Wke

Hur man kan behandla en brand myra sting

När en brand myra svider, sprutar det gift som orsakar klåda, svullnad och rodnad i huden. Obehag uppstår som en liten röd welt visas, följde snart med en genomskinlig blisterförpackning. Vätskan i blåsan kan bli grumlig, och området börjar klia, svälla och bli smärtsamt. Lär dig att hantera omedelbart med en brand myra sting, avgöra om du har en allergisk reaktion, och behandla sting att lindra svullnad och smärta. Om du upplever andfåddhet eller trånghet i halsen efter en brand myra sting, söka omedelbar läkarvård.

Steg

Hur man kan behandla en brand myra sting. Flytta bort från ettermyra högen.
Hur man kan behandla en brand myra sting. Flytta bort från ettermyra högen.

Att handskas med fire ants

 1. 1
  Ta myrorna. Brand myror klämma på kroppen med sina mandibles, och är svåra att ta bort. Snabbt plocka bort dem en i taget och släppa dem på marken.
  • Du kan prova att borsta myrorna borta, men om de redan har slagit ner sina mandibles, får de fortsätta att hänga på tätt.
  • Avstå från slapping på myrorna, eftersom detta bara agiterar dem.
  • Om det finns en chans fler myror har fått in dina kläder, ta bort dem omedelbart.
 2. 2
  Flytta bort från ettermyra högen. Mest svider uppstå när människor råkar kliva in i eller sitta på en brand myra kulle, störande hundratusentals eldmyror trimmade för att försvara sina hem. Om du börjar känna svider, är att få den första sak att göra upp och lämna området.

Behandla bites ettermyra

 1. 1
  Höj det drabbade området. Medan du är på väg hem för att få ytterligare behandling, håll armen i ett högt läge för att minimera svullnad.
 2. 2
  Bada sticket med tvålvatten. Försiktigt tvätta området för att ta bort smuts och allt annat skräp från området. Detta kommer att bidra till att förhindra en infektion.
 3. 3
  Placera en kall kompress på det smittade området. Detta kommer att bidra till att lindra klåda genom att få ner svullnaden och bedövande det stucken området.
 4. 4
  Ta ett antihistamin eller använda en hydrokortison kräm. Dessa over-the-counter läkemedel kommer att lindra smärta och klåda.
 5. 5
  Inte pop inte blistret. Efter några timmar svullnaden avtar lite och en blåsa bildas. Så länge du inte pop blåsan, bör området inte bli smittad. Undvik att repa den, eftersom detta kan orsaka att bryta.
  • Om blåsan går sönder, rengör området med tvålvatten och övervaka det för tecken på infektion.
  • Om området blir missfärgad eller börjar läcka pus, kan det ha blivit smittad. Uppsök läkare omedelbart.

Bedömningen av huruvida du är allergisk mot betten

 1. 1
  Tänk på dina symtom. Det är ovanligt att vara allergisk mot ettermyra svider, men om du är, du behöver för att få medicinsk behandling omedelbart. Svullnad och smärta är normalt, men om du har dessa symtom, få till en akutmottagning eller sjukhus omedelbart:
  • Nässelutslag, klåda och svullnad i andra områden än där du var biten.
  • Illamående, kräkningar eller diarré.
  • Täthet i bröstet och andningssvårigheter.
  • Svullnad i halsen, tungan och läpparna, eller sväljsvårigheter.
  • Anafylaktisk chock, vilket förekommer i de mest allvarliga fallen, kan leda till yrsel, blackout, och hjärtstillestånd om det inte behandlas omedelbart.
 2. 2
  Söker behandling. Du allergisk reaktion kommer att behandlas med adrenalin, antihistaminer eller steroider på sjukhuset för att stabilisera dina symtom.
  • Om du känner dig själv att vara allergisk mot ettermyra svider, kanske du redan bär en adrenalin skott, som brukar kallas en epi-penna. Injicerar själv eller har en vän hjälpa dig, sedan vidare till sjukhuset.

Tips

 • Att hålla ett vaksamt öga på högar ettermyra och hålla nära och kära och husdjur borta från dem är ett säkert sätt att förhindra framtida svider.
 • En annan möjlighet är att använda tvättsprit och till kött. Efter borsta bort myrorna, skölj omedelbart området med tvättsprit och lämna det våta. Höj området och strö en generös mängd till kött på området. Detta kommer att förhindra effekterna av sticket från framåt bortom tidpunkten för behandlingen.

Varningar

 • Det bästa sättet att förebygga skador orsakade av brand myror från att hända är att behandla brand ant angripna områden med förebyggande ingredienser, såsom fipronil.
 • Allergiska reaktioner kan vara mindre till svår. Abnorma reaktioner bör rapporteras till en läkare direkt.