Wke

Hur man behandlar en torr socket

Om du nyligen har haft en tand eller tänder bort, kan du utveckla en eller flera torra hylsor (Alveolar osteit). En torr socket inträffar när blodpropp från platsen försvinner alltför snabbt, och benet (liksom vissa känsliga nervändar) blir exponerade.

Även torra uttag är en självbegränsande tillstånd de kan vara ganska smärtsamt. Enligt stegen i den här artikeln bör du kunna begränsa smärtan och påskynda återhämtningen tid

Steg

Hur man behandlar en torr socket. Återgå till din muntliga kirurg eller tandläkare.
Hur man behandlar en torr socket. Återgå till din muntliga kirurg eller tandläkare.
 1. 1
  Återgå till din muntliga kirurg eller tandläkare. Tandläkaren kommer att kunna korrekt diagnostisera torra socket, rengör den och packa den med läkemedel gasväv. Du kan bli ombedd att återkomma med jämna mellanrum tills uttaget läker.
 2. 2
  Ta vilken smärtlindring som tandläkaren har ordinerats enligt anvisningarna. Om ingenting har ordinerats du kan börja ta extra styrka Tylenol (acetaminophen / paracetamol) med jämna mellanrum. Följ instruktionerna på flaskan eller som tillhandahålls av din munhygien specialist. Du kan också använda en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen (Alvedon). NSAID kan säkert tas med Tylenol men kolla med din tandläkare eller lokala apotek om någon receptbelagd smärtlindring kan användas med dessa läkemedel. Vara beredd att ha behov av smärtlindring under en längre tid kontinuerligt och spara starkare mediciner för användning i mörker för att hjälpa till med sömnen. Smärta i samband med en torr socket kan vara intensiv och långvarig (flera veckor) och innebär inte nödvändigtvis en infektion. Om du känner att du kan ha en infektion söka ytterligare hälsoråd.
 3. 3
  Använd sprutan för att rengöra någon mat ur socklarna. Fyll sprutan med antingen någon ren vätska Orajel, en vatten och Orajel lösning, eller en vatten och olja av kryddnejlika lösning (vatten kryddnejlikor ner en hel del, kan det bränna). Sprutar lösningen direkt i socklarna.
 4. 4
  Undvik mat som ofta lämnar partiklar bakom. Detta inkluderar saker såsom popcorn, nötter och chips. Istället äter mjuka eller flytande livsmedel som lätt kan sköljas bort.
 5. 5
  Skölj regelbundet med varmt vatten och salt. Lägg ungefär en halv tesked salt till en kopp ljummet vatten och vips försiktigt.
 6. 6
  Få lite kryddnejlika olja från ditt lokala apotek. Blanda 2-3 droppar med lite vatten och badda lite i sockeln med en bomullspinne.

Tips

 • Röker inte förrän tandköttet har haft en chans att läka. Om du absolut måste röka, slå ner på en rulle av fuktig kompress på utvinningsplats och rök med hjälp av små sladdar.
 • Var förberedd. Inte planerar att gå ut i flera timmar utan att föra längs din Tylenol, spruta, etc. Du kanske känner okej nu, men om smärtan kommer tillbaka, kommer du att bli ledsen.
 • Prova att använda Chloraseptic i bevattning sprutan. Inte bara kommer det att hjälpa till med städning, kommer det också att bedöva det i några minuter.
 • Röda Korset Tandvärk Kit har varit en livräddare för mig. Jag köpte den på Walgreens för under tio dollar. Har en kryddnejlika och olivolja blandat med bomull pellets som är perfekta för utsläppande på torra socket området.

Varningar

 • Kryddnejlika olja kan användas för att minska smärtan och inflammationen
 • Öka inte dosen eller blanda smärtstillande utan att tala med en läkare.
 • Användning av sugrör inom den första veckan av en extraktion kommer att kraftigt öka risken för en torr socket.
 • 30% av kvinnor som tar p-piller upplever torra hylsor efter sin operation. Den bästa tiden att ha din visdom tänder bort är under den sista veckan av din menstruationscykel (dag 23 till 28).
 • Rökning inom de första 24-48 (Denna siffra varierar upp till 7 dagar eller 3 veckor, det beror på individen, men minst 24 timmar) timmars en utvinning kan också leda till ökad risk för en torr socket.