Wke

Hur man använder en defibrillator

Defibrillering är en elektrisk stöt avges till hjärtat för att avbryta ett livshotande arytmi. Den automatisk extern defibrillator (AED) är en apparat som automatiskt kan detektera en hjärtrytm som kräver en chock. Den AED debiterar själv och uppmana användaren att leverera en chock för offret. Antiepileptika analysera patientens hjärtrytm flera gånger för att vara säker på att det är en defibrillerbar rytm. Alla antiepileptika kan drivas med hjälp av dessa steg:

Steg

Hur man använder en defibrillator. Applicera dynor till offrets nakna bröst som visas.
Hur man använder en defibrillator. Applicera dynor till offrets nakna bröst som visas.
 1. 1
  Bekräfta hjärtstillestånd. Kontrollera om offret inte kan svara och det finns ingen andning när du öppnar luftvägarna (genom att luta tillbaka huvudet och lyft upp hakan).
 2. 2
  Slå på AED.
 3. 3
  Applicera dynor till offrets nakna bröst som visas.
 4. 4
  Om det behövs, anslut kabeln från dynorna till AED (oftast bredvid en blinkande ljus).
 5. 5
  Låt AED att analysera hjärtrytmen.
 6. 6
  Om en chock indikeras av AED, tryck på chock-knappen.
 7. 7
  Om defibrillering rekommenderas (ibland är det inte) göra vissa alla "står klart", och inte vidrör patienten.
 8. 8
  Om patienten fortfarande inte andas, starta HLR. Ge 30 bröstkompressioner och därefter 2 inblåsningar räddningstjänst och fortsätta denna cykel tills AED ger ytterligare instruktioner eller patienten börjar andas.

Tips

 • Professionell instruktion rekommenderas starkt. Du kan kolla med European Heart Association eller Europeiska Röda Korset för tillgängliga classes.There är AED Training maskiner och klasser som är särskilt utformade för att tillåta användaren att bekanta sig med AED "basics" Det finns inget sätt för en individ att träna med faktiska AED.
 • Alltid sätta bröstdynorna på nakna bröst, underlåtenhet att göra detta kommer att orsaka AED att vara felaktig.
 • De flesta antiepileptika kommer med en rakhyvel för möjliga situationer att raka bröstet av en person med en håriga bröst. Om patienten har en håriga bröst och det finns ingen rakkniv i AED-kit, sätta kuddar på och dem tar bort dem snabbt i motsatt riktning som håret växer. En håriga bröst kan orsaka AED att inte vara lika effektiva.
 • Lär dig HLR som en del av hjärtsjukvård.

Varningar

 • Använd inte alkohol kuddar att rengöra bröstet innan du fäster elektroderna på bröstet.
 • Kontrollera att patientens bröstkorg inte är våt innan fästa dynorna. Torka bröstet innan du sätter bröstdynorna.
 • Använd alltid rätt bröstdynorna för den typ av patient (dvs. pediatriska patienter behöver pediatriska bröstdynorna och vuxna patienter behöver vuxna bröstdynorna. Aldrig sätta vuxna kuddar på en pediatrisk patient och vice-versa.
 • Använd aldrig en vanlig AED på en patient som inte visar några tecken på hjärtstillestånd, använd en utbildning AED.