinne och känslor är under din behärskning och du verkligen känner. Det finns många former av meditation och detta är inte platsen att utforska dem och några är sannolikt att vara mer inbjudande för dig än andra, så det är en utforskning du behöver för att utföra. I korthet är dock meditation sannolikt den största verktyg för att väcka lugn i ditt liv. Se meditationen kategori för fler artiklar om olika sätt att meditera.
  • Andning: Var uppmärksam på din andning. Träna dig på att sakta ner när trycket ökar.
  • Bön, mässande, sång och inspirerande läsning: Alla dessa kan ingjuta lugn i sitt eget sätt.
  • : Nära besläktat med meditation är mindfulness om att vara medvetet medveten om vad som är runt omkring dig när du rör dig genom ditt dagliga liv. Det handlar om att dra sig tillbaka in i ögonblicket.
  • Tacksamhet: Det är omöjligt att vara både arg och uppskattande. När du uppskattar något, sker tacksamhet platsen för unquiet och olycka. Den negativa prat dör för att du är tacksam för saker omkring dig.
  • Natur: Spendera tid i naturen bara observera och låta sig omslutas av dess närvaro kommer att ge lugn över dig. Lägg märke till de andras och händelser av de varelser omkring dig och lyssna på träd och växter runt dig. Bara sjunka in det...
  • Själv: Tillbringa mer tid lugnande dig att minska panik och rädsla än på problemet. Problemet kommer vanligtvis att vara hanterbara, men bara när du har lugnat ner.
 9. 9
  Prova och motion regim. Kost och motion är i grunden om att ta väl hand om dig själv, varken om att tvinga dig att följa en regim som ålägger olycka över dig, som vissa förhållningssätt till dessa aktiviteter tycks föreslå. Diet är om hälsosam kost som en livsstil medan motion handlar om att få ut och om så att kroppen rör sig och utsätts inte för sittställningar hela tiden. Och båda har förmågan att föra lugn i ditt liv. Inom din kost, är det möjligt att genom olika typer av mat du väljer, inklusive livsmedel som innehåller humör öka effekter - läsa på vetenskapen bakom livsmedel och humör. Och kommer att öka din må-bra-kemikalier, vilket ger en känsla av större lugn. Inte bara det utan självdisciplin och uthållighet uthållighet krävs av motion hjälper till att skapa lugn eftersom du inser att du är fysiskt stark och kapabel, kunna hitta energi och kraft att arbeta igenom något i livet.
 10. 10
  Försök aromterapi lösningar. Aromaterapi har visat fördelar i sfären av lugnande och användning av särskilda eteriska oljor kan bidra till att skapa ett tillstånd av lugn efter en period av stress och oro. Detta fält är ganska komplicerat och det är en bra idé att läsa igenom en bra aromterapi referens om du är angelägen om att hitta sätt att inducera lugn genom aromterapi, men de flesta människor kan känna igen de momentana nytta doftande interaktioner såsom att ha en massage, en fot gnugga, en dutta på en parfym eller en spruta en härlig rum doft. Ett bra ställe att komma igång är att försöka aromterapi bad - se Hur du tar en aromterapi bad för fler alternativ.
 11. 11
  Tänk lugn. Hjälp ditt sinne förbli lugn genom att hålla dina tankar lugn och genom att hålla ditt sinne decluttered. När du känner dig frustrerad, om det och tänka på de förnuftiga och lugna sätt att närma saken innan du.
  • Håll att göra-listor och-få listor på papper, i en anteckningsbok eller i elektronisk form, frigör ditt sinne för mer betydelsefulla och kreativa tankar än de listor över saker att göra och köpa!
  • Räkna dina välsignelser. När det kommer till kritan, leta efter de saker du kan uttrycka tacksamhet för. Det finns alltid minst en sak du kan hitta och medan du kan välja att bara se det negativa, fråga dig själv varför du vill bara se dem.
 12. 12
  Practice jämnmod. Livet kommer att fortsätta att kasta stressfaktorer och curveballs i din riktning, oavsett vad du sinnestillstånd du befinner dig i. Inse att livet är översållad med och nejsägare och de är ofta människor som skulle kunna göra det bättre... men inte. Kommer ni att låta sådana människor orsaka oro och? Eller är du redo att öva jämnmod? Jämnmod är ett tillstånd av att vara som Leo Babauta lovar blir lättare ju mer du övar det. Jämnmod handlar om att upprätthålla jämnhet i åtanke under närvaro av press och stress. Det kräver att du behåller en positiv inställning, även när under attack. Det är verkligen svårt att upprätthålla om din inställning är negativ och rädd. Och ändå är det befriande när du börjar genomföra det regelbundet och du kommer även att upptäcka att folk respekterar dig mycket mer för att kunna hålla en jämn köl och förblir objektivt fristående från vad som händer. Som Leo Babauta antyder, lära sig att låta saker rulla dig, ta inte saker personligt och inse att vi inte är mitt i någon annans värld, och att det alltid finns många andra skäl till varför någon angriper oss i en genomsnittlig sätt.
  • Läs Hur att träna jämnmod meditation för mer information.

En lugnande meditation

 1. 1
  Hitta en lugn zon. För att få lugn och ro, vara fri från all distraktion. Denna tidpunkt är avsatt för djup inre reflektion. Hitta någonstans tyst, helst någonstans naturligt - till exempel sitta i gräset i en park på en trevlig dag, ta en långsam promenad i den i slutet av hösten, sitta på kanten av ett berg efter en hike och blicka över landskapet. Om du inte har tid att resa, bara sitta i en soffa eller på din säng - någonstans bekväma och tyst kommer att göra.
 2. 2
  Reflect. Som en människa, du är nedsänkt i miljarder på miljarder kemiska reaktioner vid varje sekund av ditt liv, såsom utbyte av kol och syre i andningen, den unfelt rotation / varv av jorden, den döende och förnyelse av celler i huden, och så vidare. Reflektera över den ofattbara omfattningen av universum, och din storlek inom det - medan du är en bjässe monster till en myra, och ett universum till en cell, du är men en speck till jorden, och jorden är men en miljondels av vår sol, är som men en cell till galaxen som är utan en fläck i universum...
 3. 3
  Ta dig tid att respektera och uppskatta mysteriet med levande och allt som kommer med det. Varför är det så att du är här nu i detta ögonblick i tid? Varför är du människa och inte en sten eller en fågel eller ett vattenfall? Kan du ens har varit något annat? Händer saker för en anledning? Vad är tid? Existerar det? Gör matematiska ekvationer bygger universum? Vad är tänkt? Varför är människor de enda varelser med sådan avancerad civilisation? Kommer universum sluta någonsin? Är oändlighet riktigt? Är något som jag tror riktigt? Vad är verklighet?... Fråga dig själv alla frågor du någonsin undrat men har aldrig frågat. Överväg svaren och debattera själv, du kommer att komma upp med ingen chanser har någonsin tänkt förut. Även om de är skrattretande, har du utökat ditt sinne till möjligheten. Tänk på att andra människor i världen kan känna precis som du gör nu!
 4. 4
  Bara vara. Efter en sådan explosion av tanken, kommer ditt sinne att vara rastlös men lite trött. Ta dig tid att andas och existera, känna dig själv tar upp plats i enormousness av universum och beakta vikten du har som en varelse. Du är här, en människa, en själ, med alla möjligheter i världen. Känn den fantastiska kraften i fylla dig. Du kan göra vad som helst. Du kan förändra världen. Du kan hjälpa de behövande.
 5. 5
  Fånga ögonblicket. Om du har känt den här känslan fängsla dig, ja du har uppnått en uppenbarelse, för detta ögonblick i tiden du har blivit upplyst. Närhelst småaktiga problem verkar storma dig, minns dessa fantastiska känslor och idéer och alla obetydliga prövningar kommer att smälta i sådant dunkel du kan skratta åt dem med en uppriktig humor som andra fundera över och längtar efter att få. De flesta kommer att förändras för alltid, alltid tillstånd av förundran och respekt för livet och världen. Detta är ett sinnestillstånd av lugn, omtänksam, den, och respekterade.

Tips

 • Ha ett öppet sinne. Stängt, beräkning sinnen är roten till okunnighet. Ingenting förändras om alla sinnen är säker - kom ihåg att människor en gång trodde världen att vara platt.
 • Aldrig påtvinga andra människor. Även om du kan känna upplyft och upplyst av dina nya insikter, förblir de flesta människor fastnat i cykeln av mainstream arbete / familj / näringslivet. De har ännu inte eller kommer aldrig att få chansen att se över det och många kommer att arbeta aktivt för att övertyga sig själva om att vara lugn är inte för dem.
 • Om du känner dig på gränsen till gråt med ilska eller slapping någon, tänk dig själv på en strand i solen eller simma i en lugn sjö på en varm solig dag, eller någon annan favorit tanke. Den milda tankar ska föra tillbaka värdighet.
 • Lämnar sinnet att bosätta sig på egen hand är det bästa sättet - utan ansträngning ansträngning.
 • Om din i en stressande situationer och känner behov av att vara lugn, helt enkelt bara gå därifrån ta e tid att sjunka in all tanken innan du kan retirera något.
 • Drick lite kamomillte. Det är alltid bra att lugna dina muskler ner.
 • Om du är i en stressig situation och känner behov av att vara mussla bara helt enkelt gå bort från problemet eller ta tio sekunder att andas djupt och låta alla tankar sjunka in, innan du kan ångra någonting.
 • Avseende religion: Avfärda inte din tro, men alltid tänka att du inte är korrekta. Med tusentals religioner i världen, är åtminstone ett par garanterat att vara osanna. Ibland släppa dogm välkomnar ett spektrum av nya och spännande idéer och ger mer lugn i ditt liv när du inte känner dig tvingad att reagera defensivt hela tiden.
 • Om du känner dig arg eller upprörd, bara räkna till tio och ta djupa andetag. Sedan göra dig själv lite kylning örtte eller kylt vatten och ta dig till en annan plats att sitta stilla och låta fantasin ta över.
 • Prata med din vän eller någon du är nära, det hjälper verkligen.

Varningar

 • Tänk på att hålla en balans. Precis som det är giftigt att bli en slav till materiella liv du kan förlora jordning i verkligheten i överlevnad i modern tid. Hyra är inte filosofi vise men det ger ditt skydd. Inte blivit så vilse i fantasin att du upphör att engagera sig med den verkliga världen.
 • Som okunnighet är salighet, är upplysning ibland en börda.