Wke

Hur man håller en kalender

Oavsett om din kalender är personliga, professionella, akademiska eller sociala, oavsett din kalender bor i fickan, i en planerare, på din vägg, eller på din eller handdator, kan några allmänna tips att hålla dig frisk och organiserad.

Steg

Hur man håller en kalender. Välj rätt kalendern för dig.
Hur man håller en kalender. Välj rätt kalendern för dig.
 1. 1
  Välj rätt kalendern för dig. Ingen kalender är rätt för alla, men du bör överväga dessa faktorer.
  • Bärbarhet. Kommer denna kalender måste gå med dig till möten eller sammankomster? Om så är fallet, välja något som passar lätt i en ficka eller.
  • Utrymme att skriva. Även om den kalender som du använder för att dekorera har vackra bilder eller roliga ordstäv, den kalender som du använder för att spåra dina möten bör framför allt ha gott om utrymme att skriva ner dina möten.
  • Ett format som du gillar. Det finns kalendrar för kalenderåret (januari-december), för läsåret (augusti-juli), för massor av skrivande, för att spara utrymme, genom dagar, efter veckor av månader. Shoppa runt under kalenderåret säsongen eller back-to-school säsongen för att hitta den rätta för dig.
  • Utrymme för relaterad information. Ska den ha en telefon lista eller bok bifogade? Fickor för räkningar? Utrymme för en daglig att-göra-lista eller journalanteckning?
  • Synlighet. Kommer hela familjen hänvisas till denna kalender, eller föredrar du att hålla det privat och personlig?
 2. 2
  Håll din kalender händig, och hålla en penna i närheten. Om det inte finns där när du schemalägger dina möten, kan du inte skriva ner dem eller kontrollera mot tidigare åtaganden. Oavsett om det innebär att lämna den till din handväska eller tråckla den till din vägg, göra en punkt att ha det med dig:
  • I klass.
  • På ditt skrivbord.
  • Genom din telefon.
  • Varhelst du öppnar din e-post.
  • Under sammankomster, möten, eller utflykter.
  • När som helst.
 3. 3
  Skriv möten och uppgifter i det så fort du lär dig eller tänka på dem. Du kan också skriva in påminnelser för dig själv i förväg. Behöver du boka reservationer för augusti när det fortfarande är April? Kan du spara tid köper alla dina gratulationskort för månaden (eller året) på en gång? Skriv dessa händelser på båda ställena.
 4. 4
  Se din kalender ofta. Titta på det varje gång du schemalägger något nytt. Ta en minut varje morgon eller kväll (eller båda, vad som fungerar bäst för dig) att blicka framåt mot morgondagen och nästa vecka, åtminstone. Din dagliga besök till din kalender är också en bra tid att skriva ner allt du hört om den dagen men inte ännu spela, och att se framåt för eventuella konflikter.
 5. 5
  Om du använder en elektronisk kalender, t.ex. på din dator eller handdator, ställa in påminnelser dyka upp i förväg om dina möten. De flesta bra system kan du justera påminnelsen tid, så ställ in det så att du har tillräckligt med varning. Lämna dig själv tid att förbereda en hemuppgift eller presentation. Lämna dig själv tid att stoppa vad du gör och resor till vad du deltar.
 6. 6
  Om du använder en elektronisk kalender, lära sig att ställa in återkommande möten. Din makes födelsedag och dina föräldrars årsdag kommer att ske på samma dag varje år. Kanske du har en klass eller möte varje tisdag kl 15:00 eller hyran beror på den första i varje månad. Din dator eller handdator kan varna dig om något varje månad, vecka eller år.

Tips

 • När du växlar till nästa års kalender, ser tillbaka genom fjolårets. Skriv ner alla födelsedagar och årsdagar som du vill behålla. Också skriva ner allt du gör årligen, även om du inte uttryckligen har planerat det ännu.
 • Håll en central kalender eller på sin höjd, en för dig och en för familjen. Fler kalendrar kommer inte att göra dig mer organiserad.
 • Skriva i blyerts eller hålla en elektronisk kalender kan göra det mycket lättare att ändra ditt schema snabbt.
 • Din kalender kan hjälpa dig att skära ner på papper. Om du får något som kräver uppmärksamhet vid en viss tidpunkt senare, lämna bara det papper du behöver igen. Skriv detaljerna i din kalender, tillsammans med var du sparade papper.
 • Om du vill, använda färger och klistermärken att fästa er uppmärksamhet på vissa poster i kalendern, för att anpassa den och göra det roligare. Det finns ingen anledning att en kalender måste vara intetsägande och tråkig.
 • Experimentera med din kalender och dina vanor för att lära sig vad som fungerar bäst för dig.
 • Planera dig fri tid, alltför. Vi behöver alla lite driftstopp att göra det vi tycker om, fånga upp på vår, ha lite kul och vara med vänner och familj. Om du är mycket upptagen, skriv in din lediga tid i förväg för att reservera den.

Varningar

 • Din kalender är ett verktyg. Det kontrollerar inte dig, du styr det. Vara flexibel om ditt schema och oroa dig inte om du inte alltid göra saker bara för att de är i din kalender.