Wke

Hur man ställer in en 12 bly EKG

En 12-Lead EKG är en viktig del av ett stresstest. Ett stresstest, maximal konditionstest, utförs i ett forskningsområde på ett löpband. Den EKG är ansluten till en dator, och 10 elektroder placeras på specifika områden på den tävlande. De steg som följer, kommer att hjälpa dig att placera elektroderna på motivet i de angivna områdena. Observera att namnen på var och en av ledningarna är standard.

Viktigt terminologi: interkostalrummet: Utrymmet mellan två revben på samma sida av kroppen.

Steg

Hur man ställer in en 12 bly EKG. Du måste ta bort hår från ämnen mitten bröstet linje (ca 1 tum på vardera sidan av bröstvårtan linjen).
Hur man ställer in en 12 bly EKG. Du måste ta bort hår från ämnen mitten bröstet linje (ca 1 tum på vardera sidan av bröstvårtan linjen).
 1. 1
  Du måste ta bort hår från ämnen mitten bröstet linje (ca 1 tum på vardera sidan av bröstvårtan linjen).
 2. 2
  Stå, vänd ditt ämne och honom mot dig, har motivet höja sin vänstra arm, och placera den på din högra axel. Det bör finnas en liten inbuktning i huden, precis intill axelleden och under nyckelbenet. Använd en torr radera markör, placera en prick i denna inbuktning. Detta kommer att vara platsen för vänster arm Lead.
 3. 3
  Komplett steg 2, med patientens högra arm.
 4. 4
  Leta ämnets två höftben. Med hjälp av markör, placera en prick strax ovanför den övre delen av höftbenet, på samma nivå som naveln. Fyll i detta på båda sidor av naveln. Dessa två punkter kommer att benet Leads.
 5. 5
  Leta reda på nyckelbenet på motivets högra sida. Placera två fingrar, precis under nyckelbenet, och precis ovanför den översta ribban i första interkostalrummet.
 6. 6
  Gör din väg ner patientens bröstkorg räknar interkostala utrymmen. När du kommer till fjärde plats, STOP. (Du bör vara på väg att botten av bröstbenet)
 7. 7
  Använd din markör, placera en prick i fjärde interkostalrummet, där du slutade, precis vid sidan av bröstbenet. Detta är bly V1.
 8. 8
  På samma nivå som v1, på den motsatta sidan av bröstbenet, placera en annan punkt i den fjärde interkostalrummet av patientens vänstra sida. Detta kommer att vara bly V2.
 9. 9
  Kvar på vänster sida av bröstet, räkna ner ytterligare en interkostalrummet. Placera din vänstra pekfinger här.
 10. 10
  Leta motivets vänstra nyckelbenet, och ungefärliga mitten av det.
 11. 11
  Flytta vänster pekfinger, som är i interkostalrummet, så att den är i linje med mitten av försökspersonens vänstra nyckelbenet. Använd din markör, placera en prick på den här webbplatsen. Detta är bly V4.
 12. 12
  Lokalisera de två prickar på vänster sida av bröstet (leder v2 och v4). Vid en diagonal linje, placera en prick i mitten av dessa två punkter. Om denna punkt är på toppen av en ribba, flytta punkten nedåt, strax nedanför den. Detta är Lead V3.
 13. 13
  Har ämnet stativ, så att deras vänstra sida är vänd mot dig. Låt dem höja, deras vänstra arm rakt ut, och framförallt deras huvud.
 14. 14
  Lokalisera mitten raden i armhålan. Vistas på denna mid linjen, placera en prick på samma nivå som bly V4, på denna mitten raden. Detta är Lead V6.
 15. 15
  Leta prickarna för leder v4 och v6. Placera en mer punkt, på samma nivå som dessa två, i mitten av dem. Detta är Lead V5.
 16. 16
  Använda en milt slipande gel som förmodligen kommer att tillhandahållas, placera en liten mängd på vardera av de tio punkter som du just gjort.
 17. 17
  Med en fuktig handduk, ta bort gelen från vardera av de tio platserna. Handdukstorka varje webbplatser efteråt.
 18. 18
  Placera en elektrod på vardera av de tio, städa nu, områden.
 19. 19
  Beroende på datorkonfiguration, haka varje elektrod till datorn via den medföljande ledningar. Se till att placera rätt ledaren till det specifika område som den är avsedd för.
 20. 20
  Har ämnet utför stresstest på löpbandet.

Tips

 • När du tar bort den milt slipande gel, bör det område på huden verkar lätt rosa i färgen.