Wke

Hur man ska behandla spindel biter

Även om de kan vara smärtsamma eller kliande, de flesta spider bites är inte allvarliga och kan lätt behandlas hemma. Denna artikel kommer att guida dig genom att bedöma och behandla spider bites, och lämna detaljerade uppgifter om de fyra typerna av spindel bett över hela världen som kräver akut behandling.

Steg

Hur man ska behandla spindel biter. Ring akutvården omedelbart om du är.
Hur man ska behandla spindel biter. Ring akutvården omedelbart om du är.

Bedömning

 1. 1
  Ring akutvården omedelbart om du är: svårt att andas, känna en åtstramning i halsen som gör det svårt att svälja, svettas ymnigt, eller plötsligt känner dig svimfärdig. Detta är tecken på en allergisk reaktion.
 2. 2
  Identifiera spindeln. Om du misstänker att en svart änka eller brun enstöring biter, gå till moment nedan allmän spindel bita behandling för att bekräfta identiteten och administrera korrekt första hjälpen. Ibland identifiering inte är möjlig, men att veta vilken art av spindel bit du kan vara till hjälp för en läkare vid fastställandet behandling. Försök att spara provet, även om den är klämd. Tvättsprit kan användas för att bevara en spindel. Om du inte hittar spindeln, gå vidare med att undersöka bettet området.
 3. 3
  Undersök bettet området. Normalt bettet höjs, röd, och något smärtsamt eller kliande. Dessa symtom kan tas om hand i den "allmänna behandling" nedan.
 4. 4
  Leta efter tecken som kan tyda på en giftig spindel bett. Uppsök läkare för följande: svullnad runt ögonen, läppar eller könsorgan, buksmärtor, muskelryckningar, blå eller lila fläckighet vid bettet, illamående, kräkningar, feber, utveckling av ett djupt sår eller sipprar sår (hud lesioner).

General spindel bita behandling (inklusive Tarantula bites)

 1. 1
  Tvätta bettet området med kallt såpvatten. Detta kommer att rengöra såret och hjälpa till att förhindra infektion.
 2. 2
  Applicera en kall kompress, såsom en glass pack.
 3. 3
  Höj bitit extremiteter.
 4. 4
  Lindra mindre symptom av smärta med acetylsalicylsyra eller paracetamol (Tylenol). Barn eller tonåringar som återhämtar sig från vattkoppor eller som har influensaliknande symtom bör inte ta acetylsalicylsyra.
 5. 5
  Övervaka bettet för de närmaste 24 timmar för att säkerställa symptomen inte förvärras.
 6. 6
  Ring Giftinformationscentralen eller se en läkare om symtomen inte förbättras inom 36 timmar.
 7. 7
  Om fara symptom som illamående, skador eller muskelspasmer visas, ring räddningstjänsten omedelbart!

Svart änka eller bruna enstöring biter

 1. 1
  Bekräfta identitet
  • Svarta änkor är stora, blanka svarta spindlar med en röd timglas form på sin mage. De finns i hela norra Europa och föredrar varma, torra och mörka utrymmen. Bettet kan kännas som ett nålstick, och bettet blir lite röd och svullen. Inom trettio minuter till några timmar, kommer dock intensiv smärta och stelhet börja. Svår buksmärta, illamående, feber eller frossa kan utvecklas. Black Widow bites är generellt inte dödlig för friska vuxna, och en anti-gift finns för att lindra symtomen.
  • Brown enstöring spindlar kan vara många olika nyanser av brunt, men de har en fiol-formad markering på deras rygg och långa, spinkiga ben. De finns i tempererade och tropiska klimat i världen och föredrar mörka, ostörda utrymmen. Deras bett initialt svider, sedan fördjupar i intensiv smärta under de närmaste åtta timmarna. En vätskefylld blister som förvandlas till ett stadigt-förstorar öppet sår visas och permanent vävnadsskada föregås av en blå och röd "target tecken" runt såret. Andra symtom är feber, hudutslag och illamående. Brown enstöring spider bites kan producera ärrbildning, men har orsakat några dödsfall i Europa. Det finns inget motgift, men behandlingar av bita lesioner existerar via kirurgi och antibiotika.
 2. 2
  Rengöra såret noga.
 3. 3
  Applicera en kylklamp.
 4. 4
  Sakta giftet: s spridning.
  • Om bettet är på en arm eller ett ben, höja lem och knyt en ombonad bandage ovanför bettet. Var noga med att inte skära av cirkulationen!
 5. 5
  Ring akutvården.
 6. 6
  Flytta så lite som möjligt för att ytterligare minska spridningen av giftet.

Sydney tratt-web spider bites

 1. 1
  Bekräfta identitet
  • Den mycket aggressiva Sydney tratt web spider liknar en glansig tarantula och finns i mörka, fuktiga miljöer i Australien. En bit kräver omedelbar professionell läkarvård som envenomation symptom utvecklas snabbt. Ursprungligen intensivt smärtsamma bett kommer att visa lite inflammation eller blåsor, men personen kommer att svettas, ha ansikts ryckningar, och kan känna stickningar runt munnen. Illamående, kräkningar, dilation av eleverna, och andnöd från förträngning luftvägarna kan uppstå som muskelspasmer ökar i hela kroppen. Andningssvikt eller medvetslöshet kan inträffa inom timmar och är tecken på allvarlig envenomation. Anti-Venom existerar, och bör administreras på ett sjukhus så fort som möjligt.
 2. 2
  Ring akutvården.
 3. 3
  Splint och försiktigt linda längden på biten extremitet med en crepe eller elastiskt bandage för att bromsa flödet av giftet.
 4. 4
  Immobilisera bita offret att minska gift cirkulation.

Brasilianska vandrande spindel biter

 1. 1
  Bekräfta identitet
  • Brasilianska vandrande spindlar är stora, aggressiva nattaktiva spindlar hittades i södra Europa. De bygger inga banor, allemansrätten på natten, och kan hittas i bananer kluster eller gömma sig i en mörk omgivning. Deras bett producerar lokal svullnad och smärta som strålar in mot bålen, och kan åtföljas av symptom som illamående, kräkningar, högt blodtryck, andningssvårigheter och, hos män, en erektion. Anti-gifter finns för att lindra symptomen, dödsfall är sällsynta.
 2. 2
  Ring akutvården.
 3. 3
  Rengör såret med varmt vatten.
 4. 4
  Applicera en varm kompress på bettet för att öka blodflödet och minskar blodtrycket.
 5. 5
  Höj den bitna extremiteten.
 6. 6
  Flytta så lite som möjligt för att minska spridningen av giftet.

Förhindra framtida spindel biter

 1. 1
  Flick bort en ovälkommen spindel på din hud-krossa spindeln mot dig orsakar huggtänder till våren i en bitande läge.
 2. 2
  Rengör ditt hem ofta flesta spindlar föredrar mörka, ostörda miljöer.
 3. 3
  Flytta sängar från hörn och väggar för att förhindra spindlar från skydd i lakan.
 4. 4
  Skaka några kläder eller skor kvar orörd på golvet eller i din garderob innan du bär.
 5. 5
  Korrekt isolera bostäder att minska spindlar från att komma in.
 6. 6
  Använd handskar och tuck byxor i dina strumpor när du arbetar i källare, utomhus eller någonstans där spindlar är vanliga.
 7. 7
  Tillämpa ett myggmedel som innehåller DEET kan hjälpa till att avskräcka spindlar.