Wke

Hur man blir en PADI certifierade dykare

SCUBA (fristående Underwater Breathing Apparatus) Dykning är en rolig, spännande och avkopplande sport. Det kan vara ganska farligt, men om du inte har rätt utbildning innan du dyker. Denna guide hjälper dig att lära dig att dyka snabbt och säkert.

Steg

Hur man blir en PADI certifierade dykare. Rådgör med din läkare för att se till att du är frisk nog att ta en SCUBA kurs.
Hur man blir en PADI certifierade dykare. Rådgör med din läkare för att se till att du är frisk nog att ta en SCUBA kurs.
 1. 1
  Rådgör med din läkare för att se till att du är frisk nog att ta en SCUBA kurs.
 2. 2
  Hitta en anläggning nära dig som erbjuder PADI-godkända dykkurser. (Se PADI webbplats i externa länkar i den här artikeln för att hitta närmaste dykkurs.)
 3. 3
  Kontakta anläggningen för att ta reda på vilken personlig utrustning du behöver för att äga. De flesta dykkurser ger de flesta av de grundläggande utrustning men kräver att du äger din egen mask, snorkel, *, stövlar, handskar och huva. Du kommer också att behöva köpa ditt kursmaterial (vanligtvis en bok och video) och ditt första dyk loggbok. (De kursmaterial och loggbok tillsammans brukar kosta under 30€.)
 4. 4
  Köp erforderlig personlig utrustning. De flesta anläggningar som erbjuder scuba är också Dyk butiker. Se till att spara dina kvitton när du köper din utrustning, eftersom många anläggningar kommer att ge dig en rabatt på antingen kursen eller på framtida skiduthyrning och luft påfyllning tjänster om du köpt din utrustning på deras shop. Den grundläggande personlig utrustning som behövs för kursen kan kosta allt från 150€ till 375€ eller ännu mer om du köper den häftigaste växeln.
 5. 5
  Registrera dig för ett öppet vatten dykning kurs. Kostnaden för kursen varierar från region till region, och kan även variera mycket inom ett område. Till exempel i Massachusetts kan betala allt från 95€ till 375€ för en PADI öppet vatten dykning kurs.
 6. 6
  Vanligtvis en PADI Open Water dykkurs kommer att omfatta klassrumspass, simning sessioner pool (under där du kan lära dig att använda din utrustning i en pool), och öppna sessioner vatten. Vissa kurser kan göra allt vatten sessioner i öppet vatten.
 7. 7
  När du har slutfört kursen till din instruktör belåtenhet, kommer du att få ditt PADI certifiering kortet. Behåll detta kort säkert, eftersom de flesta Dyk butiker kommer att be att få se din certifiering kortet innan påfyllning dina lufttuber eller så att du kan hyra utrustning.

Tips

 • Om du normalt använder glasögon, kan du behöva antingen bära kontakter under ditt dyk mask eller köpa ett recept mask. Receptbelagda masker är mycket dyrare än vanliga dyk masker, men kommer att vara mer bekväm (och säkrare) än dykning samtidigt bär kontakter.
 • Om du är osäker på om en fullständig SCUBA certifiering kurs är rätt för dig, fråga utbildningsanläggning om en "Discover SCUBA" kurs, som är mycket kortare och billigare, men kommer att ge dig en uppfattning om huruvida du vill fortsätta.

Varningar

 • Följ alltid din tränare instruktioner till punkt och pricka. Dykning olyckor kan leda till allvarliga skador eller dödsfall, och de flesta dykning olyckor är resultatet av slarv.