Wke

Hur man förbereder sig för en simtävling

Alla simmare vet du måste vara utvilad för möten. Du måste vara utvilad men inte trött och lat. De tips som följer bör hjälpa dig att hitta en bra balans.

Steg

Hur man förbereder sig för en simtävling. Få i poolen och simma, men inte gör något mycket aerob eller 100%.
Hur man förbereder sig för en simtävling. Få i poolen och simma, men inte gör något mycket aerob eller 100%.
 1. 1
  Få i poolen och simma, men inte gör något mycket aerob eller 100%. Få in och sträcka ut och få en känsla för vattnet. Borrar är bra för detta. Om du känner behov av att gå fort, gör en kort hård set men inte gå över 80% av din max hastighet, och se till att dina intervaller ger dig en bra mängd vila. Detta kommer att få blodet flyter, kommer du få en känsla för din stroke, och du kommer att vara utvilad för din stora möts. Poängen är att du måste spara din energi och samtidigt hålla kroppen konditioneras samtidigt.
 2. 2
  Ät en god middag med massor av kolhydrater och proteiner kvällen innan du simmar. Även några hälsosamma fetter (mandel, jordnötssmör)
 3. 3
  Gå till sängs så tidigt som möjligt, särskilt om du får upp tidigt. Kvällen innan ett möte, behöver du en hel del sömn.
 4. 4
  Ät en lätt frukost som en skål med flingor och en banan, eller en energi bar om du simmar en förmiddag händelse. Om du simmar på eftermiddagen, äta en stor frukost och en lätt lunch. Ät en eller två timmar innan evenemanget. Bananer, musikanter och vanlig toast utan smör i måttliga mängder är bra mat. De bästa livsmedel är pasta, spannmål, bagels, bröd, frukt och grönsaker. Dessa är ur magen i två timmar, därför bör inte ätas mer än tre timmar innan simning eller de kunde åsidosätta energi i tid för tävlingen. Bananer är bra eftersom de har kalium vilket gör dig mer motståndskraftig mot utmattning. Kom ihåg, inget socker!
 5. 5
  Rest. Om du har skola, stressa inte mellan klasser. Ta din tid att gå upp och ner för trappor. Inte över-anstränger dig, spara den för loppet.
 6. 6
  Drick mycket vätska. Fruktjuice och vatten är de bästa vätskor. Många människor tror att Gatorade är bra men det är mycket socker (men kan ändå hjälpa till). Endast dricka detta fem minuter innan en händelse. Drick mycket under hela dagen och under mötet. Brist på vätskor påverkar dina prestationer också, även innan du känner dig törstig.
 7. 7
  Sätt på din baddräkt precis innan du lämnar och samla dina grejer för mötet. Lägg inte Fastskins på förrän efter värma upp och du är torr. Var säker på att du har vatten och hälsosamma mellanmål. Om du simmar både försök och final, kommer du att behöva upp till fem handdukar, men du kan hänga upp dina handdukar att torka för att spara plats i väskan.
 8. 8
  Sätt på solskyddsmedel om utsidan. Kom ihåg, det tar 30 minuter att dra i. Du vill inte goggle solbränna, det är för vissa.
 9. 9
  Lyssna på några bra pump upp musik. Koppla in din iPod eller Discman och lyssna på din favorit blandning av låtar. Dansa om det behövs men inte trötta ut sig.
 10. 10
  Visualisera din ras. Sitt ner någonstans tyst, och visualisera loppet från det ögonblick du upp på blocket till det ögonblick du slår i väggen. Visualisera den exakta tiden som du vill se på tiden ombord. Detta hjälper till att hålla en positiv attityd.

Beroende på vilken typ av person du är, kanske du vill få pumpas. Gör en super intensiv, men snabb pre-race i 30 sekunder av armhävningar, jumping jacks, eller anythings som passar dig att komma igång, 10 minuter innan din ras.

Tips

 • Du bör alltid sträcka innan din meet, stretch i ca 20 minuter hemma, gör arm gungor, och stretching dessa brigader, särskilt för breaststrokers.
 • Det är en bra idé att lyfta fötterna för ungefär en timme medan du vilar. Lägg dig på rygg och lägg upp fötterna på en stol. Andas långsamt och djupt. Nu är en bra tid att göra visualisering av din ras strategier eller avslappningsövningar.
 • Kom ihåg att alltid hålla dina glasögon och mössa nära vid alla tidpunkter, och titta på brädet så att du kan vara beredd på ditt evenemang.
 • Håll dig varm när du inte simmar. Bär din favorit träningsbyxor och comfiest tröja.
 • Skriv ner dina tävlingar så att du inte missar något.
 • Bara slappna av, inte stressa över något, och njuta av dig själv, möter är ett bra tillfälle att binda med vänner och göra nya.
 • Speciellt under sommaren behöver du massor av vatten. Fyra till sex vattenflaskor ska ta dig igenom möts. Håll dig till en flaska Gatorade, ungefär en klunk innan / efter tävlingarna. För mycket Gatorade kommer att få dig hög socker, som bara sviker dig rätt när du behöver energi.
 • Bli inte alltför nervös. Det kan påverka din prestation.
 • Prova och ta hand om vissa kroppsfunktioner innan race om möjligt! Nervös mage kan alltid lossa upp saker när du närmar blocket.
 • Min gissning skulle vara att detta är korrekt, eftersom de säger att man inte bör bada efter att ha ätit, druckit alkoholhaltiga drycker. Förutsatt att, skulle jag tro vila räknas in i detta också. Men jag är långt ifrån att vara en idrottsman eller "sport", så jag skulle inte veta ens hälften av vad en coach skulle veta.

Varningar

 • Ät inte en massa socker-artificiell energi gör dig inte snabbare i vattnet.
 • Aldrig dricka alla typer av energi eller läsk på tävlingsdagen, kommer att klara endast ut dina elektrolyter och betona dina muskler.
 • Ät inte för mycket. Du kanske är berövad sömn men inte frestas att ladda upp på kolhydrater för att kompensera för den förlorade energin. Håll dig till en 3000 kalori diet på ras dagar, och fylla på mat när du är klar simmar, särskilt livsmedel som innehåller mycket protein. För mycket mat innan ett möte kommer att väga dig ner, garanterat.
 • Även vid mötet vara i din "zen"-läge. Oroa dig inte om vad som händer runt omkring dig, bara blunda och slappna av.

Saker du behöver för simtävling

 • Goggles
 • Swim Cap
 • Öva och Race Suit
 • Handduk (vanligtvis en för varje händelse och för uppvärmning)
 • Proper klädsel (inte sitta utan kläder mellan händelser) svettningar mening och sweatshirt
 • VATTENFLASKA