Wke

Hur man behandlar krabbor (blygd löss)

"Krabbor" eller blygd löss är små insekter som lever i könshår. De är mycket lätta att fånga via sexuell kontakt med en smittad person. Ibland blygd löss kan spridas genom nära personlig kontakt eller kontakt med föremål såsom kläder, sänglinne och handdukar som har använts av en infekterad person.

Steg

Hur man behandlar krabbor (blygd löss). Köp en över disk löss dödande lotion på apotek.
Hur man behandlar krabbor (blygd löss). Köp en över disk löss dödande lotion på apotek.

Diagnos

 1. 1
  Vet vad krabbor är: blygd löss är 1,1-1,8 mm i längd. Under ett mikroskop ser de krabba-liknande och verkar väldigt annorlunda från huvudet och löss kropp.
 2. 2
  Diagnos själv:
  • Blygd löss angrepp diagnostiseras genom att hitta en "krabba" lus eller ägg på hår i blygd regionen eller, mindre vanligt, på andra ställen på kroppen (ögonbryn, ögonfransar, skägg, mustasch, armhåla, perianal område, ljumske, bålen, hårbotten). Även blygd löss och gnetter kan vara stora nog att ses med blotta ögat, kan en förstoringslins vara nödvändigt att hitta löss eller ägg.
  • Ett typiskt symptom är klåda i könsdelarna.
  • Symtomen kommer vanligtvis visas 5-14 dagar efter sexuell kontakt med en smittad person.

Behandling

 1. 1
  Köp en över disk löss dödande lotion på apotek:
  • Rekommenderad icke perscription alternativ: En löss-dödande lotion innehållande 1% permetrin eller en mousse som innehåller pyretriner och piperonylbutoxid kan användas för att behandla pubic ("krabba") löss. Dessa läkemedel är säkra och effektiva när de används exakt enligt instruktionerna i förpackningen eller på etiketten.
  • Lindan schampo är ett receptbelagt läkemedel som kan döda löss och ägg löss. Dock är lindan rekommenderas inte som första linjens behandling. Lindan kan vara giftiga för hjärnan och andra delar av nervsystemet, dess användning bör begränsas till patienter som inte svarat på behandling med eller inte tolererar andra läkemedel som utgör mindre risk. Lindan bör inte användas för att behandla tidigt födda barn, personer med epilepsi, kvinnor som är gravida eller ammar, personer som har mycket irriterad hud eller sår där lindan kommer att tillämpas, spädbarn, barn, äldre och personer som väger mindre än 110 pounds.
 2. 2
  Tvätta angripet område, handduk torrt.
 3. 3
  Följ noga instruktionerna i förpackningen eller på etiketten. Grundligt mätta könshår och andra angripna områden med löss medicinering. Lämna medicinering på håret för den tid som rekommenderas i anvisningarna. Efter väntar den rekommenderade tiden, ta medicinen genom att följa noga instruktionerna på etiketten eller i rutan.
 4. 4
  Efter behandling, kommer de flesta nits fortfarande är kvar hårstråna. Nits kan avlägsnas med naglarna eller med hjälp av en fintandad kam.
 5. 5
  Sätt på rena underkläder och kläder efter behandling.
 6. 6
  Ta bort löss från smutsiga kläder.
  • För att döda eventuella löss eller gnetter kvar på kläder, handdukar eller sängkläder, maskin-tvätt och maskin-torka de poster som den angripna personen används under 2-3 dagar före behandling. Använd varmt vatten (minst 130 ° F) och den heta tork cykeln.
  • Poster som inte kan tvättas kan kemtvättas eller förvaras i en försluten plastpåse i 2 veckor.
 7. 7
  Kontakta tidigare sexpartners. Alla sexpartners från under den föregående månaden bör informeras om att de är i riskzonen för angrepp och bör behandlas.
 8. 8
  Undvik kön. Personer bör undvika sexuell kontakt med sin sexpartner (s) tills både de och deras partners har framgångsrikt behandlats och omvärderas för att utesluta ihållande angrepp.
 9. 9
  Upprepa behandlingen i 9-10 dagar om levande löss hittas fortfarande.
 10. 10
  Gå till en läkare och be om en utvärdering av andra sexuellt överförbara sjukdomar (STD).

Särskild behandling av ögonbryn och ögonfransar

 1. 1
  Om endast ett fåtal levande löss och gnetter är närvarande, kan det vara möjligt att ta bort dessa med naglarna eller en nit kam.
 2. 2
  Om ytterligare behandling behövs för löss eller gnetter på ögonfransarna, omsorgsfull tillämpning av ögondroppar-grade vaselinsalva (endast tillgänglig genom recept) till ögonlockskanten 2-4 gånger om dagen i 10 dagar är effektiv. Regelbunden Vaselin * bör inte användas eftersom det kan irritera ögonen om den tillämpas.

Tips

 • Hundar, katter och andra husdjur inte spelar en roll i överföringen av mänskliga löss.

Varningar

 • Personer smittade med blygd löss bör utvärderas för andra sexuellt överförbara sjukdomar (STD).
 • Blygd löss finns på huvudet eller ögonfransar av barn kan vara ett tecken på sexuell exponering eller missbruk.
 • Använda kondom skyddar inte en person från upphandlande krabbor.