Wke

Hur man acceptera att vara blyg

Tyvärr, i vårt samhälle, att vara blyg och tyst ibland känns som ett personlighetsdrag som en person har att "stå ut med", i stället för en egenskap att njuta eller ens fira.

Ordet "blyg" har många betydelser och det kan variera från milda till förlamande. Denna artikel handlar om blyghet i mild social tafatthet förnuft. Se Relaterade Google artiklar och Källor och citat för olika typer av blyghet.

Steg

Hur man acceptera att vara blyg. Tänk på att attityder till är kulturellt.
Hur man acceptera att vara blyg. Tänk på att attityder till är kulturellt.
 1. 1
  Tänk på att attityder till är kulturellt. I vissa delar av världen, de mest populära barnen är de mest reserverade och känslig, såsom i vissa delar av Europa (Finland, Österrike, Ungern, Ryssland) och Asien (Japan, Kina, Ryssland, Indonesien) medan i norra Europa, de mest påstridiga, högljudda barn är de mest populära. (Detta har studerats och dokumenterats.) I andra delar av världen, skulle din personlighet ska avundas. De som är i hög sammanhang kulturer såsom Japan tenderar att vara mycket mer reserverad och skyggare än de som bor i låg kontext kulturer såsom Europa.
 2. 2
  Även högt, kan utagerande, "stökiga" typer få mest initiala uppmärksamhet, blir den sortens personlighet ibland tröttsamt. Det är roligt att lära känna någon långsamt, vilket ofta är hur tyst människor fortsätter. Har du inte märkt att när en person "har något i reserv", andra människor finner det attraktivt? Tysta människor kan projicera en känsla av själv-innehav och en inre centeredness att fler utåtriktade människor inte har. Med andra ord, kan tysta människor vara mycket tilltalande i vår kultur också, så länge de lugn person värdena honom / henne själv.
 3. 3
  Inse att många,, uppfinnare, ingenjörer, konstnärer, vetenskapsmän och kompositörer och andra fascinerande människor är tysta eller reserverade. och känsligheten är ofta förknippade med komplexa tänkande och kreativitet.
 4. 4
  Läs på din underbara egenskap. Du kan prova boken Den mycket känslig person av Elaine Aron. Eller kanske du kan läsa Keirsey bok, vänligen förstå mig, som diskuterar de många personlighetstyper och deras underbara egenskaper. Om ditt drag känns verkligen smärtsamt (om du vill prata, men känner att du inte kan), läs ångest, fobier och panik, genom Reneau Peurifoy (den täcker social ångest). Om du känner dig ensam, läsa en bok som heter Personlig Village, vilket kommer att ge vägbeskrivningar för att skapa en för dig själv.
 5. 5
  Njut av att vara någon som kan tolerera att vara ensam under några timmar eller dagar. Vissa utåtriktad människor kan inte stå för att vara ensam, när du vill hantera det väl. Tysta människor är ofta väldigt påhittig och självständig. Extraverta faller ibland isär utan andra runt.
 6. 6
  Kom ihåg att i ett hav av talare, du är unik. Du kan. När du visar detta drag, kommer folk älskar det.
 7. 7
  Vet dina egna styrkor. Gör dig bättre än du pratar? Gör ditt lugn vaksamhet dig mer uppmärksam eller insiktsfulla än de som aldrig sluta prata länge nog för meddelande? Har du behärskar en ensam konst, hantverk, skicklighet, handel, spel eller hobby? Blyghet behöver inte betyda svaghet, och det behöver inte utesluta självförtroende.
 8. 8
  Söka andra tysta människor att umgås med. Om du hittar dig själv en panelhöna på en händelse eller sammankomst, se vilka andra som fästs på sin plats. Det finns andra i världen som föredrar deras konversation paced mer som schack än basket. Det finns andra som föredrar en kamrat att sitta med lugnt och kanske läsa. Du kan mycket väl etablera en relation med en sådan person som går långt utöver vad de extroverta av världen brukar uppleva genom att göra små prata med alla i rummet.
 9. 9
  Ibland blyga människor är i grunden alltför kritiska mot sig själva och andra, de vill inte säga något dumt, och ibland de tror alla andra säger dumma saker. Lösningen är att kanske säga en slumpmässig dum sak att någon varje dag som "bananer!" eller "min hjärna gör ont!" eller "Jag vet inte om jag föredrar mjukost eller hårdost!". Ge dig själv tillåtelse att säga dumma saker och inte bryr sig om hur andra reagerar.

Tips

 • Gör saker i din egen takt. Bryr sig inte om hur andra ser dig. Du kanske blir förvånad, men massor av människor avundas dig.
 • Blyghet är inte en negativ egenskap. Det är inget fel på dig.
 • Andra antar att du är den myndighet på dig. Om du ser dig själv som bristfällig, kommer folk tro att du vet själv bäst (och därför måste du vara bristfällig).
 • Du är som du var ämnad att vara. Världen behöver dig. En hel del. Inte avfärda din gåva. Och det är en gåva.
 • Om du kan, ta fram några grundläggande samtal förmågor. Öva med någon du känner och litar på, först. Du behöver inte använda dem när du inte vill, men de kan vara till hjälp när du behöver dem.

Varningar

 • Låt inte folk utnyttja dig om du är blyg. Stå upp för dig själv.