Wke

Hur man använder en termometer

Termometrar används ofta för att bestämma om någon lider av en feber. Vissa kvinnor använder termometrar för att bestämma ägglossning genom att spela förändringar i kroppstemperatur. Tidigare var glastermometrar vardagsmat i både hem och läkare kontor. Eftersom farorna med kvicksilver har blivit kända, olika digitala termometrar är nu populärt val. Digitala termometrar används oralt, rektalt och under armen, medan tympaniska termometrar används i örat. Det är viktigt att veta hur man använder en termometer för att försäkra dig att få korrekta avläsningar.

Steg

Hur man använder en termometer. Läs instruktionerna som medföljer termometer för att förstå de signaler som är förknippade med termometern.
Hur man använder en termometer. Läs instruktionerna som medföljer termometer för att förstå de signaler som är förknippade med termometern.

Med hjälp av en digital termometer

 1. 1
  Läs instruktionerna som medföljer termometer för att förstå de signaler som är förknippade med termometern. Vissa digitala termometrar pip varannan sekund för att markera att det fortfarande är att läsa av temperaturen, medan andra har en rad piper när avläsningen är klar.
 2. 2
  Slå termometern på och se till att behandlingen är på noll. Slip spetsen på termometern in i en disponibel plasthylsa. Finns på apotek, dessa hylsor är oftast en one-size-fits-all produkt.
 3. 3
  Ta en temperatur med en digital termometer ett av tre sätt:
  • Ta en axillär temperatur under armen genom att placera spetsen på termometern in i den ihåliga av armhålan. Håll armen över kroppen tills termometern piper.
  • Utför en muntlig temperatur genom att placera spetsen på termometern under tungan och hålla den där tills termometern piper.
  • Använd en digital termometer rektalt genom att sätta lite glidmedel på toppen av termometern och sätter bara toppen i ändtarmen. Vänta tills termometern piper för att ta en behandling. För spädbarn, är det bäst att hålla benen stilla samtidigt som temperaturen.
 4. 4
  Rengör termometern efter varje användning med en alkohol gnids eller enligt tillverkarens anvisningar. Även när man använder en disponibel hylsa, är det bäst att sanera termometer för att minska risken för spridning av alla bakterier.

Med hjälp av en trumhinnetermometer

 1. 1
  Läs tillverkarens instruktioner för att förstå hur termometern fungerar. Placera en disponibel lock över spetsen av termometern, om det inte lagras tillsammans med ett på. Dessa plast skal finns på apoteket.
 2. 2
  Slå termometern på och se till att skärmen visar noll. Om en sparad läsning visar, följa tillverkarens anvisningar för att ställa in termometern tillbaka till noll.
 3. 3
  Dra hörselgången öppen genom att försiktigt dra örsnibben tillbaka och uppåt. Sätt spetsen på termometern i hörselgången, är noga med att inte trycka för långt in i örat, och tryck på knappen. Läsningen blir omedelbar.
 4. 4
  Kasta plastskyddet och sätta ett nytt på. Det är bäst att lagra en trumhinnetermometer med ett plastskydd på toppen för att hålla läsmekanism från att bli smutsig eller skadad.

Tips

 • Rektala temperaturer anses vara den mest exakta för spädbarn upp till 3 månaders ålder, och den europeiska Academy of Pediatrics rekommenderar att ta en temperatur rektalt för barn upp till 5 år gamla.

Varningar

 • Temperatur remsor som är placerade horisontellt över pannan har visat sig vara felaktiga i studierna. Sjukvårdspersonal rekommenderar att du undviker att använda dessa remsor när du tar en temperatur.

Saker du behöver

 • Digital eller trumhinnetermometer
 • Termometer spets täcker