Wke

Hur man använder ett stetoskop

Även om det är inte svårt att använda ett stetoskop, det tar en hel del skicklighet och studien att använda ett stetoskop till sin fulla potential.

Steg

Hur man använder ett stetoskop. Inspektera stetoskop för kvalitet och skador.
Hur man använder ett stetoskop. Inspektera stetoskop för kvalitet och skador.
 1. 1
  Inspektera stetoskop för kvalitet och skador. De bästa stetoskop har ett rör för varje öra bit snarare än ett enda rör. Dessutom är den bästa slangen tjocka, korta och relativt styvt, med ett litet hål. Se också till att slangen är fri från läckor.
 2. 2
  Hitta ett relativt lugnt område för att se till att organet låter inte övermannas av bakgrundsljud.
 3. 3
  Sätt de två öronstyckena i öronen. Se till att örat bitar sitter stadigt och har en bra tätning för att hålla ut omgivande ljud. Hörlurarna kan även lutas något framåt på vissa stetoskop för att säkerställa en bättre passform.
 4. 4
  Använd stetoskopet på bar hud för att undvika att plocka upp ljudet av prasslande tyg och fukta huden med varmt vatten för att undvika ljud föroreningar från de små håren på huden.
  • I kallt väder, värma upp stetoskopet, eller det första ljudet du hör är ett skrik från din stackars offer.
 5. 5
  Håll den runda delen (bröstet stycke) upp till personens bröst eller hjärta. Du bör höra en stadig LUB-dub, lub-dub sound.
  • Olika hjärtljud uppfattas bäst på olika områden i en människas bröstkorg. Också, hjärtan låter olika beroende på patientens position: ie, sittande, stående, liggande på sin sida, etc.
 6. 6
  Ljudet av att slå färdas genom röret till dina öron. Ljudet beror på om du använder klockan eller membranet och även på det tryck du sätter på bröstet pjäs.
  • Andning är bäst hört med membranet, eller platta sidan av stetoskopet.
  • Membranet används för att lyssna på hög tonhöjd ljud medan klockan används för att lyssna på bastonerna. Men om du sätter press på klockan, kommer det att plocka upp högre tonhöjd ljud.
 7. 7
  Med användning av ett elektroniskt stetoskop ger förstärkning så att det är lättare att höra hjärt-och ljud. Detta är av stor fördel eftersom hjärtljud och lungljud är mycket svag.

Varningar

 • Prata inte in eller knacka den runda delen medan du har stetoskopet i öronen. Det gör verkligen ont. Det kan också orsaka hörselskador eller förlust, beroende på volymen av det avgivna bullret

Saker du behöver

 • En god kvalitet stetoskop